ANA KONU

virtus dedi:
aracıma 2,5 ay sonunda dün kavustum arkadaslar. alarmla ilgili birsey sormak istiyorum, arac siparisi verirken fabrikasyon alarm da ekletmistim istedigim ek opsiyonlara. ama bana sanki alarm yok gibi geliyor:(

1-fabrikasyon alarm olan araclarda arac anahtari farklı mı? kitapcikta alarmli anahtar resimleri var, ortadaki bagaj acma tusunun yanında alarm dugmesi var?

2-aracı kumandadan ac-kapa yaptıgımda ne acarken nede kapatırken ses cıkmıyor?

3-eski golf 6'imda camları acık birakıp aracı kitledigimde alarm ötüp uyarı veriyordu. yeni aracta bunuda denedim, camlari acık bırakıp kitledim ama uyarı filan vermiyor, ötmüyor. elimi acık camdan iceri sokuyorum yine tık yok:(

bu 3 soruya cevap rica ediyorum, aracta fabrikasyon alarm atlanmış olabilirmi? yada varda bu sekildemi oluyor? alarm dedigin ötmezmi ya:(
Değerli Hocam,

Geçmiş olsun.

İlk sorunuza yanıt alarmlı olan araçlarda anahtar yapısal olarak farklı değildir. Yani dış görünüş normal anahtar tarzındadır.

Böylesi bir durumla ilk kez karşılaşıyorum. Dostlarıma da danıştığımda alarmın fabrika çıkışı  testleri esnasında  aktive edilmemiş olabileceğini tahmin ettik.

Sonradan takılma olanlarda bu tip takılmalar olabilir ama fabrikasyon olanlarda olmaması gerekir.

Bence bayramın tadını çıkartın.  Sonra servise baktırdığınızda hallolacak bir mesele nasılsa. ..

İyi bayramlar size...

Tüm Golf tutkunu herkese gönlünce bir bayram dilerim...

Golf'e sahip olanlar en güzel bayram hediyesini alanlar...

Dilerim bu bayram...

İhtiyacı olana kazanç

ihtiyacı olana sağlık

İhtiyacı olana huzur

İhtiyacı olana sabır

İhtiyacı olana mutluluk....

Ama herkese.....

hasretleriyle bayram coşkusuyla kavuşmalar getirmesini dilerim ...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Herkese iyi bayramlar..

Allah sevdiklerimizle birlikte sağlıklı, huzurlu, kazasız belasız nice nice bayramlar nasip etsin...

Tüm Golf tutkunlarının ve sevdiklerinin Bayramı Şeker gibi başlayıp Şeker gibi devam etsin.

Nice Bayramlarda beraber olmak dileğiyle.

Dikkatli ve Keyifli sürüşler.

Bütün golftutkusu üyelerinin bayramını kutlar sağlık mutluluk esenlikler dilerim.

Benim ayrıca bir sorum olacak arka sol taraftan emniyet kemerinin oradan tıkırtı geliyor.Bagaj tarafında neden olabilir yardımcı olursanız menmun olurum teşekkür ederim 

Herkesin bayramini kularim.. Konu acamadigim icin burdan yaziyorum, cocuk koltugu onerileri icin baslik acabilirmisiniz?

golf7 tdi dsg

S80 dedi:
Bütün golftutkusu üyelerinin bayramını kutlar sağlık mutluluk esenlikler dilerim.

Benim ayrıca bir sorum olacak arka sol taraftan emniyet kemerinin oradan tıkırtı geliyor.Bagaj tarafında neden olabilir yardımcı olursanız menmun olurum teşekkür ederim
Hocam o sesin kaynağı genellikle açılan ve tam kapatılamayan veya tam açılamayan yatar koltuk mekanizması.

Kilitlerinden açarak yatırın sonra tekrar ama bu kez biraz sertçe kapatmayı deneyiniz.

Yüksek olasılıkla ses kesilecektir.

S80 dedi:

Kapı ceplerine dikkat edin hocam. O cepler çoğu sesin kaynağı.

merhabalar herkese, yakın zamanda aracımı satıp bende içimdeki aşk olan golf alıcam inşallah :) ama motor ve şanzımanda karar veremedim. açıkçası 1.6 tdi highline manuel çok hoş olur ama fiyatı yüksek. aynı fiyata 1.4 tsı highline dsg alınıyor. bir diğer yanımda dizel alma benzin al dsg ile de tadından yenmez diyor. yıllık 13-15 bin km yapıyorum. 5-6 sene de kullanırım. ilerleyen zamanda dsg bana sorun çıkartır mı pişman olur muyum ? birde 1.4 tsı yakıtta beni üzer mi? şuan  dizel araba kullanıyorum. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar

tameerr dedi:
merhabalar herkese, yakın zamanda aracımı satıp bende içimdeki aşk olan golf alıcam inşallah :) ama motor ve şanzımanda karar veremedim. açıkçası 1.6 tdi highline manuel çok hoş olur ama fiyatı yüksek. aynı fiyata 1.4 tsı highline dsg alınıyor. bir diğer yanımda dizel alma benzin al dsg ile de tadından yenmez diyor. yıllık 13-15 bin km yapıyorum. 5-6 sene de kullanırım. ilerleyen zamanda dsg bana sorun çıkartır mı pişman olur muyum ? birde 1.4 tsı yakıtta beni üzer mi? şuan  dizel araba kullanıyorum. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar
Dizele alışan kolay kolay benzinli ile rahat edemiyor.

Sanırım psikolojik bir rahatlama yaratıyor dizel ve bu rahatlamanın tam zıttı olan benzinli anksiyete kaynağı...

Yılda 13-15 bin aslında fazla değil.

Dehşet veya yarı yarıya farklar yoktur TDI ile TSI arasında.

Eğer benzinlinin konforuna ve titreşimsizliğine bir kez alışsanız feda edebilirsiniz yılda bin lirayı..

Başlangıçta ödeyeceğiniz devasa fark sonradan satarken geri alındığı için sorun olmazsa da paranızı bağlamış olacaksınız en nihayetinde.

Dizel yerine 1.4 TSI DSG Highline alınır ve zevkle binilir. Hatta ACT'si alınsa, huyunu suyunu kavrayınca dizel makineyle başa baş yakar kısa mesafe ve şehir dışında.. DSG konforu  bambaşka...

Dizelin iki zaafı var maalesef.

Birisi yüksek maliyeti, ikincisi kullanılan yüksek basınç ve ısıya dayanıklı çelik nedeniyle motorun optimal verim göstereceği ısıya zor ulaşması nedeniyle kısa mesafelerde verimli olamayışı..

Mevcut garanti artık 2 yıl.. Ancak uzatılmış garanti satın alabilirisiniz. Böylece 4 değil de  5 yıl fabrika garantisiyle kullanmanıza imkan verecek biçimde genişletilen ve 3 yıla uzatılan garantiyle rahat edersiniz.

tameerr dedi:
Hocam benzinli sessizliği müthiş birşey. Bence siz de en yakın zamanda test sürüsüne gidin ve benzinli dizel ikisini de test edin. Hız tutkunuz yoksa 1.2 de fazlası ile yeterli. Comfortline ve birkaç donanım ile 1.2 de alabilirsiniz hocam.

@tameerr

Eski aracım polo 1.6 tdi'i atıp Vw bayisine 1.2 TSI golf için gittim 1.2-1.4 derken 1.6 TDI highline siparişi verdim çıktım bu işler kafanızdaki gibi olmuyor durum bayiye gidince değişiyor  :) eski aracım 3 yaşındaydı ve 41 bindeydi yılda ortalama 14bin civarı kilometre yaptım ancak benzinlilerde şehiriçi 7-8 lt yakar demeleri beni korkuttu hatta bi ara leon fr alacaktım şu an özellikle çok kilometre yaptığım günler 1.6 TDI'nin mutluluğunu yaşıyorum.

Murat hocamında bahsettiği gibi dizelin dezavantajı kısa mesafeyi sevmiyor ve dizel partiküler filtresi sürekli kısa mesafede ve devirsiz sürüşlerde çabuk doluyor eğer kısa mesafe kullanımı yapacaksanız ve özellikle kışın hava sıcaklığı -15 e kadar düşen bir şehirde yaşıyorsanız dizel almayın.

DSG konusunda şehiriçi trafikte rahat edersiniz bazı donanımlardan vazgeçip Dsg düşünülebilir manuel alıp DSG yerine U led + Cam tavan + Geri görüş kamerası + Ergo active ekletmeniz daha güzel olur, comfortline ve highline arasında ise bütçeniz yettiği ölçüde highline tercih edin ben aldığım zaman aradaki fark 5 bin olmasına rağmen highline'da comfortline'a göre 12 ya da 13 artı özellik vardı ve highline tercih ettim.

Antalyada yaşıyorum arkadaşlar. senede 1 kez istanbula giderim bi kaç kez kemer taraflarına. günde 35 km kullanırım arabayı. ama bu yeri gelir kısa kısa olur yeri gelir uzun. Antalyada arabayı kullandığım saatlerde trafik olmuyor. Genelde sadece ışık oluyor. dizel partikül şuan ki astra aracım da da mevcut. bi kaç kez uyarı verdi. artık dayanamayacak noktaya geldim servis yazılım attı. şimdi sadece gizli temizlik yapıyor ama yaptığı zaman tüketim rahat 8-9 oluyor. bir depoylada 700-730 km yapıyorum şuan. benzinli 1.4 veya 1.2 tsi  da bu 550-600 mü olur sizce ?

Geri
Üst Alt