Hocam buji değişimi 4 yılda bir ya da yıldan bağımsız olarak 60.000 km de bir oluyor ve garanti kapsamına girmiyor. Benim bildiğim bujilerde eğer üretim kaynaklı bir sıkıntı olursa garanti kapsamında değişir. Mesela periyodik bakımda değişen bujide eğer bir sıkıntı olursa 2 yıl parça garantisi olduğundan ancak o zaman yetkili servis garantiden değişim yapmak zorunda.@CanKay84 hocam aynı model araç bende de var . Benim km 26000 ve benim garantim devam ediyor. Bu bujileri garantiden değiştirmiyorlar mı bir bilginiz var mı.
selamlar,Bakım tamamlandı. (2016 leon 1.2 dsg 26bin km) Israr ve ricalarla fren hidroliği ve antifrizi değiştirebildik. 4. Yılda fren hidrolik değişimi cidden farketti. Bujileri değiştirmeme konusunda ısrar ettim. (2.yıl bakımında değişmişti 15bin km) bu şekilde klasik bir 4. yıl bakımı olmayacağını söylediler ne olursa olsun dedim, 10bin km lik bujileri değiştirmedik.
Ayrıca servis kısa bir testten geçmiş oldu. Babam ufak bir çarpma nedeni ile sağ ön tamponu şeffaf bant ile bantlanmış [emoji16], sağ ön davlumbaz ön kısmı yırtılmış (teker teması nedeniyle) ve telle tamponu vida yerlerine tutturmuş. Ancak tamponda dıştan en ufak iz boya kusuru yok. Araç bu şekilde servise girdi ve çıktı. Şurada da şu var bak farlarınız burdan su alır vs tek kelime etmediler. Muhtemelen 101 nokta (!) değerlendirmesinde gözden kaçtı [emoji2357] Yağı değiştir suyu değiştir filtreleri değiştir cam suyunu aman unutma çok önemli, bilgisayara bağla arıza kaydı var mı güle güle.
Alınan hizmet standardı yok, geçen sene servis iyi bu sene kötü. Ver ver ver bu servis paralarını bu şekilde hizmete nereye kadar vereceğiz bilmiyorum. Antifiriz eklediler mi tamamen değiştirdiler mi ondan bile şüpheliyim. Değişti mi değişti.
Şimdi şöyle serviste 3 tip polen filtresi var;2018 Ağustos çıkışlı 1.4 tsi27600km 2.bakıma ilave açılır cam tavan bakım ve temizliği.. polen filt eco takıyordu, orjinal istedim, fiyat farkı geçen seneye göre çok artmış (100 gibi)
Ekli dosyayı görüntüle 37243
kapı, menteşe, kapı klidi mekanizması (klit dili), kapı askı gergi kolu bu bölgelerden hangisini yağlamak istiyorsanız hepsine aynı ürün olmuyor., bazılarına farklı ürün kullanılıyor..Aklıma takildi. Bu bakımlarda kapı ve menteselere sürülen bir gres var. Kapının açma kapama sesini bariz şekilde değiştirip yumusatiyor. Bu gresi sürekli sürmenin bı zarari varmıdır?
Filitreler 190.05 tuttu 5 ay önce aldığımda 150 t idi ginceleme olmuş sanırım 40 tl kadar...@forzaGilles değerli ali hocam sayesinde aracımın bakimini disarda yapmaya başladım ve 7 sene sonra aracımda inanilmaz degısim farkettim...
Yakıt tasarrufu
Sessiz çalışma özellikle sessizden kasıt ilk çalışmada resmen piston vurma sesi geliyordu servis normal dedi burada değerli arkadaşlar bizde de var dedi nasil bir yag mis ki 11 bin km oldu hiç duymadım o sesi...
Ayrıca yag o kadar sıcak memleket lere gittim stabil sıcaklıkta çalışması çok etkiledi örneğin antalya dan korkuteline giderken bilen bilir sürekli yokuş çık serviste baki yapıldığında 120 ila 125 derecelerde çıkardım yag sıcaklığı
Fakat bu yağda performanslı çıktığım da oldu bu yaz en fazla 117 dereceyi gördüm normal kullanıma 100 105 derece çok etkiledi...
Tekrar aynı takımı aldım nasipse yarın bakımımi yapıcam
Ali hocama sormak istedim kargoda yanlışlık yoktur umarım teyit amaçlı aynı siparişi versemde paylaşmak istedim
Ekli dosyayı görüntüle 37349
Aracım 2014 1.2 tsi 105 bg manuel 102 binde
Tek sıkıntım sıkıntı mı bilmiyorum ama 02 20 dolum yani şubat dolum yag sizce tarih daha yeni olsa daha mı iyi olurdu bilemedim yine paylasmis olduğunuz linkten sipariş verdim ama şubat tarihli geldi bu sefer arada 7 ay var ama yine de orjinal olduğundan eminiz