the_dr dedi:
aşağıda bir komşumla karşılaştım , beyaz renkte 2015 passatı var kendisinin. bana aracı şeffaf film kaplama önerisinde bulundu . aracına resmen saldırmışlar adamın fotografları falan gösterdi film kabak gibi açılmış. film olmasa bayagı bir zararı olacağını belirtti.
çok düşünmüyordum ben açıkçası da , arabaya hunharca giriştiklerini görünce değişik canlılarla aynı habitatta yaşadığımızı hatırladım. resmen bile bile zarar vermeye çalışılmış.
sizler yaptırdınız mı ? öneriyor musunuz ? yıkayınca falan çıkmaz mı bunlar ? ben haftasonları arabam yerine bu folyoları mı yıkamış olurum
Örnek çok aslında...
Hemen hemen bütün taksiler sarı folyo kaplı.
Onlarınki zorunluluktan doğan bir çözüm olmuş.
Aynı mecburiyet bizim için de geçerli mi?
Oldukça pahalı olması en büyük eksisi...
yanısıra işin ehli tarafından yapılmazsa kabarma ve kalkmalar da cabası.
Sökülmesi gerekirse veya montajı esnasında boyada illa ki çizikler de olacak ..
Fakat artılarına da bakarsak...
Elinize bir kova su fırçayla eski usul arabayı yıkayıp sonra da bir başka kova suyla durulamak... Rüya gibi...
Dolayısıyla eldiven,şampuan, Wax masrafı "0".. Ekonomik..
Özellikle kışın sıcak motorun üzerinde kıvrılıp yatmak isteyen kedilerin patilerinin çizikleri, sinir bozucu olmaktan çıkacak...
Kuş pisliği, reçine damlaması, zift sıçraması ve benzeri... hergün kontrol etmek ve temizlemek sorun olmayacak.
Yeterince kalın olursa ufak tefek sürtmelerden kapı çarpmalarından kaynaklı çizik ve pul atmaları.... tarih olacak...
Opak Beyaz renk için ideal... .. Kendisinden yıkanınca karşısında taranmamız beklenmeyeceği için..
Artıları ve eksileri iyi değerlendirilmeli.