Aracı P konumunda terk ediniz uyarısı

arkadaşlar benim de 1 ay oldu yaklaşık mikro şalter değişeli ama şimdi bana tuhaf geliyor belki normal bir durum ama özellikle rampa aşağı inerken vites küçültüğünde tok tok diye şanzımandan ses geliyor.

dün fark ettim bir iki defa yaptı vites düşürürken yapıyor genel de ama bu rampa aşağı yavaşladığım da daha detaylı hissediliyor

giderken ve ya kalkarken böyle bir sorun yok

. Yetmezmiş gibi aracım eğimli yolda sağa yapılan dönüşlerde garip ve güçlü bir ses çıkartıyor ( her zaman yapmıyor) Haftaya da bunun için götüreceğim servise..  ( boş ve düz bir alanda sağa/sola sert/yumuşak dönüşler yaparak test ettim ama 1 kez olsun ses çıkartmadı.. söz konusu sesin çıktığı zamanları hatırladığımda hepsinin de sağa dönüşlerde olduğunu fark ettim )
Amortisör üst yatağı (rulman) olabilir. 

@mmartins Merhaba son durumda uyarı vs var mı ?

Uzun yoldan yeni geldim. Kriz geçirmek üzereyim. artık abarttı bu hata işi. 10km de bir hız azalınca başladı dıt dıt dıt.  bir süre sonra sadece sarı unlem yanıyor ses yok. sonra bir bakmışsın sarı unlemde yok . sanki biraz önce sinir krizi geçirten birşey yokmuş gibi.

Golf aşığı biri olarak arabayı satmayı düşündüm resmen. 400- 500 neyse artık çare kesinse değiştireceğim ben de.

WhatsApp Image 2019-08-27 at 22.37.24.jpeg

Bende geçtiğimiz aylarda değiştirdim. Hata kayboldu. Görünüşe göre çözüm bu. Yalnız 400-500 çok, ben 70-100 falan ödedim. Garantim yoktu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@onr Merhaba özelden de yazdım size. tam olarak ne yapıldı. nereye gittiniz. İstanbulda yaşıyorum. hangi uzmanlıkta sanayi ustasına götürmek gerekli?

Edit: Parça böyle birşey mi ?

image.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
@ricikli garanti kapsamında mikroşalter takıldı..2 aydır tekrarlamadı hata. ama bende 2 senedir vardı ve 5 6 ayda bir selamlayıp kayboluyodu. bence mikroşalter ile çözümü var.serviele görüşün halledeceklerdir..

@ricikli  Antalya'da yetkili serviste hocam, iyi niyet olduğu için büyük bölümünü biz karşılıyoruz dediler, değiştirdiler.

Benim aracın garantisi yoktu 2014 model.  Ben de geçen ay döğüş, kavga ücretsiz değiştirttim. 835 TL masraf çıkardılar. Ben zaten bu hata yüzünden 2 sene önce vites mekanizmasını değiştirdim dedim. Demek ki boşuna değiştirttiniz onu bana. Sorun aynı şekilde devam ediyor. Bu demek oluyor ki araçta kronik arıza var. Bu sorunu 2019 model aracı olan adamda yaşıyor, benden kaynaklanan bir durum, hata değil dedim. Araçta üretim hatası var ve siz bunu bana ödetmek istiyorsunuz dedim. 2 saatin sonunda yok doğuşla görüşelim yok bölge müdürünü arayalım vs derken ücretsiz tek sefere mahsus yapalım dediler. 

Yemin olsun bu Doğuş kimi ne kadar düdüklersem mantığında. Kimse para vermesin arkadaşlar. Yorumlarda görüyoruz, yok bakımı bizde yaptırısan değiştiririz, yok 400 ver mikro şalteri  değiştirelim üstüne klima bakımı yapalım. Kimi arkadaşlar 46 TL, kimimiz 700 TL vermiş. Burdan sadece şu sonuç çıkarıyorum ben, kimden ne koparırsak...

Benim araç ta aynı hatayı veriyor onumuzdeki ay bakım zamanı geliyor maslak doğuşta yaptırıyorum  iyi niyet garantisi var bu hatayı soyleyeceğim bakım bana ne diyecekler iyiken bu forum var  para mara vermeyi düşünmüyorum mikro şalter sorunu cozecekmi onu da merak ediyorum karar veremiyorum beklesemmi hemen mi yaptırsam..

Yani garantisi ve iyi niyet garantisi devam etmeyen benim gibi araç sahipleri kavga dövüş işinden de anlamıyorsa doğuş otoya gerekirse almanyaya yazı yazabilir. ben servis ile yarın görüşeceğim hatta birkaç servisle görüşeceğim. makul bir fiyat söylerlerse yapın diyeceğim. Ama öpmek isterlerse şansımı ve enerjimi almanyanın adil sistematik merkezinde arayacağım.

dün itibariyle Kayseri AYKAN da bende uzatılmış garantiden mikro şalter değişimi yaptırdım. Benimki zaten senede bi kaç kez yapmıştı, şanzımana da güncelleme yapmışlar , herhangi bir ücret talep etmediler. bakalım tekrar verecek mi

Güncelleme: İstanbul acarlae 600küsüre hallederiz dedi.

İstanbul özon 330TL +%15 işçilik

Manisa demoto olaydan habersiz hala yazılım falan diyor :) ben bilgilendirdim adamları resmen. Sırf bu sebepten bile ücretsiz değişim yapmalılar bana:) 

şaka bir yana istanbul özon ilgili ve alakalı davet ettiler beni. Gelin goruselım hallederiz cektiler. En kısa surede gidecegim

Mikroşalter değişimi sonrası sorun yaşayan var mı? Bnm araçta iyi niyet garantisi devam etse bile 600 civarı bi ücret talep edildi mikroşalter için? 

@teknolog benimde vites kol mekanizması değişti, hata devam etti 2 yıl sonra. Sizinle benzer şeyleri söylememe rağmen hiçbir şey yapmadılar. 480 TL istediler, bende kuruş vermem sizi her yere şikayet edicem dedim. Almanya başta olmak üzere her foruma be şikayet sitesine yaşadığım süreci yazdım. Kronik dolandırıcı bunlar :)

Geri
Üst Alt