ANA KONU

maniax dedi:
@yusuf

rodaj konusunda pek bişey demedi anlatan arkadaş. 1500-2000 km yeter mi? bi de frene baya basıyorum, bastığım kadar durmuyor derler ya öyle gibi. diskler aşınmadığı için mi acaba?
Evet hocam frenler kısa sürede kendine gelir. Yeni balata aldığımız zamanda bir süre frenler iyi tutmaz.

1500 km yeterli ;) O vakte kadar ani hızlanmalardan kaçının ;)

@maniax Hayırlı olsun Hocam, Allah kazasız belasız binmenizi nasip eder inşallah, devir çevirmesi; rodajdan sonra aracı biraz zorlayarak -deyim yerindeyse- motorun sağır kalmasını önleyebilirsiniz, biz sırf bunun için İstanbula Golfle gitmiştik dizel Focus dururken :D

Rodaj konusunda şıraya bakabilirsiniz http://www.golftutkusu.com/rehber/golf-7-de-rodaj/  frenlere başta bende alışamamıştım basıyorum basıyorum durmuyodu ama zamanla ayağınız alışıyor, bence böyle çok iyi frenler, en baştan kavramaya başlasaydı hafif frenlemelerde küt diye durma ihtimali de olabilirdi, balata ve lastik rodajından sonra biraz daha iyileşecektir :)

@fcsrn

sağolun hocam. şimdilik sabrediyoruz, eko önerilere devam  :'(

maniax dedi:
eveet sevgili arkadaşlar. sonunda teslim aldım aracımı bugün itibariyle  :)

-ilk olarak teslim salonuna gittim aracım hazır bekliyordu. kurdela yoktu bu arada.

-satış temsilcim ve teslim edecek arkadaş hazır bekliyorlardı. dış turdan sonra aracın içine geçtik. menüleri, ayarları beraber yaptık. mirrorlink daha sonra servisten yüklenebilir, ücretli, ücreti net değil, sadece android uyumlu dedi. menüde mirrorlink hiç yok. şunu söyleyebilirim aracın içinde en çok dikkat çeken ayrıntı benim için ergoactive koltuklar oldu. iyi ki almışım. tanıtım bittikten sonra hayırlı olsun dediler. dedim formasyon turu? rutinde böyle bir uygulamamız yok, şu an gitmeye hazırsınız ama isterseniz bir tur eşlik edelim dediler. çok da önemli değil deyip yola çıktım.

-bu arada çıkmadan kauçuk paspasları da aldım. en ufak bi hediyeleri yok, hediye bekleyen arkadaşlara duyurulur. anahtarlık bile kalmamış bayide ama st söz verdi gelince benim için ayıracak. bakalım ne kadar duracak sözünde.

-40 km'lik benzin vardı araçta. opete girdim pompaya yanaştım.

"abi hayırlı olsun pompa yerinden çıkmıyo" dedi.  :D bahşişini verip 100 TL'lik benzin aldım. sonra koyuldum yola.

-eskişehir yolunda cruise 90-100 aralığında 6.2'ye kadar düştü klima açık. sonrasında ümitköy içinde dur kalklı, biraz da ayağım alışmadığından dizel stili sürüş ile 7.8'lere geldi. şimdilik dert etmiyorum çünkü rotam genelde düz yol.

-piano black'ler eve gelene kadar toz oldu resmen, acilen çözüm bulmam lazım.

-1.vites gerçekten 2 kademeli gibi geçiyor arada, ama benim aşırı kemikli ve kıtırtılı geçen puntomun viteslerinden sonra çok güzel geldi.  :)

-1.viteste gaza yüklenince esp-asr devreye giriyor ve hafif gaz kesiyor gibi, şimdilik alışamadım.

-araç tabiri caizse kuğu gibi süzülüyor yolda. ne bir ses ne bir prüz. kasislerden geçişten sonra süspansiyonlar yumuşacık bir salınım hareketi yapıyor hayran kaldım.  :'(

-6 vitese alışmak zaman alacak. 5'e attım geliyordum ki ekranda sürekli 5-6 uyarısı oluyor unutuyorum hep.

-eko uyarılarına uymaya çalışırken araç biraz turbo lag aralığında kalıyor gibi.

-benim dizel ve öfkeli puntonun hislerinden çok farklı aracın gaz ve tepkileri. zaten motor sesi diye birşey yok.gaz pedalı çok gergin değil. sanki araç çok çekmiyor ve yapıştırmıyor gibi hissediyorsunuz ama bi anda 120 falan olarak buluyorsunuz hızınızı.

-kavrama noktası çok güzel konumlanmış

-auto hold-elektromekanik el freni birlikteliği çok modern ve çok konforlu bir özellik. elim sürekli indirip kaldıracak bir el freni aradı sürekli bu arada.  :D

-direksiyon tepkileri gayet güzel. elektrik desteğinin yapaylığını hissediyorsunuz biraz.

-basınçlar 35-37 şeklindeydi hepsini 31'e çekip set ettim.

-ses sistemi 8/10 şimdilik. ayrıntılı ayarlarını yapmadım.

-sormak istediğim önemli bir soru var: arkadaşımın golf 6 1.4 tsi dsg'sinde araç daha istekli devirleniyor gibi hissetmiştim buna göre. bir yandan da rodaj olduğu için 4000 devir bandına bir kez çıkmak istedim. o çıkışında da devir çevirmesi çok iyi gelmedi bana. bu boyutta bir sorun yoktur diye düşünüyorum arabada ama bilemedim. kafama bu takıldı bir tek.  s=alala

çook uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın.

bir çırpıda aklıma gelenler bunlar. fotoları da atıyorum. sormak istediğiniz, unuttuğum şeyler varsa cevaplarım.

Hocam hayırlı olsun kazasız belasız keyifli sürüşler...

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@maniax  Hocam hayırlı olsun aracınız allah kaza bela vermesin inşallah. Resimler ve bilgi için teşekkürler ayrıca. Mirrorlink çözülücek bir şekilde bakalım hayırlısı artık. Ama en azından serviste yükleniyor her türlü olucak yani gerçi fiyatına bağlı :D Yalnız hocam bir şey sorucam ekranda THİNK BLUE sekmesi nasıl kendiliğinden gelmiş onu anlamadım. İyi olmuş direk kendiliğinden olması.

@mcanerol

thinkblue kendisi gelmiyo. seçim var menü ekranında ya da car ekranında yanlış olmasın. ordan seçiyosunuz. bi kaç tane daha ekonomiyle ilgili bişey var

maniax dedi:
@mcanerol

thinkblue kendisi gelmiyo. seçim var menü ekranında ya da car ekranında yanlış olmasın. ordan seçiyosunuz. bi kaç tane daha ekonomiyle ilgili bişey var
Hayırlı olsun, gule gule kullanin, menude mirrorlink yada applink sekmesi yok ama arac menusunden thinkblue cikiyor yanlis anlamadiysam, bende 3u de cikmiyor [emoji2] baska menu sekmelerinse degisik bisey varmi dikkatinizi ceken?

golf7 TDI DSG BMT (beyaz comfortline surus konfor paketi+ 6.5 inc composition media ekrani)

lg g2

@ragipertas

valla hocam ikinci kez kullandım az önce eşimi aldım geldim. hava da maşallah 35 derece ankara'da. arabanın da yabancılığıyla buram buram terliyorum ve bişeylerle ilgilenemedim. gördükçe tecrübe ettikçe yazıcam herşeyi. dikkatimi çeken bişey oldu. demin geri vitese taktım müziğin sesini azaltmadı. azltması için sensörün bir kez de olsa ötmesi mi gerekiyor? bir de bi uyarı var sürekli. mesela bas-tiz ayarı yapmak istiyorum veya ses azaltım seviyesini ayarlamak istiyorum; telefon görüşmesi veya anons bitince ayar yapabilirsiniz diyor. bu nedir acaba? bi kaç hocama sorayım

@silvershadow @yusuf

bu arada henüz 34 km oldu araç. uzun düz sürüşte yakıt çok güzel düşüyo ama bi kaç seri ışık kalkışından sonra "la noliy" tepkisi verdirtiyo tüketim  :D

uzun süreli tüketimin reel olması için ne kadar yol almak lazım?

@ragipertas

hocam nasıl unuturum. radyo logoları var. yüklemek gerekmiyo  s=yourock

Murat Hocam hayırlı uğurlu olsun mavişiniz, güzel günlerde kazasız belasız kullanırsınız inş. :) Verdiği hataya gelince anons deyince bir şimşek çaktı bende, radyo ayarlarından RDS (TA ya da TP) ya da trafik anonsu açık mı bi bakıp kapatıp deneyebilirsiniz. İşin ehli ustalarım tabi ki daha iyi bileceklerdir fakat aklıma ilk bu geldi.

maniax dedi:
@ragipertas

valla hocam ikinci kez kullandım az önce eşimi aldım geldim. hava da maşallah 35 derece ankara'da. arabanın da yabancılığıyla buram buram terliyorum ve bişeylerle ilgilenemedim. gördükçe tecrübe ettikçe yazıcam herşeyi. dikkatimi çeken bişey oldu. demin geri vitese taktım müziğin sesini azaltmadı. azltması için sensörün bir kez de olsa ötmesi mi gerekiyor? bir de bi uyarı var sürekli. mesela bas-tiz ayarı yapmak istiyorum veya ses azaltım seviyesini ayarlamak istiyorum; telefon görüşmesi veya anons bitince ayar yapabilirsiniz diyor. bu nedir acaba? bi kaç hocama sorayım

@silvershadow @yusuf

Moderatör tarafında düzenlendi:
maniax dedi:
bu arada henüz 34 km oldu araç. uzun düz sürüşte yakıt çok güzel düşüyo ama bi kaç seri ışık kalkışından sonra "la noliy" tepkisi verdirtiyo tüketim  :D

uzun süreli tüketimin reel olması için ne kadar yol almak lazım?
Kalkışlardaki yakıt çok normal hocam. Tüketim güzergaha bağlı hocam. Gidiş geliş yolunuz sabitse 2-3 kereden sonra belli olur.

@maniax Nasıl yani hocam biz yüklemeden kendiliğinden radyo logoları mı var ?

Hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın @maniax

Kazasız belasız sürüşler [emoji3]

maniax dedi:
@ragipertas

hocam nasıl unuturum. radyo logoları var. yüklemek gerekmiyo  s=yourock
Iste bu ilginc, trafik anonsu acik olunca belki gorunuyor, belkide daha guncel bir yukleme, bende onlarda yok [emoji106] , ilginc bulgulari heyecanla bekliyoruz

golf7 TDI DSG BMT (beyaz comfortline surus konfor paketi+ 6.5 inc composition media ekrani)

lg g2

Geri
Üst Alt