Ender Hocam, far ayarı için tam 3 defa işimden erken çıkarak servise gittim, her defasında eksik iş yapıldı, açıkçası bu saatten sonra çok gerekmedikçe servise gitmek istemiyorum. Piyasada çok daha iyi ustalar olacağını düşünüyorum ama bulamıyorum [emoji4]
saygılarımla

Gece vakti duvara 3-5 metre mesafede durarak kendiniz yapın hocam.

O konu maalesef öyle değilmiş, parası ile satın aldığınız parçaların garantisi var, garantiden değişen parçaların garantisi, araç garantisi ne zaman bitiyorsa, o zaman bitiyormuş. Erel oto ve Maslak Doğuş bu şekilde belirtmişti.
O konuda size biraz yanli ve yanlis bilgi vermişler. Aracınızın garanti suresince yapilan her bir yedek parca arac garantisinden bagimsiz suresi devam eder. Hatta bu isleri pek kimsede üstlemez ama onemlidir. Servislerle olan diyalog cok önemlidir bunlara dikkat etmeli. selamlar

O konuda size biraz yanli ve yanlis bilgi vermişler. Aracınızın garanti suresince yapilan her bir yedek parca arac garantisinden bagimsiz suresi devam eder. Hatta bu isleri pek kimsede üstlemez ama onemlidir. Servislerle olan diyalog cok önemlidir bunlara dikkat etmeli. selamlar
Servisler ile aramda herhangi bir sorun olmadi ve tam tersine gayette iyidir ki is emri actirmadan baya bir isimi halletmislikleri vardir, ve bahsettigim her iki bayiden de baya arac aldigimiz icin nazimizda gecer ama bu gune kadar garantiden ilk defa parca degistirdik ve bana soyleneni sizlere yazdim. Yanlislik varsa servislerde var ..

Ender Hocam servis elemanın bana özellikle belirttiği bir noktaydi bu. Tekrarlanirsa far değiştirme tarihinden itibaren garanti olmaz dediler. Aracın garantisi bitti mi o da biter dediler. Belki de bi daha musallat olmayalım diye diyorlar.

Servisler bazi konularda bu sekilde davraniyorlar malesef olmasi gereken ve yapilanlar farkli olabiliyor. Bu Far sorunu Turkiye uzerinde Forumumuz sayesinde cok yanki buldu ve haylice meşgul etti servisleri. Bunun icin yeni bir değişime sicak bakmayabiliyorlar ki Burası Turkiye oldugunu düşünürsek cok dusuk bur ihtimal. Umarim kimsenin fari tekrar ayni hatayi vermez. Lakin son olarak şunu belirtmem gerekirse ayni sorundan serviste 2 degisim yapilmis araçlar var ve bu ir haktır.Selamlar saygilar.

garanti süresi biten aracımın farlarını 1350tl karşılığında değiştirttim. değişim sonrasın özellikle belirttim bir daha olursa ne olacak diye 2 sene garantisi var dediler. servisten çıkmadan fotoğraflarını da çekmiştim. gözümden kaçan noktayı dün farkettim. sis farının altından başlayan 3 parçalı krom şeridi tam oturtamamışlar. zırt pırt servisle uğraş et. servise git gel yakıt masrafı... beceremiyorlar bu işi... okkalı bir yazı yazıp istanbula gönderecez ne değişecek. anketlerde markamızı arkadaşlarınıza önerirmisiniz diye sormasını biliyorlar. araçlarınız eyv güzel,  illaki her üretim sürecinde hatalar oluşur bu hataları kabul edeceksin arkadaş ama becerememişsin işte böyle servis anlayışıyla halkı soyan anlayışla nasıl önereyim?

O konu maalesef öyle değilmiş, parası ile satın aldığınız parçaların garantisi var, garantiden değişen parçaların garantisi, araç garantisi ne zaman bitiyorsa, o zaman bitiyormuş. Erel oto ve Maslak Doğuş bu şekilde belirtmişti.
bu söylediğiniz kanuna aykırı. bir yanlış anlaşılma var. takılan parçanın garantisi, aracın garantisinden bağımsızdır.

bu söylediğiniz kanuna aykırı. bir yanlış anlaşılma var. takılan parçanın garantisi, aracın garantisinden bağımsızdır.
Bu konu hakkında benim herhangi bir bilgim yok, servisin söylediğini yazmıştım ve başka arkadaşlar da aynı şeyi yazmışlar. "Parasını vererek aldığınız parçaların garantisi 2 sene, garantiden değişen parçaların ise araç garantisi ne zaman bitiyorsa"  diye. yoksa tüketici olarak tabii parça değişim tarihi itibari ile garantisinin devam etmesini isterim. Bu tip konulara bakan uzman bir avukat arkadaş var ise sorup öğrenelim.

saygılarımla

bu arada değişim yapan arkadaşların farlarında tekrar lekelenme oluştu mu?? 

ben değiştireli 6 ayı geçti hala farlar ilk günki gibi temiz

bu arada değişim yapan arkadaşların farlarında tekrar lekelenme oluştu mu?? 

ben değiştireli 6 ayı geçti hala farlar ilk günki gibi temiz
Benim farlarda da bir sıkıntı yok şuanda 3-4 ay oldu değişim sonrası umarım kimse aynı sorunları tekrar yaşamaz.  :'(

Biraz konu dışı olacak ama merceği (lens i) farın ön tarafını açmadan arka bölümden değiştirmek mümkünmü bilen arkadaşım varmı ? Clear mercek ile değiştirmek istiyorum

Biraz konu dışı olacak ama merceği (lens i) farın ön tarafını açmadan arka bölümden değiştirmek mümkünmü bilen arkadaşım varmı ? Clear mercek ile değiştirmek istiyorum
Değil bildiğim kadarı ile.

Malesef mümkün değil. Mercek değişimi ve montajı çok ince işçilik ister, çok hassas bir çizgi hizalaması vardır. Bu işin yapan sayılı ustalar var, İstanbula yolunuz düşerse bir tanesine sizi yönlendirebilirim. Ama farı ısıtarak açacak ve sonrasında silikon ve ısı ile yine kapatacaktır. 

Bu lekelenme bende de mevcut Mart'ta bakıma götürmüştüm ama farketmemiştim o zaman. Şimdi farkettim Ağustos'ta 2 yıllık garantisi doluyor. +2 yıl daha garanti yaptırmıştım aldığımda. Şu sıralar pek arabasız kalmak istemiyorum sizce değiştirmek için bir daha ki bakımı bekleyeyim mi +2 yıl için bu lekeler kapsam dahilinde değil gibi bir sorun çıkartırlar mı? 

Bu lekelenme bende de mevcut Mart'ta bakıma götürmüştüm ama farketmemiştim o zaman. Şimdi farkettim Ağustos'ta 2 yıllık garantisi doluyor. +2 yıl daha garanti yaptırmıştım aldığımda. Şu sıralar pek arabasız kalmak istemiyorum sizce değiştirmek için bir daha ki bakımı bekleyeyim mi +2 yıl için bu lekeler kapsam dahilinde değil gibi bir sorun çıkartırlar mı? 
Arabasız kalmazsınız farlar sipariş edilir geldiğinde size haber verilir aracı öyle götürürsünüz., araç 2-3 saat servise kalır montajı yapılır teslim ederler., +2 yıl neleri kapsıyor buna bakmak gerek., bence Ağustos gelmeden değiştirmek en mantıklısı..

Geri
Üst Alt