Güncel Bakım Masrafları

@forzaGilles 

Konu gitmesi gereken kutuba gitti / gitmeli zaten. (+15000 eYeltenmeyiniz )

DH 18-23 yaş kategorisi toy forumu  değil ki gelipte ben böyle bisey keşfettim yanlış yoldan gidiyorsunuz 15.000 binde bakıma gerek  yok deyip topluma yönlendirme yapayım...

Ben böyle birsey deniycem sadece.

Denerken +15000 den sonra uyku moduna geçmek gibi bir niyetim yok.

Her 20-30 günde bir yağ çubuğu kontrolü (renk /viskoz /seviye)

Motor sesi ritm / desibel/ ton/ tını kontrolü

Yağ falan eksilirse görmezden gelme niyetimde yok....

Gözle görülmeyen defektler motor içi ? 

Eğer varsa  (tsl aracım yok ) ?? Yani her 10 binde 1,5 litre yağ yakan bir tsi motorun icinde ne gibi gözle görülmeyen defektler olusabilir bunu çözümlemek daha öncelikli  bir durum...sanki

Ben bakımı 6 ayda bir veya 7.500 km'de bir yapıyorum., buna ne demeli :D

Son bakım ile aradan geçen 6 ayda araç 4.000 km yol yapmış.. 10gün içinde yağ ve yağ filtresi yeniden değişecek. :)

Bilindiği üzere TSI motorda rutin bakım aralıklarına uyulsa bile yağ eksiltme yapan bir motor.,

TSI motor 20bin km / 1,5 yıl asla dayanmaz., her 10 bin km'de 1 litre eksiltme yapan tsi motor biliyorum..
@forzaGilles @Savatage
10700 kmde yağ seviyesi kontrol uyarısı alınca (1lt yağ eksilmiş anlamına geliyor)bende 6 ayda bir yağ ve yağ filtresi değişimi kararı aldım. 12. Ayda yıllık bakımla beraber yine yağ yenileme. Şuan 13bindeyim bu seferlik 15binde yıllık bakım yaptırayım. Ama 15k-30k arası yine yağ değişimi yaptırıcam. Bu da ortalama kullanımıma göre 6 aya tekabül ediyor zaten. Araç 1.5 tsi 150hp dsg

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Mmt0634 hocam şu aldığın yağ filtresini kutusunun sağını-solunu ve üst kapağının., ve filtrenin üzerinde yazan yazıların 2-3 tane resmini çekip paylaşır mısın..?

Şimdi şöyle serviste 3 tip polen filtresi var; 

1) Eco seri polen filtresi parça kodu JZW ile başlayan 

2) Orjinal karbonlu polen filtresi (5Q0819653)

3) Orjinal anti-alerjik ve karbonlu polen filtresi (5Q0819669)

Siz 3. olandan taktırmışsınız., en pahalı olanı bu., geçen sene taktırdığınız 2.ci olandan ise makas açıldığı için birden çok zamlanmış gibi gelmiş olabilir size., eski fatura ile yeni faturadan bakarak parça kodlarından anlayabilirsiniz..
Son gittiğim bakımda servis bana sormadan ekonomik seri polen filtresi takmış. üstelik bu bakım garanti içerisindeki 2. yıl periyodik bakımı idi yani herhangi bir indirim v.s. yapılmadı. standart doğuş vw bakım fiyatı uygulandı.

Şimdi yarın servisi bir hışımla arayacağım bunu değiştirmeleri için, direk servis yetkilisi mi arasam yoksa daha üstlere mi gitsem çok kızdım bu ucuz üç kağıtcılığa..

@Mmt0634 hocam şu aldığın yağ filtresini kutusunun sağını-solunu ve üst kapağının., ve filtrenin üzerinde yazan yazıların 2-3 tane resmini çekip paylaşır mısın..?

20200906_222539.jpg

20200906_222512.jpg

20200906_222444.jpg

20200906_222449.jpg

20200906_222453.jpg

Uygun mudur hocam? 

Farklı açıdan isterseniz çekebilirim 

20200906_222524.jpg

20200906_222519.jpg

Son gittiğim bakımda servis bana sormadan ekonomik seri polen filtresi takmış. üstelik bu bakım garanti içerisindeki 2. yıl periyodik bakımı idi yani herhangi bir indirim v.s. yapılmadı. standart doğuş vw bakım fiyatı uygulandı.

Şimdi yarın servisi bir hışımla arayacağım bunu değiştirmeleri için, direk servis yetkilisi mi arasam yoksa daha üstlere mi gitsem çok kızdım bu ucuz üç kağıtcılığa..
Hocam çok sıkıntı yapmayın., bir daha ki bakıma eco seri olmayan (5Q0819653 veya 5Q0819669) filtrelerden taktırırsınız.,

Eco seri diyee aklınızda acaba dandik filtre mi diye getirmeyin., eco seridir ancak filtre yine de karbonlu filtredir., ve gayette kalitelidir..!!

Sinir katsayınız yükselecek, boşuna geriliceksiniz., saçma sapan cevaplar verecekler., evet haklısınız eco takmadan önce size bunu söyleyip tercihi size bırakmaları gerekirdi., servisler tutarı düşürmek için yapıyorlar bunu.,

Polen filtresinden çok daha önemli olan; (Buji, Fren Balatası, Fren Diski, Akü) gibi parçalarda eco seri tercih etmeyin..!!

Eco seri polen filtresi örnek resim;

img_27.jpg

@forzaGilles benim aracimi sifir aldim 5yil 55binkm oldu vallahi daha ne yag eksiltti nede yag isigi yakti
Çok var hocam., hatta forumda bunla ilgili pek çok konu vardı dert yanan pek çok insan vardı.. tsi motor genelde her 10bin 'de bir yarım litre / 1 litre arası eksiltiyor.

Dikkatli kullanan, yüksek devir çevirmeyen araçlarda daha az görülüyor.

Hocam o fotoğraftaki filtre ekonomi seri olmasına rağmen çok iyi filtre. MicronAir bildiğim kadarıyla polen filtreleri konusunda oldukça uzman.

Doğuş Etimesgut servisinde aracıma geçen hafta yaptırdığım bakımda eski filtreleri istememe rağmen danışman dikkatsiz davranarak iş emrine yazmamış. Yapılan işçiliğin de özensiz ve çok hızlı bir şekilde bitirilmesi üzerine aracıma takılan polen ve hava filtresini kontrol etmek için açıp baktım.

Şimdiye kadar mann ve micronAir çıkan polen filtreleri yerine bu bakımda daha önce hiç denk gelmediğim Valeo marka filtre takılmış.

Hava filtresi orjinal. Bosna Hersek üretimi (Mann üretimin bir kısmını orda yapıyormuş kendi sitesinden öğrendiğim).

Yetkili servislerde bakıma devam etme konusunda ciddi düşünüyorum açıkcası. Eğer bir şekilde servislerden orjinal parça satın alabilirsem, dışarda işini seven doğru düzgün yapılan işe zaman harcayacak ustaya para veririm daha iyi.

---adamlar serviste yağ değiştirirken aman zaman almasın diye alt muhafazayı yarısını açıp, plastik muhafaza yere doğru sarkmış vaziyette bağlantı vidalarını zorlar bir şekilde bırakıp aracın yağını boşaltıyor. Biraz daha süzülmesini beklemeden paldır küldür tekrar tapayı takıyor. Adamın umrunda değil. Bir aracımla 5 senedir diğer aracımla da 3 senedir aynı servise gidiyorum ve serviste çalışan personel kalitesi ve hizmetinde ciddi düşüş var.

1.jpg

2.jpg

Hocam o fotoğraftaki filtre ekonomi seri olmasına rağmen çok iyi filtre. MicronAir bildiğim kadarıyla polen filtreleri konusunda oldukça uzman.

Doğuş Etimesgut servisinde aracıma geçen hafta yaptırdığım bakımda eski filtreleri istememe rağmen danışman dikkatsiz davranarak iş emrine yazmamış. Yapılan işçiliğin de özensiz ve çok hızlı bir şekilde bitirilmesi üzerine aracıma takılan polen ve hava filtresini kontrol etmek için açıp baktım.

Şimdiye kadar mann ve micronAir çıkan polen filtreleri yerine bu bakımda daha önce hiç denk gelmediğim Valeo marka filtre takılmış.

Hava filtresi orjinal. Bosna Hersek üretimi (Mann üretimin bir kısmını orda yapıyormuş kendi sitesinden öğrendiğim).

Yetkili servislerde bakıma devam etme konusunda ciddi düşünüyorum açıkcası. Eğer bir şekilde servislerden orjinal parça satın alabilirsem, dışarda işini seven doğru düzgün yapılan işe zaman harcayacak ustaya para veririm daha iyi.

---adamlar serviste yağ değiştirirken aman zaman almasın diye alt muhafazayı yarısını açıp, plastik muhafaza yere doğru sarkmış vaziyette bağlantı vidalarını zorlar bir şekilde bırakıp aracın yağını boşaltıyor. Biraz daha süzülmesini beklemeden paldır küldür tekrar tapayı takıyor. Adamın umrunda değil. Bir aracımla 5 senedir diğer aracımla da 3 senedir aynı servise gidiyorum ve serviste çalışan personel kalitesi ve hizmetinde ciddi düşüş var.

Ekli dosyayı görüntüle 37410

Ekli dosyayı görüntüle 37411
Hakılısnız hocam polen filtresi kalitesizmiş

@Lycian

Valeo polen filtresi?

Sıfır aracta henüz  8.000 km de cortlamıştı ? (Araç içine hava üfleme şiddeti %50 azalmıstı) Daha 3-5 aylık aracı yetkili servise götürdüğümde , söküp çıkardılar hava tuttular , hadi evet düzeldi ....12 bin km de yine mefta oldu.

Ayrıca

Serviste Hava filtresi Boşnak Mann mı takmışlar ? bu da garip ? 

30 bin ve 45 bin icin n11 uzman parçadan 2 kere filtre seti aldım ....hepsinde made in  Germany geldi ....halende germany gönderiyor uzmanparça !!!

GOLF araçlarda orjinal çıkan parçalar nelerdir ? Örneğin benim aracım 0 teslim alındı. Polen-yağ-hava filtrelerini servise götürmeden önce kendim bakacağım seneye. Daha kalitesiz malzeme takılırsa önce Servis danışmanı sonra Doğuş ile görüşürüm valla kimse kusura bakmasın sen garantim devam etsin diye Yetkili servise götür adamlar saçma sapan üretim filtre takarsa yemişim o garantiyi yani.  :angry:

@forzaGilles sıkıntı yok değil mi hocam 

Sizden cevap gelene kadar bekleyeyim dedim  henüz montajını yaptırmadım cuma günü nasipse bakıma girer sıkıntı yok derseniz 

Geri
Üst Alt