silvershadow
Emekli
- İsim
- Murat İNCİ
Benim bir yazım vardı... Golf bildiklerinizi unutmanızı ve yeniden araba kullanmayı öğrenmenizi zorunlu kılıyor diye.maniax dedi:o değil de ben de ne güldüm şimdi kendime s=yerlerde
daha çok babam, dediğiniz gibi bi adamdır saklar herşeyi. ben ise daha çok garantici a-b-c planları olan ve kafamda sürekli checklistlerle gezen bi insanım. ondan sordum. hani aracı teslim almanın heyecanıyla unuttukları belge vs olmasın diye.
bi de demin anladım ki park ederken şu autoholdu sanırım kapatmam gerekecek. araç ileri geri seri hareketlede o salınım hareketini yapmıyo. zank diye kalıyo olduğu yerde. eğimden yararlanamıyorum mesela.
Okumanızı öneririm..
Auto hold'un en büyük artılarından biri aracın o ileri geri hareketi esnasında aşırı zorlanan debriyaj baskı balatalarının ve dolayısıyla kavramanın ömrünü uzatmak.
Şöyle ki; araç sizin kontrolünüzde hafifçe geri kayarken siz yarım debriyaj ile önce kaymasını durdurup sonra ileri doğru hareket etmek....
İşte kavramanın baş düşmanı..
Böylesi hallerde Auto hold kavramaya aşırı yük binmesinden kurtarır.
Auto hold varsa eğimli bir yerde değilseniz elbette kapatın gitsin. Ama onu devreye sokmadan fren yapmaya ve aracı durdurmaya alışınca acayip keyiflidir kullanımı.