ANA KONU

maniax dedi:
o değil de ben de ne güldüm şimdi kendime  s=yerlerde

daha çok babam, dediğiniz gibi bi adamdır saklar herşeyi. ben ise daha çok garantici a-b-c planları olan ve kafamda sürekli checklistlerle gezen bi insanım. ondan sordum. hani aracı teslim almanın heyecanıyla unuttukları belge vs olmasın diye.

bi de demin anladım ki park ederken şu autoholdu sanırım kapatmam gerekecek. araç ileri geri seri hareketlede o salınım hareketini yapmıyo. zank diye kalıyo olduğu yerde. eğimden yararlanamıyorum mesela.
Benim bir yazım vardı... Golf bildiklerinizi unutmanızı ve yeniden araba kullanmayı öğrenmenizi zorunlu kılıyor diye.

Okumanızı öneririm..

Auto hold'un en büyük artılarından biri aracın o ileri geri hareketi esnasında aşırı zorlanan debriyaj baskı balatalarının ve dolayısıyla kavramanın ömrünü uzatmak.

Şöyle ki; araç sizin kontrolünüzde hafifçe geri kayarken siz yarım debriyaj ile önce kaymasını durdurup sonra ileri doğru hareket etmek....

İşte kavramanın baş düşmanı..

Böylesi hallerde Auto hold kavramaya aşırı yük binmesinden kurtarır.

Auto hold varsa eğimli bir yerde değilseniz elbette kapatın gitsin. Ama onu devreye sokmadan fren yapmaya ve aracı durdurmaya alışınca acayip keyiflidir kullanımı. ;)

silvershadow dedi:
o değil de ben de ne güldüm şimdi kendime  s=yerlerde

daha çok babam, dediğiniz gibi bi adamdır saklar herşeyi. ben ise daha çok garantici a-b-c planları olan ve kafamda sürekli checklistlerle gezen bi insanım. ondan sordum. hani aracı teslim almanın heyecanıyla unuttukları belge vs olmasın diye.

bi de demin anladım ki park ederken şu autoholdu sanırım kapatmam gerekecek. araç ileri geri seri hareketlede o salınım hareketini yapmıyo. zank diye kalıyo olduğu yerde. eğimden yararlanamıyorum mesela.
Benim bir yazım vardı... Golf bildiklerinizi unutmanızı ve yeniden araba kullanmayı öğrenmenizi zorunlu kılıyor diye.

Okumanızı öneririm..

Auto hold'un en büyük artılarından biri aracın o ileri geri hareketi esnasında aşırı zorlanan debriyaj baskı balatalarının ve dolayısıyla kavramanın ömrünü uzatmak.

Şöyle ki; araç sizin kontrolünüzde hafifçe geri kayarken siz yarım debriyaj ile önce kaymasını durdurup sonra ileri doğru hareket etmek....

İşte kavramanın baş düşmanı..

Böylesi hallerde Auto hold kavramaya aşırı yük binmesinden kurtarır.

Auto hold varsa eğimli bir yerde değilseniz elbette kapatın gitsin. Ama onu devreye sokmadan fren yapmaya ve aracı durdurmaya alışınca acayip keyiflidir kullanımı. ;)
hocam zaten orhan hocam'a da geçen bi laf ettim. ben golfü değil golf beni kullanıyo şu anda diye. punto daha bi serseriydi, daha tetikteydi daha gürültülüydü, daha teknolojiden uzak ama itiraf edeyim daha samimiydi. ben ona hep gergin dizelim derdim. :)

golf ise tam bir aristokrat. "gel muratcım diyo bana, boşver trafiği falan. uğraşma onunla bununla. ben izole edeyim seni ortamdan, elektrikli gibi de gidiyorum zaten, ses yok içeride sen aç müziğini falan, hanımınla sohbet et, cruise'u aç 95-100 yap ooohh.... ha biri rahatsız mı etti. 2 tane downshift + kickdown yap sonra dikizden el salla. ama gerek yok böyle şeylere"

net olarak bu duygulardayım bu aralar  :mad:

bi de murat hocam şu linki izledim demin sizin far yazınızda:

yoldaki xenon çizgilerini takip ettim dün gece ama öyle döndüğünü anlayamadım merceklerin. inanılmaz beğendiğim şey; belki ilginç gelecek ama statik dönüş farları oldu.  :'(

the_dr dedi:
murat hocam soğutmalı torpido hakkında biraz bilgi alabilir miyiz ?

klimayı mı içeri aktarıyor farklı bir mekanizması mı var ?

@silvershadow
Değerli Hocam;

Şu aşağıdaki kırmızı okla gösterilen kısımda bir ayar düğmesi var.

Bu düğmeyi kullanarak içeriye üflenen havanın miktarını kontrol edebiliriz.

Klima sistemine bağlı bir havalandırma kanalından ibarettir. Bu sistemden bağımsız değildir.

İki yönlü klimada bulunduğu yolcu tarafındaki kontrolün ısısına bağlı olduğunu tahmin ediyorum.

Eğer söz gelimi Memleketten sıcakta bozulabilecek şeyler getirmek gerekirse bu kısım küçük gelirse keşfettiğim bir sırrı paylaşayım.

Stepne üzerindeki kapağı açın içerisindeki stepnenin içerisine bu malzemeleri koyduktan sonra camın önüne koyduğumuz güneş perdesini üzerine kapak gibi kapatın ve kapağı tekrar kapatın.

Bunu yapmanızı engelleyecek Dynaudio sistemine sahip Eymen Hocam gibi şanslı kişiler hariç herkes bu yöntemi kullanabilir. &:mad:eyo_men

@silvershadow

hocam bu sorunun üzerine bişey sorayım. arka havalandırmayı açmak klimanın daha çok yakıt tüketmesine neden olur mu yoksa içerisi daha çabuk istenilen ısıya ulaştığı için olumlu etkisi mi vardır. malum bu aralar ankara hamam. 24 derece auto çok mutlu ediyo beni. başka da ayarına bakmadım daha. ama +0,6 lt civarı ekliyo.

eşimi aldım geldim sabah klimalı 95 km/h sabit 2 kere 130'a tırmanıp bıraktım. 5.5 lt ile gittim geldim 40 km yolu.

maniax dedi:

@silvershadow

hocam bu sorunun üzerine bişey sorayım. arka havalandırmayı açmak klimanın daha çok yakıt tüketmesine neden olur mu yoksa içerisi daha çabuk istenilen ısıya ulaştığı için olumlu etkisi mi vardır. malum bu aralar ankara hamam. 24 derece auto çok mutlu ediyo beni. başka da ayarına bakmadım daha. ama +0,6 lt civarı ekliyo.

eşimi aldım geldim sabah klimalı 95 km/h sabit 2 kere 130'a tırmanıp bıraktım. 5.5 lt ile gittim geldim 40 km yolu.
Değerli Murat Hocam;

Torpido soğutma tıpkı arkadaki havalandırma gibi aynı merkeze bağlı.

arka havalandırmayı açmak klimanın daha çok yakıt tüketmesine neden olmaz Hocam.

Bilakis olumlu etkiler çünkü bir an önce ideal sıcaklığa ulaşan iç ısı klimanın daha düşük devirde çalışmasına imkan tanır.

fcsrn dedi:
@fcsrn

Frene hiç basmadan dener misiniz hocam. Emin olmak istiyorum. Frene hiç basmadan araç durursa bende devreye giriyor.
Vitesi N konumuna almadığım takdirde frensiz durmam imkansız çünkü araç otomatikmen gaz veriyor ve yaklaşık 7-8km hızla götürüyor sizi düz zeminde, ama dışarı çıktığım gün denicem sizin için N konumunda durmayı, bakalım girecek mi devreye
Eren Kardeşim;

senden bir ricam olacak.

Merak ettiğim şey şu;

Hep söylene gelen fren pedalıyla start stop'u kontrol edebilme hakkında.

Aslında daha önce farklı bir platformda tartışmıştık ve benim bir iddiam vardı Auto Hold'dur start stop'un devreye girmesini sağlayan diye...

Denemeni istediğimse, start stop devreye girme koşulları sağlandıktan sonra Auto hold kapalıyken, ya da onu devreye sokmadan hafif frenle start stop devreye girer mi girmez mi?

Hatta start stop devreye girdiğinde göstergenin bir fotoğrafını alabilirsem daha daha iyi...

silvershadow dedi:
@fcsrn

Frene hiç basmadan dener misiniz hocam. Emin olmak istiyorum. Frene hiç basmadan araç durursa bende devreye giriyor.
Vitesi N konumuna almadığım takdirde frensiz durmam imkansız çünkü araç otomatikmen gaz veriyor ve yaklaşık 7-8km hızla götürüyor sizi düz zeminde, ama dışarı çıktığım gün denicem sizin için N konumunda durmayı, bakalım girecek mi devreye
Eren Kardeşim;

senden bir ricam olacak.

Merak ettiğim şey şu;

Aslında daha önce farklı bir platformda tartışmıştık ve benim bir iddiam vardı Auto Hold'dur start stop'un devreye girmesini sağlayan diye...

Denemeni istediğimse, start stop devreye girme koşulları sağlandıktan sonra Auto hold kapalıyken, ya da onu devreye sokmadan hafif frenle start stop devreye girer mi girmez mi?

Hatta start stop devreye girdiğinde göstergenin bir fotoğrafını alabilirsem daha daha iyi...
Tam yola çıkmadan önce gördüm mesajını Abi,

Demek istediğin sanırım(yani benim anladığım :D ) auto hold kapalıyken start stop devreye girmez, ama öyle değil, auto hold kapalıyken start stop devreye giriyor, bunlarda auto hold kapalıyken gösterge ve bilgi ekranının fotoğrafları, ayağınızı frenden çekince çalışır sanırım ben onu deneyemedim çünkü arkamdan araba geldi D ye alıp gitmek zorunda kaldım

Ekli dosyayı görüntüle 434

Ekli dosyayı görüntüle 435

Ekli dosyayı görüntüle 436

fcsrn dedi:
@fcsrn

Eren Kardeşim;

senden bir ricam olacak.

Merak ettiğim şey şu;

Demek istediğin sanırım(yani benim anladığım :D ) auto hold kapalıyken start stop devreye girmez, ama öyle değil, auto hold kapalıyken start stop devreye giriyor, bunlarda auto hold kapalıyken gösterge ve bilgi ekranının fotoğrafları, ayağınızı frenden çekince çalışır sanırım ben onu deneyemedim çünkü arkamdan araba geldi D ye alıp gitmek zorunda kaldım
Daha net ifade etmek gerekirse.

Auto Hold kapalı.

Frene sert basmayınca Start stop devreye girmiyor, sert veya ikinci kademeye kadar basınca devreye giriyor değil mi)

silvershadow dedi:
@fcsrn

Eren Kardeşim;

senden bir ricam olacak.

Merak ettiğim şey şu;

Daha net ifade etmek gerekirse.

Auto Hold kapalı.

Frene sert basmayınca Start stop devreye girmiyor, sert veya ikinci kademeye kadar basınca devreye giriyor değil mi)
Aynen Abim, birde şunu deneyimledim, auto hold açık, durdunuz start stop aracı stop ettirdi, bu sırada auto holdu kapatırsanız el frenini çekiyor otomatikmen kendisi

Moderatör tarafında düzenlendi:
fcsrn dedi:
@yusuf Yusuf Abi konuştuğumuz olayı da denedim, N ye aldım frene basmadım araç süzüle süzüle durdu kendisi ama start stop devreye girmedi, hatta durduktan sonra frene bastım bayağı bi ama yok, olmadı, durueken D ye aldım direk start stop devreye girdi

Edit: senin bahsettiğin kamera indirime girmiş Abi, site güvenilirliği hakkında fikrim yok ama http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_153556.html?gclid=CLKXiviW08YCFefItAodp6gESQ
Teşekkür ederim hocam. Demekki otomatik ve manüel için ayrı ayrı düşünmüş vw mühendisleri. Biz burada deneyimleyerek tecrübe ediyoruz ancak :)

Gearbest güvenilir bir sitedir. ;)

hocalarım bişey sormak istedim. dün döner kavşakta diğer araçlarla beraber dönerken durmaya çok yakın ön park sensörü devreye girdi ve ötmeye devam etti. ben durdum, araç stop etti falan hala ötüyodu. elimle kapattım. bunun sanırım ayarı yok?

maniax dedi:
hocalarım bişey sormak istedim. dün döner kavşakta diğer araçlarla beraber dönerken durmaya çok yakın ön park sensörü devreye girdi ve ötmeye devam etti. ben durdum, araç stop etti falan hala ötüyodu. elimle kapattım. bunun sanırım ayarı yok?
Vitesi boşa alsaydınız susardı sanırım, tam bilgim yok ama arka park sensörü R den alınca susuyorsa ön de öyledir diye düşündüm

Geri
Üst Alt