alpercck
Üye
- İsim
- Alper
@forzaGilles cevabınız için teşekkür ederim. Peki bu göbeği orjinal olarak dışardan bulabilir miyim? Yoksa servisten mi temin etmem gerekli?
Dışardan bulabilir misiniz bilmiyorum., önce bi servise sorunuz., pahalı değilse servisten temin edersiniz., serviste montajını yaptırırsanız yedek parça ve işçilikte %25 indirim (zubizu kampanyası) uygulanır.,@forzaGilles cevabınız için teşekkür ederim. Peki bu göbeği orjinal olarak dışardan bulabilir miyim? Yoksa servisten mi temin etmem gerekli?
Evet normalde dediğiniz gibi olması lazım. Bir servis başka birşey söylerken diğeri başka şekilde davranıyor. Edirnede Mercan yetkili servisi ücretsiz yapıyoruz demiş idi zamanım yoktu, İstanbul avek işçilik almam %10 parçada indirim yaparım diyor. Doğuşu aradım ücretsiz değişim yapıyorduk doğrudur ama artık yapmıyoruz dedi. Çok garip gerçekten.@alpercck Aracı P konumunda terk edin uyarısı kronik bir arıza değil midir? bu tip arızaların iyi niyet garantisiyle giderilmesi gerekmiyor mu?
Bir saat önce, Culture33 yazdı:
Servise fiyat sorduğumda disk ile birlikte bijon göbeği değişimi olur 450 tl civarı bir fiyatı var dedi. Dediğiniz gibi bijon civatası, şifreli bijon civatası işçilik derken, Serviste fiyat 600-700tl leri bulur gibi geliyor. Bir lastikçinin hatası nelere mal oluyor gerçekten.Dışardan bulabilir misiniz bilmiyorum., önce bi servise sorunuz., pahalı değilse servisten temin edersiniz., serviste montajını yaptırırsanız yedek parça ve işçilikte %25 indirim (zubizu kampanyası) uygulanır.,
İlgili bölgenin bijon civatalarını da değiştirmeyi unıtmayın., çünkü havalı tabanca yüzünden göbeğin bozulmasına sebeb olan bijon civatalarıdır..!!
4adet bijon civatası +1 adet şifreli bijon civatası almanız gerekecek., bijon civataları pahalı bişey değildir.
Ama göbeği değiştirmeden önce bijon civatalarını temin etmenizde yarar var., çünkü sizin araca ait olan şifreli bijon civatası ellerinde olmayabilir., eski civataları yeni bijon göbeğine taktığınızda yaptığınız işlemin hiç bir anlamı kalmaz çünkü dediğim gibi göbeği bozan dişleri bozulmuş civatalardır., dişi bozulmuş civatalarda göbeği bozuyor.
Bijon civatalarını arkadakini öne, öndekini arkaya takacaklarını zannetmiyorum., olabilir mi olabilir ama düşük ihtimal.,Servise fiyat sorduğumda disk ile birlikte bijon göbeği değişimi olur 450 tl civarı bir fiyatı var dedi. Dediğiniz gibi bijon civatası, şifreli bijon civatası işçilik derken, Serviste fiyat 600-700tl leri bulur gibi geliyor. Bir lastikçinin hatası nelere mal oluyor gerçekten.
Ayrıca sizin söylediğiniz şekilde bijon civatalarıda değişmeli ise kafamda başka sorular oluşmaya başladı. Çünkü ben aracı verdiğimde ön tekerler ile arkaları yer değiştirilmesini istemiştim. Bu sebeple zaten bu sorunu görebildiler. Umarım sol arkadaki civataları sol öne takmamışlardır.
Size verdikleri 1457.64 lira fiyatta indirim yapmamışlar..!! msj.da iskontolu bakım ücreti diyee yazmış ama indirim yapmamış kafası güzel sanırım., aracınız 2014 model yani 6 yaşında, serviste 6 yaşında araçta yedek parça ve işçilikte %25 indirim yapılır., vw zubizu kampanyası: https://binekarac.vw.com.tr/tr/kampanyalar-ve-finansal-cozumler/servis-kampanyalari/zubizu-servis-kampanyasi.htmlarkadaşlar selam kasım ayında yıl dolucak malum km yapmıyorum 47 binde aracım 6 yaşında avekten aldığım fiyat teklifi
yine dışarıda yaptırıcam muhtemelen aynı parçalar taş patlasın 500 -600 tl tutar dışarda balatalar hariç balatalarıda servisten mi alsam acaba 25 binde değişti en son frenlerde sorun yok gerçi.
Ekli dosyayı görüntüle 38438
Ekli dosyayı görüntüle 38439
Güzel ürünler tercih etmişsiniz güle güle kullanın.Fiyatlarda uygun yalnız ustaya 50 TL az olur kanaatindeyim emekçilerimiz ustalar. Bi yıkama olmuş 30 lira köpük su vur geç.Alalı 3 hafta oluyor ve iş dolayısıyla bakımı 3 hafta daha bekletmem gerekecek fakat unutmadan:
Ekli dosyayı görüntüle 38555
Yağ, kendi sitesinden: 312 TL
Filtreler, uzmanparça: 142 TL
Ustaya da 50 TL çalışır büyük ihtimalle.
Toplam 504 TL; şimdi dolar düşünsün.
Bu arada, Castrol'den Liqui Moly'e geçiyorum. Yetkili servisten karter tapası almıştım; engine flush olmayacak. Özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mı?
Diğer detaylar ne acaba?