ANA KONU

Ben şu sac jant ve kapaktan gelmeyim doverler gözüme dünyanın en güzel jantı gibi görünüyor.
ed53b3da37b79f3425d86582bbb873d3.jpg
93377fd1080a22e976a1d3710d1d131e.jpg

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir bisiklet sürücüsü olarak bu tip kazaları çok atlattım. Kapınızı açarken Hollanda kuralını uygulayınız. 

Nedir bu Hollanda kuralı? 
Cevap: Kapınızı sağ elinizle açmak. 

Böylelikle sola doğru dönmek zorunda kalacağınız için omzunuzun üzerinden bir bisikletli/motor geliyor mu gelmiyor mu fark etmiş olacaksınız. 

Gerçi daha kolayı da var, aynaya bakmak fakat memleketimizde böyle bir alışkanlık olmadığı için lütfen dikkat edelim. 

Ve mutlaka bir bisikletlinin yanından geçerken kornaya değil; frene basalım. Arada 1.5 metre boşluk bırakalım. 

Aksi taktirde videodaki gibi bir refleks gösteremezseniz birisini öldürebilirsiniz... 

@Recep Gül hocam hem refleksi iyiymiş, hem de elin gavur memlekinde iki teker sürücülere trafikte de bir birey gibi davranıldığından o şöförün beynine olabilecek tehlikeler çook önceden işlenmiştir. 

Zaten günümüzde kazaları önlemenin en efektif yolu refleksten öte, ihtimaller gözetilerek sürüş yapmak. 

Ayna kontrolüne gelirsek, bende de sanırım bu komut doğuştan yazılı. Trafiğe kapalı alanda dahi kapımı açmadan aynalara bakarım, insan/hayvan gelebilir ihtimaline karşı. Hatta aracımdaki yolcuları da sürekli inmeden uyarırım. 

@SCC trafikte iki tekerli araçları (motorlu/motorsuz) hâlâ araçtan saymayan , trafikte onları hak sahibi sanmayan kafalar mevcut.Dolayısıyla kendilerine, bunlara karşı hak üstünlüğü verip her türlü kuralsızlığı yapabiliyorlar.Ancak her iki durumda zarar görenler neyin ne olduğunu iş işten geçtikten sonra ayıyor.

Söz konusu aynı durumda ağır vasıta ve kaba araçlara karşı o kadar dikkatli ve temkinli davranıyorlar ki ...

Kafa işte !

• Beğen
Tepkiler: SCC
Arkadaşım geçenlerde bir teklif paylaştı.

Araç net fiyatı: 965.000 TL
Aksesuar fiyatı: 426.000 TL
Vergi: 3.870.000 TL   :sofor:
Anahtar teslim fiyatı: 5.263.000  :masallah:

Neyse yahu, neyi anlatmaya çalışıyorsam; kalem kalem işte resmi fiyat teklifi :)  Ben bir keyif çayı içiyim...

p1.JPG

p2.JPG

p3.JPG

Moderatör tarafında düzenlendi:
@SCC mrb. Biz bize yeter miyiz. Böyle olursa yeter de artarız bile.

Geçenlerde tv'de habere denk geldim; "Bulgaristan'da oturanlar Edirne'ye alışverişe gelmeye başlamış"mış. Çünkü "bulgar levası değerlenmiş"miş. Haberde anlatılan bu.

Çok şükür bizim paramız hep sabit.

Algılar algılar...

(Ey Muhammed!) Seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik. - Enbiya Suresi 107. Ayet

Allah'ın emrettiği, Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)'in anlattığı/gösterdiği şekilde yaşamak, bize bakanlara "İslamiyet ne kadar güzel bir dinmiş" dedirtecek şekilde dosdoğru olmak temennisiyle Mevlid Kandilinizi kutlarım. 

Fakirin gözetildiği, yetimin hakkının yenilmediği, başkasının malına, canına, namusuna göz dikilmeyen güzel ve adil günler görmek duasıyla...

@SCC mrb. Biz bize yeter miyiz. Böyle olursa yeter de artarız bile.

Geçenlerde tv'de habere denk geldim; "Bulgaristan'da oturanlar Edirne'ye alışverişe gelmeye başlamış"mış. Çünkü "bulgar levası değerlenmiş"miş. Haberde anlatılan bu.

Çok şükür bizim paramız hep sabit.

Algılar algılar...
Bg levası değerlenmedi, liramız düştü. 10 yıl önce 1e1 iken şimdilerde 1:5 . adamlarda usd /euro yıllardır sabit

Geri