Arabasız kalmazsınız farlar sipariş edilir geldiğinde size haber verilir aracı öyle götürürsünüz., araç 2-3 saat servise kalır montajı yapılır teslim ederler., +2 yıl neleri kapsıyor buna bakmak gerek., bence Ağustos gelmeden değiştirmek en mantıklısı..
Bugün çankaya doğuşa gittim, karşılayan kişi bunun normal olduğunu söyleyip diğer golflerde lekeleri göstermeye başladı, ben ısrar edince garantiye gösterdiler farları. Fotoğraflarını çektiler üretici firma ile görüşeceklerini mailleşeceklerini söylediler. Bakalım süreç nasıl işleyecek

Bu lekelenme bende de mevcut Mart'ta bakıma götürmüştüm ama farketmemiştim o zaman. Şimdi farkettim Ağustos'ta 2 yıllık garantisi doluyor. +2 yıl daha garanti yaptırmıştım aldığımda. Şu sıralar pek arabasız kalmak istemiyorum sizce değiştirmek için bir daha ki bakımı bekleyeyim mi +2 yıl için bu lekeler kapsam dahilinde değil gibi bir sorun çıkartırlar mı? 
Uzatılmış garanti hiçbir şeyi kapsamıyor desem yeridir ( DSG Hariç ) Fabrikasyon garantiniz içerisinde ancak değişim yaptırabilirsiniz.. Oda servis danışmanına karşı baskın gelmeniz durumunda :)  Kolay gelsin şimdiden..

Bugün çankaya doğuşa gittim, karşılayan kişi bunun normal olduğunu söyleyip diğer golflerde lekeleri göstermeye başladı, ben ısrar edince garantiye gösterdiler farları. Fotoğraflarını çektiler üretici firma ile görüşeceklerini mailleşeceklerini söylediler. Bakalım süreç nasıl işleyecek
Olumsuz yanıt gelirse ki gelmemesi lazım., burada değiştiren onlarca arkadaş var., biraz kafalarını kaldırıp baksınlar., Forumda binlerce mesaj var, sorunun kronik olduğunu tüm bi-xenon'lu Golf'lerde olduğunu söyleyin., inanmazlarsa değişim yapılan 1-2 arkadaşın özelden ulaşıp plakasını isteyin hemen yardımcı olurlar, servis o plakalar ile sorgulama yaptığında görecekler ki garantiden değişmiş bir sürü araç var., Bu durum normal ise onda bir anormalllik var hala normal ise değişen araçların ekranda garantiden mercek lekelenmesinden değiştiğini zaten görecek, size kendini bişey zanneden hiç bişeyden anlamayan bir satış temsilcisi denk gelmiş

nedense lamba kapalıyken bu leke belli olmuyor ama açınca biraz lekelenmeler var araç 2014 model garantisi bitti.değişim yaparlar mı ve ya değişmese sıkıntı olur mu?

nedense lamba kapalıyken bu leke belli olmuyor ama açınca biraz lekelenmeler var araç 2014 model garantisi bitti.değişim yaparlar mı ve ya değişmese sıkıntı olur mu?
Ön camın lekeli olduğunu farz edin bunu ne zaman fark edersiniz ya gece karşıdan gelen aracın ışıkları cama vurursa yada gün ışığında buda öyle bi şey., değişim olmaz ise olacak sıkıntı bir süre sonra lekeler daha kötü bir hal alarak aydınlatma performası düşüyor., sanki araçta xenon far değil de halojen far varmış gibi zayıf/vasat bir aydınlatma sunuyor..

Moderatör tarafında düzenlendi:
garantisi olanlar korkmasın ücretsiz değişim oluyorç fakat garantisi dolanlardan ücret alıyorlar. aracımı ileride sattığımda benden alan kişi sövmesin diye de geçen hafta 1350tl karşılığında değiştirdim. toplamı 3600tl civarı tutuyormuş..  rezalet tabiki de almanyaya türkçede olsa şikayet mailimi de attım. sonuçta üretim hatası bir durum. türkçe de olsa mail yağmuruna tutun.

Olumsuz yanıt gelirse ki gelmemesi lazım., burada değiştiren onlarca arkadaş var., biraz kafalarını kaldırıp baksınlar., Forumda binlerce mesaj var, sorunun kronik olduğunu tüm bi-xenon'lu Golf'lerde olduğunu söyleyin., inanmazlarsa değişim yapılan 1-2 arkadaşın özelden ulaşıp plakasını isteyin hemen yardımcı olurlar, servis o plakalar ile sorgulama yaptığında görecekler ki garantiden değişmiş bir sürü araç var., Bu durum normal ise onda bir anormalllik var hala normal ise değişen araçların ekranda garantiden mercek lekelenmesinden değiştiğini zaten görecek, size kendini bişey zanneden hiç bişeyden anlamayan bir satış temsilcisi denk gelmiş
Dün farlar değişti fakat birinde ufak lekeler mevcut hadi onu geçtim diğerinin merceğinde iki çizik var. Hiç başına böyle bişey gelen oldu mu? Farlara zararı var mı bilgisi olan var mı acaba?

bu arada değişim yapan arkadaşların farlarında tekrar lekelenme oluştu mu?? 
ben değiştireli 6 ayı geçti hala farlar ilk günki gibi temiz
Bende birinde golgelenme oldu sanki. Ilerisini çok parlak görmüyorum açıkçası.

Dün farlar değişti fakat birinde ufak lekeler mevcut hadi onu geçtim diğerinin merceğinde iki çizik var. Hiç başına böyle bişey gelen oldu mu? Farlara zararı var mı bilgisi olan var mı acaba?
Bunu resimleyebilirseniz bi bakalım (ufak lekeler)., ve mercekteki çizik demişsiniz farların merceğinin üst kısmında (falçata çiziğine benzer) kesik bir çizgi olur.,(farlar yanıyorken görebileceğiniz)., eğer bundan bahsediyorsanız bu sorun değildir., son olarak değişen farların parça koduna bakın revizyona giden yeni tip farlardan mı takılmış..?

bende değiştireli 2 ay oldu herhangi bir problem yok şimdilik

Bunu resimleyebilirseniz bi bakalım (ufak lekeler)., ve mercekteki çizik demişsiniz farların merceğinin üst kısmında (falçata çiziğine benzer) kesik bir çizgi olur.,(farlar yanıyorken görebileceğiniz)., eğer bundan bahsediyorsanız bu sorun değildir., son olarak değişen farların parça koduna bakın revizyona giden yeni tip farlardan mı takılmış..?
Fotoğraf çektim bir farda lekeler bir farda çizik var. Lekeler çıkmamış fotoğraflarda ama çizik biraz belli oluyor. Bu arada falçata çiziğini ben büyük bir çizik sanmıştım diğer çizikle birlikte bilgi için teşekkürler. Kodları da ekledim. Farların biri 11/16 da üretilmişken biri 05/17 de üretilmiş.

IMG_6221.JPG

IMG_6225.JPG

IMG_6226.JPG

Fotoğraf çektim bir farda lekeler bir farda çizik var. Lekeler çıkmamış fotoğraflarda ama çizik biraz belli oluyor. Bu arada falçata çiziğini ben büyük bir çizik sanmıştım diğer çizikle birlikte bilgi için teşekkürler. Kodları da ekledim. Farların biri 11/16 da üretilmişken biri 05/17 de üretilmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 12060
Hocam falçata çiziğini anımsatan merceğin üst kısmındaki çizik bir problem yada defo değildir.! Aracı alırken bunu fark etmiştim showroom daki bütün xenon lu araçların farlarını kontrol etmiştim ve hepsi aynı idi., Diğer fardaki lekeyi karanlık bir ortamda farlar açık iken 3-4 açıdan çekerseniz, bakıp değerlendirebiliriz.,

Resmini gönderdiğiniz farların parça kodlarının yazdığı evrakta yakıt gidiş hattının ayarlanması diye yazan nedir hocam.? Aracın servis aksiyonu falan mı fardı ne gibi bir işlem yaptılar bize açıklarmısınız..? Bir de araç dizel mi benzinli mi?

resimde fardaki çizgi işaretlediğim yer;

IMG_6226.JPG.d050b0676aca373d367f3ac16c293489.JPG

Kısemetse bende yarın far mercekleri için servise gidicem. İlk görüşmede araba kalıcak farları sökücez falan dediler ama sanki burdaki arkadaşlar ilk gitmede farları söktürmeden tespit yaptırdılar diye tahmin ediyorum. Yanlış birşey yapmayalım. Boşyere arabasız da kalmayalım.

Gecenlerde 30 bin bakimi icin Ankara Cankaya Dogus'a aracimi birakmistim, islemler bitmedigi icin hafta ici tekrardan biraktim. Taleplerimizi ilettik. Hic ikiletmeden test surusune cikildi tum eksikleri ivedi sekilde yapildi. Far konusundada sadece talebimi ilettim arkadaslar disardan farlara bakarak fotograflarini alip maillestiler saniyorum. Dun cuma gunu yeni farlarimiz geldi ve bugun ogle saatlerinde araci teslim aldim. Yukaridaki postlarda oldugu gibi bir durum var ise servise verin dostlar aracinizi. Direk degisimini sagliyorlar.

Geri
Üst Alt