Geçtiğimiz salı arkadaşımın yeni aldığı 1.2 TSI Golf'ün bakımı için Edremit Yağcı yetkili servisine gittiğimizde kendi aracım olan 1.6 TDI Golfümle ilgili merak ettiğim bişey sordum. İlgili yetkili sistemden kontrol ederken aracım için motor kontrol ünitesi güncellemesi gözüktüğünü ve ücretsiz olarak yapabileceklerini iletti. Son iki bakımdır dışarda yaptırıyordum manuel olduğu için aracımın bakımını. Cumaya (dün) randevu verdiler ve bende gittim. Sağolsunlar ilgilendiler, aracı içeri alıp güncelleme işlemini yaptılar bir yanda da şarja bağladılar kontak açık çalıştıkları için heralde. Sonra danışman hanımefendi geldi ve şu kağıdı gösterdi.
Ekli dosyayı görüntüle 36818
Ardından aküyü değiştirmeyi önerdi, aslında aracım 2016 model olduğundan ve kışın da ara ara yattığından değiştirsem mi diye düşündüm. Ama start stop olsun yada başka bi şey olsun sıkıntı yok aracımda, herşey aktif çalışıyor. Sonra zubizu falan filan derken 1047 lira teklif verdi.
Ekli dosyayı görüntüle 36819
Bende geçen bu konunun içinde gördüm diye hatırladım sanki 800 küsurdan bi arkadaşımız taktırdı diye, dedim pahalı sanki biraz. Sonra neyse dedim ben düşüneyim, taktırmadan çıktım. Aracımın üstündeki akü de şu,
Ekli dosyayı görüntüle 36820
Benimki EFB + onların takacağı EFB idi. Dışarda Varta Blue Dynamic EFB N70'e 650 lira fiyat aldım. Napsam acaba? EFB takınca aracımın tüm sistemleri sıkıntısız çalışır mı? Dizellerde AGM olur yazan arkadaşlarımız var, benim araçta niye EFB + var, daha önce değiştirildi mi bilmiyorum ama sanki değişmemiştir diye düşünüyorum, aracım Aralık 2016 üretim, Ocak 2017 trafiğe çıkışlı.