Aracı P konumunda terk ediniz uyarısı

Yaklaşık 1 aydır aynı hata yazısı çıkmadı toplamda 8-9 kere çıktı bilmiyorum neden öyle oluyo 

27 sayfa boyunca yazılıp çizilmiş 

özetle

kimisi parça değişimi yaptırmış

kimisi yazılım yükletmiş

kimisi birşey olmaz diyip binmeye devam etmiş

Bu sorun araç ilk alındığında olan birşey değil kullanıldıkça açığa çıkıyor. Parça değiştirilen arkadaşlar belli bir müddet sonra aynı arızayı gene görecekler gibi hissediyorum. Yazılım güncelleten arkadaşlardan geri dönüş doneleri yetersiz fakat bir arkadaş güncellemeden sonra motor arıza uyarısı alıyorum keşke yaptırmasaydım demiş.

Kafamız allak bullak. Net olmayan her şeyden nefret ediyorum. Sorunumuzun çözümü nedir!

@Sinyal ben defalarca götürdüm ama baştan hata vermiyor diye yalan atıldı sonra hergün video cektim ve hata verir şekilde aracı teslim ettim.Yukardaki listeyi çıkardılar bana.Ama tanıdıpım mekaronik mühendisleri bile bu hatayla göstergenin değişmesine anlam veremediler.Zaten baştan hatayı bulamadık dediklerinde gösterge taktık başka araçtan ama bir işe yaramadı dediler.Yani sürekli yalan ve oyalama politikası yapıyorlar.

Bende arizayi ilk binislerde neredeyse surekli vermeye baslamisti ve kalıyordu bir sure ekranda, onceden vermezdi ama yolda giderkende ara ara cikmaya baslamisti.

3 servis ve bir sanayi yaptim.

Sanayide hata kodu F319 diye ciktigini gorduler ve Vites kolu mekanizmasinda sorun, once serviste iyi niyet felan dene pahaliya patlar komple degistirirsek dediler.

Servisin biri sokup parca koduna bakicaz ya parca takicaz ya yazilim beklicen dedi, biri parca takicaz dedi direk.

En son Dogus sizin saseye bu parçayı (Micro Şalter) vermiyo alip bi tespit yapalim ona gore bakalim dedi. Sabah goturdum, saseye vermiyodu ama bultende de sorun olan araca takin parcayi dedigi icin Micro Şalter'i taktik denedik sorun gitti hazir arabaniz dediler incelemeye aldiktan 1 saat sonra :)

Iyi niyet felan olmadi maalesef, son bakim disarda oldugundan cokta israr edemedim, zubizu indirimi felan yapiyolar. 410TL odedim. Bakalım kalici çözüldü mü.

Moderatör tarafında düzenlendi:
benimde bir ay oldu takılalı 203 tl ödedim

çok şükür şimdilik yok hata almadım daha

@07G70 Servisteki sıfır arabada bile bu sorun var. Kendi gözümle gördüm :D

@palsak ne takıldı ve hangi bayide..bizden mikro şaltere 400 tl istiyorlar iyi niyet olduğu halde

@palsak ne takıldı ve hangi bayide..bizden mikro şaltere 400 tl istiyorlar iyi niyet olduğu halde
elis kahramanmaraş

benden de ilk başta 700 istediler doğuşu aradım şikayet ettim doğuş dönüş yaptı gidin aracınıza 200 tl ye takacaklar dedi

sende yap çoğu 200-210 tl değişti

Servise gittiğimde garantim dolduğu ve bakımları orda yaptırmayı bıraktığım için  iyi niyet garantisinden yararlanamadım ve vites mekanizması değişimine 4000 tl gibi bir ücret istediler. fakat başkent sanayide vastek oto da 900 liraya hatamı düzelttiler üstüne 1 yılda garantisini verdiler benim gibi servis mağduru arkadaşlara tavsiye ederim.

@palsak şuan Keşan mercana getirdim arayıp söylediler 400 tl çıkıyor sisteme girdim dediler.yapıcak bişi varmı diye sordum çünkü çoğu başka bölgede arkadaşların 200 tl ödediğini söyledim ama yapılacak bişi olmadığını söyledi.tabi aracı almak için gidince tekrar sorucam.çünkü zubizu o bu indirime rağmen 400 tl demesi mantıklı değil

anladığım kadarıyla vites kolunu üreten firmaya göre ya mekanizma değişiyor ya da sadece mikro şalter takılıyor. ben servise gittiğimde bana dedikleri "bakalım mekanizma mı değişecek mikro şalter mi takılacak". kontrol sonrası mikro şalter değişimi dediler. aracım da iyi niyet yoktu 490 tl 'ye değişim oldu. daha olmayacağını ve 2 yıl garantili olduğunu söylediler.

Şu Golfün de sorunları da bitmek bilmedi.. 4 senedir gözüm gibi bakıyorum.

Daha alır almaz haftasında sağ havalandırma kanalı garantiden değiştirildi, kısa süre sonra tekrar başladı..
O bitti güneşlik tıkırtısı başladı
Ona kendim çözüm buldum bu sefer xenon farların yükseklik ayarı ile ilgili problem başladı ve servis 1 sene boyunca normal dedi geri gönderdi.. Taki adamın biri farlarım yüzünden akşam vakti beline kadar arka camdan sarkıp el kol hareketleri yapana kadar ... Artık can güvenliğim yoktu farlar yüzünden. en ufak eğimde öndekinin dikizinde patlıyordu farlar..
Neyse ki bu sorun, bir başka sorun ile birlikte çözüme kavuştu. O ne mi ? Xenon farlardaki mercek buğu/lekelenmesi. Gerçi onu da servis başlarda kabul etmedi 1 sene de onunla uğraştık ve değişim yaptıran plakaları gösterince farlarımı değiştirdi. Değişim sonunda farların yükseklik problemi de çözülmüş oldu.
Değişim yapılalı 1 sene oldu ve buğu/lekelenme yeniden baş göstermeye başladı.
Şimdi bir de "P konumunda terk ediniz uyarısı başladı"  Yetmezmiş gibi aracım eğimli yolda sağa yapılan dönüşlerde garip ve güçlü bir ses çıkartıyor ( her zaman yapmıyor) Haftaya da bunun için götüreceğim servise..  ( boş ve düz bir alanda sağa/sola sert/yumuşak dönüşler yaparak test ettim ama 1 kez olsun ses çıkartmadı.. söz konusu sesin çıktığı zamanları hatırladığımda hepsinin de sağa dönüşlerde olduğunu fark ettim )
Gözüm gibi bakmama rağmen durum böyle... Hayır rent a car'cılar gibi kullansam arabayı ne olacaktı merak ediyorum .. 

Neyse ki 2015 de 95bin TL verdim. Şimdi +200 bin TL verip aynı sorunları yaşamak da vardı ...  İmkanım olsa satar başka markaya geçerdim ama şu piyasa şartlarında o da imkansız.. 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt