ANA KONU

@tameerr

Hocam 1 depo ile sakin kullanimda 1.2 ile 7 litre altında kalırsınız. Hatta 6 litre altını görmeniz mümkün trafik az ve yollar düz ise. 1.4 ile de buna yakın değerler olur. 15.000km civarı yol yapanın dizel alması şu koşullarda mantıksız oluyor. 1.2 motor vergi avantajı da var.

İstanbul trabzon yolculugumun tüketim değerini paylaştım. Araç full dolu klima açık yeri geldi trafik yeri geldi 160 180 sonunda 5.9 litre. Dizel ile gelsem yine bu civarda olurdu.

Su an menzil 35 km benim surekli mazot aldigim istasyon buraya 15 km umarim sikinti cikmadan giderim sizde menzil en az kac km yi gosteriyor?

Evet arkadaşlar 2 ay süren bir bekleyişin ardından , hemen bayramdan önce aracımı teslim aldım. Bekleyen arkadaşlara yardımcı olabilecek bir kaç konuda, deneyimlerimi paylaşmak isterim. Araç bayi stoklarına girdikten sonra, 1 gün içerisinde işlemler tamamlandı. Fiyat konusunu araç stoklara girdikten hemen sonra konuştuk. Benim aracın liste fiyatı 88.975 TL idi. Son fiyat olarak 83.900 TL de anlaştık. İndirim konusunda hiç zorluk çıkartmadılar, bende zorlamadım. Aracı teslim alırken hediye konusuna bir gireyim dedim, baktım oralı olmadılar onu da hiç zorlamadım. Teslim sırasında ne oldu ne bitti hiç anlamadım. St anlattı ben dinledim, sonra bir baktım yoldayım. İlk başta auto hold ve park freni biraz zorladı beni açıkcası ama hemen alışıyor insan. Lastikler Dunlop Sportmax geldi, iyi de oldu. Performans konusu ayrı bir olay ama göruntü ve arabaya kattığı hava süper. İlk aklıma gelenler bunlar. Sipariş aşaması ve teslimatla ilgili merak edilen bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Bu vesileyle karar aşamasından ,teslim aşamasına kadar her konuda yardımcı olan tüm forum dostlarına selam olsun:)

Sithnecro dedi:
Evet arkadaşlar 2 ay süren bir bekleyişin ardından , hemen bayramdan önce aracımı teslim aldım. Bekleyen arkadaşlara yardımcı olabilecek bir kaç konuda, deneyimlerimi paylaşmak isterim. Araç bayi stoklarına girdikten sonra, 1 gün içerisinde işlemler tamamlandı. Fiyat konusunu araç stoklara girdikten hemen sonra konuştuk. Benim aracın liste fiyatı 88.975 TL idi. Son fiyat olarak 83.900 TL de anlaştık. İndirim konusunda hiç zorluk çıkartmadılar, bende zorlamadım. Aracı teslim alırken hediye konusuna bir gireyim dedim, baktım oralı olmadılar onu da hiç zorlamadım. Teslim sırasında ne oldu ne bitti hiç anlamadım. St anlattı ben dinledim, sonra bir baktım yoldayım. İlk başta auto hold ve park freni biraz zorladı beni açıkcası ama hemen alışıyor insan. Lastikler Dunlop Sportmax geldi, iyi de oldu. Performans konusu ayrı bir olay ama göruntü ve arabaya kattığı hava süper. İlk aklıma gelenler bunlar. Sipariş aşaması ve teslimatla ilgili merak edilen bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Bu vesileyle karar aşamasından ,teslim aşamasına kadar her konuda yardımcı olan tüm forum dostlarına selam olsun:)

Değerli Hocam;

Dilerim Güzel günlerde sevdiklerinizle birlikte kullanmak nasip olsun.

Maşallah

@Sithnecro    Hayırlı uğurlu  olsun aracınız.Birşey soracağım,araç teslim edilirken rodajla ilgili bilgi verildi mi,ne bileyim dsg ile ilgili aman böyle kullanmayın,start stop u devreden çıkarın  veya çıkarmayın gibi...İnatla bu yaşıma kadar hep manuel kullandım da,itiraf edeyim golf r manuel satışı olsa manuel sipariş edecektim...

Moderatör tarafında düzenlendi:
@silvershadow sağolun hocam, sipariş aşaması ve öncesi değerli yorumlarınızdan çok faydalandım, bir kez daha teşekkür ederim.

@Umut hocam valla sürüş ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Bende heyecandan birşey sormadım. Sanırım bu konuda en büyük yardımı yine biz bize paylaşımlarla alacağız. Sizin paylaşımlarınızı dört gözle bekliyoruz:)

@fcsrn sağolun hocam:)

yusuf dedi:
@burakca

Hocam sıfır olduktan sonra ortalama 30km daha gidersiniz. İçiniz rahat olsun.
İstasyona ulaştığımda 16-17 km yaptığımda menzil 35 km den 25 e düştü aslında dizel araçlarda hiç ışık yakmamak ya da ışık yanınca hemen almak lazım diyorlar sonuçta alıyoruz bir daha yakıt alınız demeden alırım sanırım.

burakca dedi:
@burakca

İstasyona ulaştığımda 16-17 km yaptığımda menzil 35 km den 25 e düştü aslında dizel araçlarda hiç ışık yakmamak ya da ışık yanınca hemen almak lazım diyorlar sonuçta alıyoruz bir daha yakıt alınız demeden alırım sanırım.
Sadece dizele değil hocam tüm araçlar için diyorlar. Sona kalan pis olur derler. Ne kadar doğru bilemem :)

yusuf dedi:
@burakca

Sadece dizele değil hocam tüm araçlar için diyorlar. Sona kalan pis olur derler. Ne kadar doğru bilemem :)
Aklıma gelmişken sorayım, menzili gösteriyor ya araba hani, bizimkinin depo mu delik nedir anlamadım :D misal menzil 40km, pide almaya felan gidiyodum ramazanda max 1-1,5km yol oraya gidince 35km oluyodu menzil, geri eve gelince 30km oluyodu, bi ara 10km kalmıştı menzil korktum pide yi gelan bırakıp doğru benzinliğe gitmiştim, bu normal mi sizce

@fcsrn

Hocam bu menzil sizin anlık tüketiminize göre tekrar hesaplanıyor. Pide almaya giderken yüksek ortalama ile tüketim olduğu için menzil düşüyor otomatik olarak.

yusuf dedi:
@fcsrn

Hocam bu menzil sizin anlık tüketiminize göre tekrar hesaplanıyor. Pide almaya giderken yüksek ortalama ile tüketim olduğu için menzil düşüyor otomatik olarak.
Araç depodan ona göre benzin çekmiyordur inşallah :D menzil azalıyorda depodaki yakıtta aynı oranda azalıyor  X(

Geri
Üst Alt