2012 Golf 6 1.6 Tdi arac 108.000 km'de. Yil ve km'den dolayi yetkili servisten indirimli fiyat listesi bu sekilde. Disarida kaca olur bilmiyorum. Sadece triger seti 3000 gibi bir rakama. V kayisi ve devirdaim kontrol edilecek dendi. Ben tabi acilmisken degistirilmesi taraftariyim. Onlarin da indirimli fiyati arti 1000 lira. Toplamda 4000 gibi bir rakam cikiyor. Ki daha antifrizin de yenilenmesini istemeyi dusunuyorum.
Ne dersiniz disarda mi yaptirmali yoksa servis mi?
Ekli dosyayı görüntüle 36912
Ekli dosyayı görüntüle 36913
Servisin verdiği bakım teklifine baktığımda verdikleri 3240 lira teklife bakım masrafı da var(mazot filtresi dahil 940 lira bakım masrafı)
Bakım masrafını çıksak 3240-940=2300 lira eder.
Triger için 2300 çok değil., dışarda yaptırmaya kalksanız 1800-1900 civarı tutar., kullanıcakları parçaların ne olduğu belli değil., bi sıkıntı olsa garantisi yok., usta garantisi benim dese de bu zamana kadar sözünü tutanı görmedim.,
Orjinal parça mı kullandı, 2. kalite mi, yan sanayi mi hiç bişey belli değil.,
Orjinal parça bile kullansa., ki gerçi orjinal kullanması mümkün değil (servisten temin etmesi lazım)., onların orjinal dedikleri şey aslında (çakma/sahte parça) değil anlamına geliyor
Sanayide kullandıkları parçalar (after market parts) olarak geçer.,
Serviste 2 yıl garantili orjinal yedek parçalar ile., Trigerin hayati önemi var 3 kuruş için bence değmez.,
***Antifiriz söküldüğü anda içindeki eski sıvı akmaya başlar yani boşalır., zaten 8 senelik antifiriz artık çoktan miadını doldurmuş geçmiş bilee., değiştirmenizi öneririm., serviste antifiriz öyle çok pahalı bişey değil zaten., yarısı antifiriz yarısı saf su olucak.,
Devirdaim pompasını değiştirin., ilerde sıkıntı çıkardığı zaman 2. kez yüksek işçilik masrafı ödemek zorunda kalırsınız(vw’de devirdaim kronik sorunlu bir parça) Durumu iyi deseler de ısrar edin değiştirin.!!
8 yaşında bir araçta V kayışı idare eder mi etmez mi diye bakılmaması gerekir., direk değişmeli net..