ANA KONU

@ercanerten

hocam opsiyonlarda iç döşeme renginizi falan değiştirdiniz mi? 3LM için Tür und Seitenverkleidung (yan kapı döşemesi gibi bişey) diyo.

@Orhan Hoca

şu an için bi torpido bi de bagaj var. aslında kadran selamlama, açılış kapanışta korna bi de bi kaç bişey daha vardı aklımda ama vag.com'a ulaşımım zor. ankara için emin eller yok.

Orhan Hoca dedi:
@Orhan Hoca

şu an için bi torpido bi de bagaj var. aslında kadran selamlama, açılış kapanışta korna bi de bi kaç bişey daha vardı aklımda ama vag.com'a ulaşımım zor. ankara için emin eller yok.
samsuna gelebilseniz hallederdim zevkle murat hocam. ankaraya çıkarma yapmaya ihtiyaç var ama nasıl olur zaman gösterir. gelirsek haberdar ederiz mutlaka.
ah keşke ama. samsuna nasıl yolum düşer onu düşünüyorum da. zor şimdilik malesef.  s=dry

@maniax

Evet gece müthiş gerçekten kokpit zaten uçak kokpiti gibi farlarda bixenon varsa farkı hissediyorsunuz :) uzunları açınca karşı şerittekiler tehlikeye girer diye tereddütten açmadım denemeye bile  :) gece yolculukları çok keyifli olacak gibi.

Bugün start stop sisteminin frene sert basma ile alakası olup olmadığını iyice test ettim. Bazı arkdaslar hafif basarsak devreye girmiyor diyordu. Bu tezi tamamen çürüttum. Frene hiç basmadan araba durursa bile startstop devreye giriyor. Aynı şey en hafif basmada da geçerli.

Devreye girmediği tek durum var. Frene sert basarken durmaya yakın freni bırakırsak iyice o an devreye girmeyebiliyor.

@yusuf

ben de bugün şunu tecrübe ettim. mesela aracın burnunu yokuşa verip sonra boşta geri salarsınız geri geri, geri vitese hiç takmadan ya; burnu verdikten sonra frene tam basıyoruz ister istemez ve autohold devreye giriyo. tam o hareketi yaptım; bıraktım freni araba inmiyo geri. la dedim noluyoruz.  :D fren pedalı hala sert geliyo bana, o hafif dokunmaya alışmama daha var gibi.

@maniax

Hocam sırf o yüzden ben auto hold açmıyorum sıkışık trafik hariç. Otomatik için büyük konfor ama manuelde can sıkıyor bazı durumlarda. Bugün trafikte açayım dedim. Önüme şahin vardı yokuşta adam başladı kaymaya. Elim ayağıma dolandı :) freni bıraktım geri kaymıyor derken durdu adam. Hemen kapattım autoyu :)

yusuf dedi:
Bugün start stop sisteminin frene sert basma ile alakası olup olmadığını iyice test ettim. Bazı arkdaslar hafif basarsak devreye girmiyor diyordu. Bu tezi tamamen çürüttum. Frene hiç basmadan araba durursa bile startstop devreye giriyor. Aynı şey en hafif basmada da geçerli.

Devreye girmediği tek durum var. Frene sert basarken durmaya yakın freni bırakırsak iyice o an devreye girmeyebiliyor.
Bende devreye girip girmemesini fren pedalıyla ayarlıyabiliyorum, misal sıkışık trafikte durdum ama tam ben dururken ileride trafiğin akmaya başladığını gördüm, fren pedalına az basarak aracı durduruyorum auto hold zaten direk devreye girip benim yerime fren yapıyor bende o sırada ayağımı dinlendiriyorum vs ve az bastığım için start stop devreye girmiyor, ama mesela yine sıkışık trafikteyim durdum, baktım ki trafik akacak gibi değil yine az basarak aracı durduruyorum, auto hold devreye girince fren pedalını sonuna kadar basıp çekiyorum bir defa start stop devreye giriyor araç stop ediyor, manuelde de aynı mı bilmiyorum ama dsg için o tez çürümedi :)

@fcsrn

Frene hiç basmadan dener misiniz hocam. Emin olmak istiyorum. Frene hiç basmadan araç durursa bende devreye giriyor.

yusuf dedi:
@fcsrn

Frene hiç basmadan dener misiniz hocam. Emin olmak istiyorum. Frene hiç basmadan araç durursa bende devreye giriyor.
Vitesi N konumuna almadığım takdirde frensiz durmam imkansız çünkü araç otomatikmen gaz veriyor ve yaklaşık 7-8km hızla götürüyor sizi düz zeminde, ama dışarı çıktığım gün denicem sizin için N konumunda durmayı, bakalım girecek mi devreye

Geri
Üst Alt