ANA KONU

silvershadow dedi:
Merhaba değerli forumdaşlarım, biliyorsunuz ki önümüzdeki hafta ramazan bayramını icra edeceğiz. Ramazan ayınında yaz aylarına denk gelmesinden sebep, bayram tatili ile birlikte birçok kişi gibi bende yaz tatilimi birleştireceğim, bu tatil süresini 10 gün olarak planladım, bu süreç içerisinde Balıkesir'in kazdağlarının eşsiz güzelliği arasında bulunan deniz kıyısı beldesi olan Altınoluk'ta ikamet edeceğim. Esas olarak İstanbul'da ikamet edeceğimdem dolayı perşembe AREFE) günü öğleden önce yola çıkacağım. İstanbul-Silivri-Tekirdağ-Malkara-Gelibolu-Çanakkale istikametini takip edeceğim. 10 günlük süre zarfında çevre yörelerde gezilebilecek her yere gideceğim, yıllardır bildiğim gezdiğim yerler, fakat belirttiğim yol güzergahını ilk defa kullanacağım, sizden ricam, belirttiğim yol güzergahı üzerinde gezilebilecek yer tavsiyesinde bulunmanız. ilginiz ve alakanız için şimdiden çok ama çok teşekkür ederim. sağlıcakla kalın.
Değerli Hocam;

Öncelikle iyi eğlenceler.

Altınoluk'ta bulunan Levent Hocam yardımcı olabilir belki?@Levent17

Kendisine de bu vesile ile selam ederim. s=bye
Eğer ki öyle bir durum varsa çok iyi bir haber bu Murat Hocam :)

Belki mini bir buluşma bile gerçekleştirebiliriz Altınoluk'ta :) @Levent17

Geliboludaki şehitlikleri ve çanakkale izmir yolu üzerindeki truva harabeleri görülecek yerlerdir.Altınolukta ise dünyaca meşhur tahtakuşlar köyündeki etnografya müzesine sizleri götürmek isterdim.Aynı zamanda pınarbaşı piknik alanı hoş bir yerlerden biridir.

Levent17 dedi:
Geliboludaki şehitlikleri ve çanakkale izmir yolu üzerindeki truva harabeleri görülecek yerlerdir.Altınolukta ise dünyaca meşhur tahtakuşlar köyündeki etnografya müzesine sizleri götürmek isterdim.Aynı zamanda pınarbaşı piknik alanı hoş bir yerlerden biridir.
Pınarbaşını biliyorim Levent hocam, yaklaşık 15 senedir her yaz giderim Altınoluğa, geldiğimde görüşmek isterim sizinle :)

Tabiki görüşürüz.Ancak ben bayramdan sonra gelebileceğim.Malum burada büyüklerin elini öpmezsek hayat boyu bizi affetmezler.bu yüzden bayramlarda burada olmak zorundayım.Altınoluğa geldiğim zaman görüşür ve sizi bildiğim yerleri gösterebilirim.

Arkadaşlar iyi akşamlar,

Maalesef bu akşam tatsız bir olay yaşadım, onunla ilgili olarak değerli görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Park etmek için geri geri gelirken park halindeki başka bir araca sürttüm. Sürttüğüm aracın sahibine ulaşmaya çalıştım, Almanya'daymış, perşembe günü geliyormuş, görüşeceğiz.

Mümkünse hem kasko ve trafik sigortası süreçleri hakkında bilgi, hem de fotolardan nasıl bir işlem yapılabileceği hakkında öneri alabilir miyim.

Teşekkürler...

Ekli dosyayı görüntüle 438

Ekli dosyayı görüntüle 439

kdombayci dedi:
Arkadaşlar iyi akşamlar,

Maalesef bu akşam tatsız bir olay yaşadım, onunla ilgili olarak değerli görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Park etmek için geri geri gelirken park halindeki başka bir araca sürttüm. Sürttüğüm aracın sahibine ulaşmaya çalıştım, Almanya'daymış, perşembe günü geliyormuş, görüşeceğiz.

Mümkünse hem kasko ve trafik sigortası süreçleri hakkında bilgi, hem de fotolardan nasıl bir işlem yapılabileceği hakkında öneri alabilir miyim.

Teşekkürler...
Değerli Hocam;

Geçmiş olsun.

Allah  beterinden korusun.

Tampon lokal boya yapılabilir. Değer kaybı yaşanmaz bu durumda.

Kaportada ezik yok sadece boyada çizikler var gördüğüm kadarıyla dolayısıyla o bölge pasta cila ile temizlendikten sonra rötuş veya boya koruma ile astar gözüken yerler kapatılır. Bana  kalırsa lokal boya dahi yaptırmayın derim.

Aslında diğer aracın durumunu da görebilsem sigorta hakkında önerilerim olabilirdi.

Eğer sadece tamponuna hasar verdiyseniz kaskoya gerek yok ama kaportaya hasar verdiyseniz veya tampona da olsa verdiğiniz hasar 500 TL 'yi aşarsa kaskoyu devreye sokun.

Ayrıca tam kusurlu olduğunuz için karşı tarafın sigorta şirketi veya araç  sahibi değer kaybı davası da açacak hazır olun. Eğer kasko devreye girmezse bunu da cebinizden vermeniz gerekecek maalesef

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Orhan Hoca

Çok teşekkürler Orhan Hocam, 99 yılından beri aktif olarak araç kullanıyorum. Bu ilk vukuatım :(

Sürttüğüm araç pahalı bir araç, ondan dolayı kaygılıyım.

Tekrar sağolun.

@Orhan Hoca

Kaskoyu 765 tlye yaptırmıştım.

Orhan hocam tampon ve kaporta hasarım için siz ne öneriyorsunuz? Bir de yetkili servis hangi işkemi öngörürse onu mu kabul etmeliyiz kaskodan karşılanabilmesi için?

kdombayci dedi:
@silvershadow

Çok teşekkürler Murat Hocam, diğer aracın fotosunu da ekliyorum. Acaba ne kadarlık bir hasar vardır , çünkü pahalı bir araç.
Eğer yanlış tanımadıysam kendileri bir BMW X6

İyi haber size değer kaybı davası açamazlar sadece tamponda hasar olduğu için.

Çarpma açınıza bakarak küçük bir ihtimal Bi-Xenon far yıkama jet/silidiri kırılmış olabilir.

İçerideki hasar ciddi olmasa ferek. Tampon sökülecek, İçerisindeki aksamlardan, kaportaya oturma ayaklarından kırılan var mı bakılacak. Tamponda değişme olmaz nasılsa bu kadarcık sürtmeyle

Sadece söküp takma işçiliği 250-300 lira arası olarak insaflı tahminde bulunayım.

bence tamponda kırık öatlak yoksa lokal boya ile sorun çözülür; ki sahibi lokal boya istemeyebilir. O halde tampon komple boyanır...

ben 750 lira ile 2500 lira arası tahmin ediyorum.

Araç sahibi geldiğinde görüşürsünüz. Belki de önemli değil canın sağolsun diyebilir.

Bunu serviste hasar uzmanları vicdansızca bir rakam söyleyecekler ama onlar her zaman en kötüye göre konuşurlar.

Bu arada gözden kaçabilecek bir hususta sizi gönülden tebrik ederek saygıyla selamlamama müsaade ediniz.

Böylesi durumlarda genelde kusurlu olan çarpar ve çekip gider.

Dürüstlüğünüzden ötürü tebrik ederim.

BMW sahibi zengin gönüllüyse, "biraz biriksin de öyle götüreyim servise"gillerdense, sizin bu asil hareketinize aynı şekilde karşılık vererek ben hallederim geçmiş olsun da diyebilir.

Tekrar geçmiş olsun

@silvershadow

Evet, maalesef X6 :(

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, ben yalnızca olması gerekeni yaptım.

Detaylı bilgilerinizden dolayı çok teşekkürler Murat hocam.

@Orhan Hoca

Orhan hocam, bu zarif düşüncelerinizden ve detaylı bilgilendirmelerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Bu forumun ana temasının diğerlerinden farklı olarak dostluk ve yardımseverlik olduğunun bir başka kanıtıdır bu ifadeler, sağolun.

Öncelikle çok geçmiş olsun resimlerden görebildiğim kadarı ile ne sizin araçta nede karşı tarafta ciddi bir durum söz konusu değil rötüş lokal boya pasta cila ile halledilebilecek gibi,bu arada kasko rakamınız kafamı takıldı beni fazlamı öptüler acaba...

silvershadow dedi:
İşte benim R'sızım...

Sanırım veda vaktimiz geldi..
Murat Hocam günaydın merhabalar. İlanınızı göremedim, aracınız satışla ilgili ne durumdadır?

Aydından asker arkadaşım 1.2 Tsi Uledli Golf arıyor. Bende sizden bahsettim. Aracınız yabancıya gitmemiş olacak, kısmet olursa.

İrtibat için cevap bekliyorum hocam.

@ayceri

Çok teşekkürler, sağolun.

Kasko yaptırırken %15 meslek indirimi uygulamışlardı. Ondan dolayı fiyat biraz düştü.

Geri
Üst Alt