@yusuf
aklıma geldi mesela çok dik yokuşlarda ben el frenini çekip öyle kalkan bi insanım. bu autohold çok dik yokuşta tutmayabiliyor deniyo ya, devreye hiç mi girmiyo yoksa girip de kaçırıyo mu? bu mekanik el freniyle kalkma işi bundaki el freniyle oluyo mu? muhtemelen ben de panik yapardım ya araç kaçırsa.
bi de hocam aklıma gelmişken; garanti belgesi gibi bişey var mı?
Değerli Murat Hocam;
Sabahın bu ilk saatlerinde gülümsememi sağladığınız için teşekkürler.
Size bir iyi bir biraz kötü bir de kötü haberim olacak..
Kötü haberim:
Bahsini ettiğiniz kaydırma maalesef gerçek....
Biraz kötü haberim:
Bu kaydırma yaklaşık bir karış kadar. Daha fazla değil.
İyi Haberim:
DSG'li araçlarda görülen bir durumdur bu. Manuellerde görülmez.
Gelelim DSG'li araçlarda görülmesi olasılığına karşı alınacak önleme.
Yokuş yukarı durduğunuzda auto hold tuttuğunda siz üzerine "elektromekanik park freni "ni çekince kaydırma yapmaz. Gaza basıp ilerlemeye başlayınca park freni otomatik olarak serbest bırakır frenleri.
Beni gülümseten "Garanti belgesi mevzusu"...
İlahi Murat Hocam;
Bilinçli bir tüketici olarak evinize aldığınız eşyaların fatura ile garanti belgelerini sakladığınızı hatta klasörleyip bir gün lazım olur diyerek kitaplığınız en alt rafında tuttuğunuzu görür gibi oldum. Hatta kullanma kılavuzlarını da bir karton kutu içerisinde gerektiğinde bakmak için muhafaza ediyor olabilirsiniz. Nereden mi biliyorum? Kişi kendinden bilir işi.. &:
Aracınızın "Şasi numarası" garanti belgesi yerine geçer.
İthalat belgesi alma zorunluluğu gereği ithal edilen ürünün yedek parça bakım ve üretim kaynaklı hatalarının tamiratı yapılmalıdır.