ANA KONU

fcsrn dedi:
@fcsrn

Frene hiç basmadan dener misiniz hocam. Emin olmak istiyorum. Frene hiç basmadan araç durursa bende devreye giriyor.
Vitesi N konumuna almadığım takdirde frensiz durmam imkansız çünkü araç otomatikmen gaz veriyor ve yaklaşık 7-8km hızla götürüyor sizi düz zeminde, ama dışarı çıktığım gün denicem sizin için N konumunda durmayı, bakalım girecek mi devreye
Teşekkürler hocam. Merak ile bekliyorum.

@yusuf

aklıma geldi mesela çok dik yokuşlarda ben el frenini çekip öyle kalkan bi insanım. bu autohold çok dik yokuşta tutmayabiliyor deniyo ya, devreye hiç mi girmiyo yoksa girip de kaçırıyo mu? bu mekanik el freniyle kalkma işi bundaki el freniyle oluyo mu? muhtemelen ben de panik yapardım ya araç kaçırsa.  :)

bi de hocam aklıma gelmişken; garanti belgesi gibi bişey var mı?

Klima tuşlarının oradaki SYNC tuşu ne işe yarıyor?

@burakca

iki bölmeyi de aynı sıcaklığa ayarlarsınız.

@maniax

Garanti belgesi ne gördüm ne duydum.

Geri asla kaydirmaz hocam.

Bende auto kapalı çok dik yokuşta kalsam el frenini kendim çekiyorum. Sonra yarim debriyajda gaz verince bırakıyor kendini.

yusuf dedi:
@fcsrn

Frene hiç basmadan dener misiniz hocam. Emin olmak istiyorum. Frene hiç basmadan araç durursa bende devreye giriyor.
Vitesi N konumuna almadığım takdirde frensiz durmam imkansız çünkü araç otomatikmen gaz veriyor ve yaklaşık 7-8km hızla götürüyor sizi düz zeminde, ama dışarı çıktığım gün denicem sizin için N konumunda durmayı, bakalım girecek mi devreye
Teşekkürler hocam. Merak ile bekliyorum.
Yarın bir ara çıkcam dışarı, eve gelince haberdar ederim seni Abi

maniax dedi:
@yusuf

aklıma geldi mesela çok dik yokuşlarda ben el frenini çekip öyle kalkan bi insanım. bu autohold çok dik yokuşta tutmayabiliyor deniyo ya, devreye hiç mi girmiyo yoksa girip de kaçırıyo mu? bu mekanik el freniyle kalkma işi bundaki el freniyle oluyo mu? muhtemelen ben de panik yapardım ya araç kaçırsa.  :)

Değerli Murat Hocam;

Sabahın bu ilk saatlerinde gülümsememi sağladığınız için teşekkürler. :D

Size bir iyi bir biraz kötü bir de kötü haberim olacak..

Kötü haberim:

Bahsini ettiğiniz kaydırma maalesef gerçek....

Biraz kötü haberim:

Bu kaydırma yaklaşık bir karış kadar. Daha fazla değil.

İyi Haberim:

DSG'li araçlarda görülen bir durumdur bu. Manuellerde görülmez.

Gelelim DSG'li araçlarda görülmesi olasılığına karşı alınacak önleme.

Yokuş yukarı durduğunuzda auto hold tuttuğunda siz üzerine "elektromekanik park freni "ni çekince kaydırma yapmaz. Gaza basıp ilerlemeye başlayınca park freni otomatik olarak serbest bırakır frenleri.

Beni gülümseten "Garanti belgesi mevzusu"...

İlahi Murat Hocam;

Bilinçli bir tüketici olarak evinize aldığınız eşyaların fatura ile garanti belgelerini sakladığınızı hatta klasörleyip bir gün lazım olur diyerek kitaplığınız en alt rafında tuttuğunuzu görür gibi oldum. Hatta kullanma kılavuzlarını da bir karton kutu içerisinde gerektiğinde bakmak için muhafaza ediyor olabilirsiniz. Nereden mi biliyorum? Kişi kendinden bilir işi.. &:

Aracınızın  "Şasi numarası" garanti belgesi yerine geçer.

İthalat belgesi alma zorunluluğu gereği ithal edilen ürünün yedek parça bakım ve üretim kaynaklı hatalarının tamiratı yapılmalıdır.

Gerçekten şık olmuş yeni Nick'iniz

Hayırlı Olsun Orhan Üstadım@Orhan Hoca

silvershadow dedi:
@yusuf

Değerli Murat Hocam;

Sabahın bu ilk saatlerinde gülümsememi sağladığınız için teşekkürler. :D

Size bir iyi bir biraz kötü bir de kötü haberim olacak..

Kötü haberim:

Bahsini ettiğiniz kaydırma maalesef gerçek....

Biraz kötü haberim:

Bu kaydırma yaklaşık bir karış kadar. Daha fazla değil.

İyi Haberim:

DSG'li araçlarda görülen bir durumdur bu. Manuellerde görülmez.

Gelelim DSG'li araçlarda görülmesi olasılığına karşı alınacak önleme.

Yokuş yukarı durduğunuzda auto hold tuttuğunda siz üzerine "elektromekanik park freni "ni çekince kaydırma yapmaz. Gaza basıp ilerlemeye başlayınca park freni otomatik olarak serbest bırakır frenleri.

Beni gülümseten "Garanti belgesi mevzusu"...

İlahi Murat Hocam;

Bilinçli bir tüketici olarak evinize aldığınız eşyaların fatura ile garanti belgelerini sakladığınızı hatta klasörleyip bir gün lazım olur diyerek kitaplığınız en alt rafında tuttuğunuzu görür gibi oldum. Hatta kullanma kılavuzlarını da bir karton kutu içerisinde gerektiğinde bakmak için muhafaza ediyor olabilirsiniz. Nereden mi biliyorum? Kişi kendinden bilir işi.. &:

Aracınızın  "Şasi numarası" garanti belgesi yerine geçer.

İthalat belgesi alma zorunluluğu gereği ithal edilen ürünün yedek parça bakım ve üretim kaynaklı hatalarının tamiratı yapılmalıdır.
o değil de ben de ne güldüm şimdi kendime  s=yerlerde

daha çok babam, dediğiniz gibi bi adamdır saklar herşeyi. ben ise daha çok garantici a-b-c planları olan ve kafamda sürekli checklistlerle gezen bi insanım. ondan sordum. hani aracı teslim almanın heyecanıyla unuttukları belge vs olmasın diye.

bi de demin anladım ki park ederken şu autoholdu sanırım kapatmam gerekecek. araç ileri geri seri hareketlede o salınım hareketini yapmıyo. zank diye kalıyo olduğu yerde. eğimden yararlanamıyorum mesela.

Merhabalar mk7 midline var ve jant Değişimi yapmak istiyorum. 5x100 mü yoksa 5x112 mi bakmam gerekiyor 17 inch jant için?

@maniax

Park ederken kesinikle kapatın hocam. Ama şöyle birşey daha var. Kapali iken el frenini manüel cekmeyi unutmayın. ;)

GokhanY dedi:
Merhabalar mk7 midline var ve jant Değişimi yapmak istiyorum. 5x100 mü yoksa 5x112 mi bakmam gerekiyor 17 inch jant için?
Hocam benim aracım da midline. Orjinal jant almayi öneririm size. Üzerinde lastiklerle. Golf orjinal olmayan jant itici geliyor bana.

@yusuf

yaa bi de o var evet. otomatik çekmesi falan çok büyük rahatlık.

ilk defa hafif basabildim frene bugün, autoholdu devreye sokmayacak kadar. ama o vizzzzt şeklinde el frenini kendi çekmesi bitiriyo beni ben kapımı açarken.  :D

GokhanY dedi:
Değerli Hocam;

Orijinal çıkma 16" Dover Jantı bulmanız kolay

17" jantlar ve 18" jantlarda replika fazlasıyla piyasada var ve maalesef pek çoğu orijinal adı altında satılıyor.

5x112 tüm Golf'lerde aynıdır. 5 Bijona sahiptir ve bijonlarının uzunluğu da 112 mm'dir anlamına gelmektedir.

Jantınızın öçüleri şöyle:

Lyon Jantlar:

195/65 ET43 R15 lastikler

6.0 J  15  5 x 112

Orijinal Yedek Parça Kodu: 5G0601025AA 5G0601025H

murat hocam soğutmalı torpido hakkında biraz bilgi alabilir miyiz ?

klimayı mı içeri aktarıyor farklı bir mekanizması mı var ?

@silvershadow

Geri
Üst Alt