Aracı P konumunda terk ediniz uyarısı

konuyu hep takipteyim

şimdiye kadar iki kere yokladı

dün konuyu okudum sabah uyarı geldi

hemen menüye baktım hiçbir kayıt yoktu

her zamanki gibi anlık geldi gitti

ya o değilde aklıma şey geliyor

sanki uçaktayız da mayday mayday

acil durum fırlatma koltuğu var gibi

aracı terk edin!!!!!!!!!

araç giderken kapıyı açıp atlayasım geliyor😄😄

bu araç kendini 10sn içinde yok edecek!!!!! repliği geliyor aklıma

😄 anlık tebessüm ediyorum 😊

bugün ilk defa benim başıma da geldi aracım 2017 model 1.4 TSI DSG 17 binde.

tekirdağda veya istanbulda bu sorunu çözen bayi veya bildiği iyi golf ustası varmı

arkadaşlar daha önce bahsetmiştim bu uyarı aracta herhangi bir  konfor, güvenlik vs. sıkıntısı yaratmıyor üç gün önce servise götürdüm aracımı servis danışmanı bende 2016 model golf var arada aynı uyarıyı veriyor endişe etmeyin dedi. şimdi bunu söyleyen servis danışmanı sırf benden ücret talep etmek için bana evet bu parçanın değişmesi veya şu parçanın takılması gerekir aracı bu şekilde kullanmayın deseydi sanıyorum hiçbirimiz kullanmazdık.  şimdi tek yapmanız gereken servis ve servis danışmanına güvenmek.   

Aracım 2015 dsg 7 bende bu uyarıyı aldım. Şanzumanın kavraması ve mikro çip değişecek uzatılmış garantiden. aracımı cuma günü teslim alacağım. Uzatılmış garanti aralık ayında bitiyor. takılan parçanın 1 sene garantisi var değil mi?

bende artık anlık olmaktan çıktı bu uyarı. önceden bende de yılda 1-2 defa anlık çıkıyordu ama artık hergün sürekli uyarı veriyor.

Ben aracın Bluetooth'suz teybini Cumartesi Bluetooth olanıyla değiştirttim, o andan itibaren bu uyarı sık şekilde gelmeye başladı, aracı alalı 10 gün oldu ben ancak şu ana kadar hiç çıkmamıştı, arkadaştan aldım aracı ve o da daha önce olmadığını söyledi. Teybi takansa bunun teyple alakası yok diyor ama sonuçta bi şekilde konsol bölgesiyle oynandı ve kodlama vs yapıldı. Teybin takıldığı ilk gün öyle saçmaladıki, araç kontak kapalı durumdayken içindeyim kapıyı açıyorum uyarıyı veriyo, kapatıyorum uyarı veriyo, hatta içinde beklerken iç ışıklandırma sönerken bile hata veriyodu. Dün hiç vermedi, bugün sabah tekrar vermeye başladı. Bu arada eski teyp üzerindeyken bazen (çok nadirdi) ilk çalıştırma sonrası Motor Aşırı Sıcak diyerek aynı uyarıyı veriyordu, onu da çözemedik, araç ben almadan biraz garajda yatmıştı, ona bağladık sensörlerde felan antifriz tortusu kalmıştır vs diyerek. Şimdi Motor Sıcak demeden aynı uyarıyı veriyor.

Tam olarak neyle alakalı acaba daha net değil sanırım? Bu mikro şalter dedikleri nedir ki?

Ekranın değiştirilmeye çalışılmasının amacı şu olabilir , Yeni ekranda böyle bir uyarıyı bildiren bir sembol yok ise ondan değiştirmek istiyor olabilirler :D

Kimileri vites kutusu ve mekanizmasında sıkıntı ver diyor kimileri sensör arızası ama benim usta bu ikilemi birlikte karıştırarak verdi bana =) bilgisayara bağladı herhangi bir sıkıntı gözükmüyor hafızasınada almamış hatayı zaten ikaz lambasıda o ara sönmüştü. Bana aracta bulunan sensörün bazen algılamada sorun yaşadığını ve o yüzden arada böyle uyarı verir dedi korkulacak birşey yok devamlı başımıza geliyor dedi ayrıca vites kutusu ile ilişkisine şu şekil açıkladı bu sensör muhtemelen aracı P konumundayken bazen algılamıyor veya düz giderken bile bir anda hata veriyor sanki P konumuna almayacaksın ama alsanda onu algılayacak sensör hatası şeklinde dedi bakalım sonuç ne çıkacak dsg sancıları devam edecek gibi bu kadar mükemmel vites geçişlerine bu kadar basit çıtkırıldım arızalar hiç yakışmıyor.

Ekranın değiştirilmeye çalışılmasının amacı şu olabilir , Yeni ekranda böyle bir uyarıyı bildiren bir sembol yok ise ondan değiştirmek istiyor olabilirler :D
Yok ekrani ben kendim bluetooth’lu olani takmak icin degistirttim.

Artik hatayi her biniste vermeye basladi, biraz gidince kalkiyo ariza.

Bendeki sanki biraz farkli, ilk calistirmadan biraz sonra veriyor hatayi ve kaliyor bi sure, sonra yuruyunce kesiliyor, yavaslayip dur kalkta yine gelebiliyor.

Kafami en cok kurcalayan ise teyp degisimden once hic vermemis olmasi, sanki teyp degisimi bi seyi tetikledi yada direk teybin degisimi ile alakali :(

Surekli verdigi icin artik iyice tatsiz hale geldi ve Cuma yola cikacagim 😩

Bu şikayetle Servise gidildiğinde  bi sigortanın değişilmesi yönünde bilgilendirme yapılıyo ve buda yeni bi uygulama. Şahsi kanaatim o uyarıya şanzıman kaynaklı bi sorun sebep oluyo üstelemek gerektiğini düşünüyorum aynı şikayetle gidipte kavramanın  değişmesi gerektiğini söylendiğine  şahit olmuşluğum var çok zaman önce

Merhaba arkadaşlar, daha önce bu sorun ile ilgili değişen parçalar. Şu an mikro şalter takılıyor. Kronik dolandırıcılar bunlar :)  

image.png

Merhaba arkadaşlar, şirket aracımda da aynı sorunu "Vitesi p konumunda aracı terk edin!" uyarısı alıyordum. aracı esenyurt doğuş otoya götürdüm vites konumlandırcısını garantiden değiştireceğiz dediler ve sadece 400 TL işçilik alıp değiştirdiler Garanti kapsamında. Bir daha hatada almadım. Servisteki arkadaş şimdi olmasa bile ileride sorun yaratabileceğini söylemişti.

Değişen parçanın bedeli 5.200 TL

Demem şuki sorunun kaynağı vites konumlandırıcısı.

Geri
Üst Alt