Güncel Bakım Masrafları

@forzaGilles 113 gün olmus 10.700 km olduğu için 2 bakim arası tekrar   bakıma girdi beyaz atim...

Toplam maliyet 500 tl yağ filitre 450 civarı 50 tl de usta aldı sadece yağını ve yağ filitresini değiştirdi...

Sormak istediğim birkaç konu var değerli hocam size 

1. Si karter tapasi almama rağmen servisten bakıma giderken yanıma almayı unutmuşum 1 yılda 2. Bakımı yani karter tapasi 2. Kez sokuluyor sanki ip gibi dağıldı gitti yag ile birlikte çözüldü yanımda tapa yok usta da eskı usul ince uzun silikon gibi bişey le tapaya conta yaptı ve çok sağlam oldu hiç merak etme sıkıntı çıkmaz dedi aşırısı sıkıntı dayım bi sıkıntı olur mu acaba die düşünüyorum şuanda...

2. Si bakimi yaparken yag filitresi ne yine gres yag sürmek istedi ben izin vermedim kendi yağımdan kapağa koydum anlattığınız gibi yaptım fakat eski filitreyi çıkardığımiz zaman temizlemek için balata spreyi kullandılar içine illaki gitti sıkıntı olur mu? 

3.su aracın antifiriz seviyesi düşük ben ekleyeyim dedi  yok evde var ben eklerim dedim ne koyacağı belli değil evde de yok açıkçası sergise gider kople değişim yaptırırım aracımda 30 bin km de değişmişti devirdim sıkıntı çıkardı garantiden devirdaim degismisti o zman antifiriz de değişti şu anda arac 102 binde yani 72 bin km 4 yıl aynı antifiriz var araçta seviye ;

Bu şekilde...

Aracimin disk, balata, fren hidroligi,sanzuman yağı, baski, balata folant degisimi için servise gidecek fakat ekim 15 den sonra sizce antifirizı de degsitiregim mi? 

Seviyeye göre 1 ay 1000 km kullanımda sıkıntı olur mu 72 bin km 4 yillik antifiriz zarar verir derseniz  hemen servise antifiriz için gidecem...

Ayrıca sırf şu servisin disardan yag almamasi yüzünden uğraşıp duruyorum kendi bakımı kesin kendim yapmama lazım...

Sizden ricam son olarak baya soru sordum fakat buda 5 olsun :)

5. Sorum hocam bu hava filitresini sökmek için kelepçeler var onun pensesı var o pensenın adi nedir acaba hemen sipariş vermem gerekiyor filitre yi tekrar sökmem gerekiyor içini güzel temizleyemedim çünkü hem elimde de bulunsun istiyorum...

Simdiden çok teşekkür ediyorum değerli bilgileriz ve yönlendirmeniz den çok memnun kaldım hele ki yag konusunda...

Ayrıca belirtmek istedim;

10.700 km yapmış araç 113 gunde iki bakim arası 

Filitre inanılmaz kirliydi 

Yag da usta özelliğini kaybet üzereymis 15 bin mi yaptı dedi yok dedim işte 11 bin civarı zamanı gelmiş dedi bunu neden anlattım 

50 bin 2 yıl hikaye ülkemde 

Araç bu 113 gunde 4 defa Ankaraya, 3 defa marmarise, 2 defa ispartaya,2 defa adiyamana gitti bide İzmir var ama tabi gittigi yerde de durmadı gezdi :)

anlatmak istediğim yag bitik filitrelerı ilk defa böyle gördüm 

6 ay sınırsız km fikri bitti bende 6 ay max 8 bin km ye indirdim bakim aralığı bunu da dip not olarak paylaşmak istedim 

Saygılarımla 

20200912_150447.jpg

• Beğen
Tepkiler: SCC
Daha önce yazıldı çizildi mi bilmiyorum ama 1.2 tsi lerin 90.000 bakımında triger değişiyor mu ? Ben canlı desteğe sordum cevap olarak tsi motorların trigeri 180.000 de değişiyor dedi. Ama ben 90.000 de değişiyor biliyorum. Bu işin doğrusu nedir acaba?
Ne yazik ki doğru 180.000 hocam 

İçim içimi yiyor o konuda 102 binde aracım değiştirsem mi die ara  2014 model 2015 çıkışlı 102 binde 

Önceden 5 yil 180 bin km mis 

Sonra onu 8 yil 180 bin km yapmışlar 

Şimdi sınırsız süre 180 bin 

O değil bı servis diyor senin racinda zincir var biri diyor kayış ne var bilmiyorum 

1.2 tsi 2014 golf aracim sanırım 120 binde degistiricem seneye olur sanırım 8 yıl da oluyor yoksa öbür türlü içim rahat etmeyecek gibi ama detaylı bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim 

Daha önce yazıldı çizildi mi bilmiyorum ama 1.2 tsi lerin 90.000 bakımında triger değişiyor mu ? Ben canlı desteğe sordum cevap olarak tsi motorların trigeri 180.000 de değişiyor dedi. Ama ben 90.000 de değişiyor biliyorum. Bu işin doğrusu nedir acaba?
Ne yazik ki doğru 180.000 hocam 

İçim içimi yiyor o konuda 102 binde aracım değiştirsem mi die ara  2014 model 2015 çıkışlı 102 binde 

Önceden 5 yil 180 bin km mis 

Sonra onu 8 yil 180 bin km yapmışlar 

Şimdi sınırsız süre 180 bin 

O değil bı servis diyor senin racinda zincir var biri diyor kayış ne var bilmiyorum 

1.2 tsi 2014 golf aracim sanırım 120 binde degistiricem seneye olur sanırım 8 yıl da oluyor yoksa öbür türlü içim rahat etmeyecek gibi ama detaylı bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim 

@forzaGilles 113 gün olmus 10.700 km olduğu için 2 bakim arası tekrar   bakıma girdi beyaz atim...

Toplam maliyet 500 tl yağ filitre 450 civarı 50 tl de usta aldı sadece yağını ve yağ filitresini değiştirdi...

Sormak istediğim birkaç konu var değerli hocam size 

1. Si karter tapasi almama rağmen servisten bakıma giderken yanıma almayı unutmuşum 1 yılda 2. Bakımı yani karter tapasi 2. Kez sokuluyor sanki ip gibi dağıldı gitti yag ile birlikte çözüldü yanımda tapa yok usta da eskı usul ince uzun silikon gibi bişey le tapaya conta yaptı ve çok sağlam oldu hiç merak etme sıkıntı çıkmaz dedi aşırısı sıkıntı dayım bi sıkıntı olur mu acaba die düşünüyorum şuanda...

2. Si bakimi yaparken yag filitresi ne yine gres yag sürmek istedi ben izin vermedim kendi yağımdan kapağa koydum anlattığınız gibi yaptım fakat eski filitreyi çıkardığımiz zaman temizlemek için balata spreyi kullandılar içine illaki gitti sıkıntı olur mu? 

3.su aracın antifiriz seviyesi düşük ben ekleyeyim dedi  yok evde var ben eklerim dedim ne koyacağı belli değil evde de yok açıkçası sergise gider kople değişim yaptırırım aracımda 30 bin km de değişmişti devirdim sıkıntı çıkardı garantiden devirdaim degismisti o zman antifiriz de değişti şu anda arac 102 binde yani 72 bin km 4 yıl aynı antifiriz var araçta seviye ;

Bu şekilde...

Aracimin disk, balata, fren hidroligi,sanzuman yağı, baski, balata folant degisimi için servise gidecek fakat ekim 15 den sonra sizce antifirizı de degsitiregim mi? 

Seviyeye göre 1 ay 1000 km kullanımda sıkıntı olur mu 72 bin km 4 yillik antifiriz zarar verir derseniz  hemen servise antifiriz için gidecem...

Ayrıca sırf şu servisin disardan yag almamasi yüzünden uğraşıp duruyorum kendi bakımı kesin kendim yapmama lazım...

Sizden ricam son olarak baya soru sordum fakat buda 5 olsun :)

5. Sorum hocam bu hava filitresini sökmek için kelepçeler var onun pensesı var o pensenın adi nedir acaba hemen sipariş vermem gerekiyor filitre yi tekrar sökmem gerekiyor içini güzel temizleyemedim çünkü hem elimde de bulunsun istiyorum...

Simdiden çok teşekkür ediyorum değerli bilgileriz ve yönlendirmeniz den çok memnun kaldım hele ki yag konusunda...

Ayrıca belirtmek istedim;

10.700 km yapmış araç 113 gunde iki bakim arası 

Filitre inanılmaz kirliydi 

Yag da usta özelliğini kaybet üzereymis 15 bin mi yaptı dedi yok dedim işte 11 bin civarı zamanı gelmiş dedi bunu neden anlattım 

50 bin 2 yıl hikaye ülkemde 

Araç bu 113 gunde 4 defa Ankaraya, 3 defa marmarise, 2 defa ispartaya,2 defa adiyamana gitti bide İzmir var ama tabi gittigi yerde de durmadı gezdi :)

anlatmak istediğim yag bitik filitrelerı ilk defa böyle gördüm 

6 ay sınırsız km fikri bitti bende 6 ay max 8 bin km ye indirdim bakim aralığı bunu da dip not olarak paylaşmak istedim 

Saygılarımla 

Ekli dosyayı görüntüle 37623
Hocam bence antifriz seviyesi normal görünüyor tabi araç çalıştıktan klima vs açıldıktan sonra kontrol etmekte fayda var yine Ali hoca cevaplasa iyice aydınlanırız. 

Diger husus kesinlikle servisten tapa alıp değiştirin derim derme çatma is yapılmış hocam. Sağlıklı günler 🙏

Antifiriz seviyem min çizgisinde servise uğradım bugün...

Tabi motor sıcak genleşme oluştuğu için minimum max çizgisinin tam ortasinda antifiriz seviyesi...

Saolsun adiyaman vimsa wv servisleri arasında bu zamana kadar en ilgili servis diyebilirim gördüğüm 

Servis danışmanı dışarı gelerek pandemi zamanında kontrol etti fakat sıkıntı olmadığıni söyledi durumu anlatt sabah soğuk motor araç düz zeminde min çizgisinde dediğimde araç hata verdi mi dedi bende vermedi dedim...

Şuanda servis yoğun (radevu alıp gittim fakat saolsun kalabalık olduğu için pandemi sebebi ile aracı içeri almadan ) dışarıda olcum yapalım dedi antifiriz değer -35 çıktı 

İçiniz rahat etsin dedinicerden antifiriz getirdi sıcak olan antifirize max seviyeye kadar 200 ml kadar ekleme yaptı...

İyi güzel buraya kadar yazdım ama !!!???

Benim aracımda G13 antifiriz vardı getirdiği kutu G12 sıkıntı olur mu dedim oda 

G13 saf dır dereceyi saf su ile kendiniz ayarlarsiniz 

G12 standart -35 civarı ayarlanmış şekildedir dedi...

Ve ekledi sikintı olmaz dedi ben antifirizı komple değiştirmeyi düşünüyorum şahsen sorum 

Sıkıntı olur mu???

Bi bakıma ekleme yapmalari iyi oldu 1 ay sonra gidicem servise antifiriz değsimi için bu sürede gizlemleme imkanım olacak tekrar eksiltme olacak mı bakicam 

Olursa sıkıntı devirdaim gitti demektir 

Araç 2014 model 2015 çıkışlı 2016 da devirdaim garantiden değişti doğal olarak antifirzde 30.000 km de iken araç 102 binde şuanda 72 bin km lik antifiriz 200 ml kadar eksirtmis neden acaba değer -35 antifiriz sağlığı hayt iyi 

Kimi diyor klima yi çok kullandiysan eksiktir kimi diyor farklı şehirlere gittiysen rakim farkı sıcaklık dan eksiktir bu nedenler bana mantıklı gelmedi açıkçası çünkü antifiriz kalitesi gayet iyi fakat eksiltme var çok citti de değil yag da da görünmüyor su... 

Başına gelen varmıdir acaba detaylı anlattım olanı biteni..

Bide bu G13 den neden G12 ye geçildi karseda servis varsa G12 kullanmaz ki -35 en fazla anlamis değilim....

Az önce Ankara Etimesgut doğuşu aradım bakım için, yağımı kendim getireceğimi söyledim. Kabul etmediklerini söylediler. Çankaya doğuş ise kabul ettiğini söyledi. Bu servisler hakkında tecrübesi olanlar yazabilir mi? Ayrıca Etimesgut servisin işçiliği ile ilgili bazı sorunlar yaşayanlar olmuş sanırım

@Musaaksoy hocam benzer konu için ben de aradım bugün çankaya doğuşu. Yağı kabul ediyorlar ancak yağdan kaynaklanan sorunları kabul etmediklerine dair evrak imzalattıklarını söyledi.

@isimania o normal bir şey hocam, o konuda sıkıntı yok. Kendi yağları hem pahalı hem daha kalitesiz 

[mention=20612]isimania[/mention] o normal bir şey hocam, o konuda sıkıntı yok. Kendi yağları hem pahalı hem daha kalitesiz 
Orası doğru. Peki size fiyat verdiler mi hocam? Bana periyodik bakım + buji değişimi için 1.450 civarı fiyat verdiler zubizu ile birlikte. Tabi yağ da onlardan olduğunda bu durum.

1.5 tsi sahibi olup 15 bin bakıma giden var mı? Giden varsa aracı yağ eksiltmesi yapıp yapmadığı hakkında burada paylaşırsa sevinirim. Şuan 1.5 yeni bir motor olduğu içij genelleme yapamadım tsi lara.

Bugün 60.000 bakımı için Keşan Mercan otomotive gittim. Yağı kendim götürdüm Liqui Moly. Fren hidroliğini değişimi yapıldı ve eko seri parça kullanılmadı. 2016 model arac icin 1268 TL servis ücreti çıktı tüm bunlar dahil.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Merhaba arkadaşlar Bugün 60.000 bakımını yaptırdım. Bujiler ve yağ değişimi yapıldı. Aracı P konumunda terkedin uyarısını servise bildirdim, bildirmez olaydım araç bir gün bekledi üzerine en fazla %10 indirim yapabiliriz dendi. Bende ek iş emrini istedim ve durumu doğuşa şikayet edeceğim. Ayrıca kafama takılan iki durumu size bildirmek istedim. Birincisi sol arka tekerin bir bijonu yalama olmuş. Ama bijon değil göbekte sorun var ve tornaya vermek gerekli dediler. 200 tl üzeri bir ücret tutar dediler. Konuyu bir arkadaşımla görüştüm bu torna işi maksimum 100 tutar ama sağlıklı olmaz en iyisi o göbeği değiştirmek dedi. Sizin konu ile ilgili fikrinizi danışmak istedim. Ayrıca aracımda dışarıdan takılmış varta akü var ve 1 yıllık hiç sorun yaşamamama rağmen, servis akünüz arıza veriyor dedi, dedim nedir arıza durumu serviste takılan akü olmadığı içinde bu arızayı veriyor olabilir dedi. Dedim o zaman kalsın. Son olarakta cam motorumda sorun varmış, acil değil çalışıyor dediler ama kol gibi ek iş emri çıkardılar sağolsunlar.

4553E6A7-44B6-4729-BF45-BEA5AAC98A90.jpeg

D7BA9AAC-7185-4E2E-8D8F-BAD77688454C.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Merhaba arkadaşlar Bugün 60.000 bakımını yaptırdım. Bujiler ve yağ değişimi yapıldı. Aracı P konumunda terkedin uyarısını servise bildirdim, bildirmez olaydım araç bir gün bekledi üzerine en fazla %10 indirim yapabiliriz dendi. Bende ek iş emrini istedim ve durumu doğuşa şikayet edeceğim. Ayrıca kafama takılan iki durumu size bildirmek istedim. Birincisi sol arka tekerin bir bijonu yalama olmuş. Ama bijon değil göbekte sorun var ve tornaya vermek gerekli dediler. 200 tl üzeri bir ücret tutar dediler. Konuyu bir arkadaşımla görüştüm bu torna işi maksimum 100 tutar ama sağlıklı olmaz en iyisi o göbeği değiştirmek dedi. Sizin konu ile ilgili fikrinizi danışmak istedim. Ayrıca aracımda dışarıdan takılmış varta akü var ve 1 yıllık hiç sorun yaşamamama rağmen, servis akünüz arıza veriyor dedi, dedim nedir arıza durumu serviste takılan akü olmadığı içinde bu arızayı veriyor olabilir dedi. Dedim o zaman kalsın. Son olarakta cam motorumda sorun varmış, acil değil çalışıyor dediler ama kol gibi ek iş emri çıkardılar sağolsunlar.
Bijon yatağına (bijon göbeğine) diş açtırmayın sağlıklı bir sonuç alamazsınız., arkadaşınızın dediği gibi bijon göbeğini değiştirmeniz öneririm., ve yine zarar gören (ilgili göbeğin) bijon civatalarını da değiştirin., bijon göbeğini bozan zaten aslında bijon civatalarınıdır.,

Bunun nedeni lastikçiler havalı tabanca ile bijon civatalarını söküp-sıktığı için oluyor., lastik sökülecek ise sökme takma işini asla havalı tabanca ile yapmalarına izin vermeyin., bijon civatları anahtar ile sökülmeli., takarken de tork anahtarı ile sıkılmalıdır.,

Aracınızın bijon sıkma torku 120nm 'dir., lastikçilerdeki havalı tabancalar çok daha güçlü sıkarlar., bu havalı tabanca bijon civatalarına ve bijon göbeğine zarar vermektedir.

Geri
Üst Alt