@forzaGilles 113 gün olmus 10.700 km olduğu için 2 bakim arası tekrar bakıma girdi beyaz atim...
Toplam maliyet 500 tl yağ filitre 450 civarı 50 tl de usta aldı sadece yağını ve yağ filitresini değiştirdi...
Sormak istediğim birkaç konu var değerli hocam size
1. Si karter tapasi almama rağmen servisten bakıma giderken yanıma almayı unutmuşum 1 yılda 2. Bakımı yani karter tapasi 2. Kez sokuluyor sanki ip gibi dağıldı gitti yag ile birlikte çözüldü yanımda tapa yok usta da eskı usul ince uzun silikon gibi bişey le tapaya conta yaptı ve çok sağlam oldu hiç merak etme sıkıntı çıkmaz dedi aşırısı sıkıntı dayım bi sıkıntı olur mu acaba die düşünüyorum şuanda...
2. Si bakimi yaparken yag filitresi ne yine gres yag sürmek istedi ben izin vermedim kendi yağımdan kapağa koydum anlattığınız gibi yaptım fakat eski filitreyi çıkardığımiz zaman temizlemek için balata spreyi kullandılar içine illaki gitti sıkıntı olur mu?
3.su aracın antifiriz seviyesi düşük ben ekleyeyim dedi yok evde var ben eklerim dedim ne koyacağı belli değil evde de yok açıkçası sergise gider kople değişim yaptırırım aracımda 30 bin km de değişmişti devirdim sıkıntı çıkardı garantiden devirdaim degismisti o zman antifiriz de değişti şu anda arac 102 binde yani 72 bin km 4 yıl aynı antifiriz var araçta seviye ;
Bu şekilde...
Aracimin disk, balata, fren hidroligi,sanzuman yağı, baski, balata folant degisimi için servise gidecek fakat ekim 15 den sonra sizce antifirizı de degsitiregim mi?
Seviyeye göre 1 ay 1000 km kullanımda sıkıntı olur mu 72 bin km 4 yillik antifiriz zarar verir derseniz hemen servise antifiriz için gidecem...
Ayrıca sırf şu servisin disardan yag almamasi yüzünden uğraşıp duruyorum kendi bakımı kesin kendim yapmama lazım...
Sizden ricam son olarak baya soru sordum fakat buda 5 olsun
5. Sorum hocam bu hava filitresini sökmek için kelepçeler var onun pensesı var o pensenın adi nedir acaba hemen sipariş vermem gerekiyor filitre yi tekrar sökmem gerekiyor içini güzel temizleyemedim çünkü hem elimde de bulunsun istiyorum...
Simdiden çok teşekkür ediyorum değerli bilgileriz ve yönlendirmeniz den çok memnun kaldım hele ki yag konusunda...
Ayrıca belirtmek istedim;
10.700 km yapmış araç 113 gunde iki bakim arası
Filitre inanılmaz kirliydi
Yag da usta özelliğini kaybet üzereymis 15 bin mi yaptı dedi yok dedim işte 11 bin civarı zamanı gelmiş dedi bunu neden anlattım
50 bin 2 yıl hikaye ülkemde
Araç bu 113 gunde 4 defa Ankaraya, 3 defa marmarise, 2 defa ispartaya,2 defa adiyamana gitti bide İzmir var ama tabi gittigi yerde de durmadı gezdi
anlatmak istediğim yag bitik filitrelerı ilk defa böyle gördüm
6 ay sınırsız km fikri bitti bende 6 ay max 8 bin km ye indirdim bakim aralığı bunu da dip not olarak paylaşmak istedim
Saygılarımla
Ekli dosyayı görüntüle 37623