Güncel Bakım Masrafları

Şimdi 1081 mi 860 mı ödediniz ben anlamadım birde aküyü tanıttılarmı araca..ayrıca ekonomik seri ile normal arasında ne fark var ben halen çözemedim 
Ne kadar ekmek o kadar köfte misali.,

-Orjinal akü aracın fabrikada üretim hattında takılan akünün aynısı

-Eko seri akü kalitesi biraz düşük tutulmuş, ömrü biraz daha kısa olan.,

Örneğin "orjinal fren balataları" almanya üretimi veya avrupa birliği ülkelerinde üretilir., eko seri fren balatası Tunus üretimi oluyor., pek çok parçada eko seri yedek parça olabiliyor.,

VW Eko seri parçalar; Akü, Alternatör, Amortisör, Buji, Egzoz, Fren Balatası, Fren Diski, Polen Filtresi, Silecek parça gruplarını kapsıyor.,

Akü konusuna yazınızda (önce 69ah sonra 59ah demişsiniz)., öncelikle tam doğrusu hangisi bilmek lazım.,

Neden çünkü burada 1amper'in evet önemi yok., 59ah akü ile dışardan alınan 60ah akü arasındaki 1amper devede kulak., fakat burada amper farkından daha önemli olan bişey var., akülerin amper kapasitesi kadar soğuk marş basma gücü daha önem arz ediyor., aracın orjinal aküsü 59ah ise marş basma gücü 640 CCA 'dır ve dışardan aldığınız 60ah akünün de marş basma gücü 640CCA dır.,

Fakat aracın orjinal aküsü 69ah ise o akünün "soğuk marş basma gücü" 680CCA 'dır ve dışardan aldığınız 70ah EFB akünün soğuk marş basma gücü 760CCA 'dır., böyle bir senaryo da yeni akü aracın ECU 'ya kodlanmazsa yeni akünün avantajlarından tam olarak yararlanılamaz.,

Akü değişiminde aracın elektriğinin kesilmemesi için eski aküyü sökmeden önce küçük seyyar akü bağlanır sonra sökülür ki elekrik kesilmesin, arıza ışığı yakmasın vs..

Bazı varta ana bayilerinde "vas cihazı" ile (varta vssp 2.1 cihazı) ile kodlama yapıyorlar., ama her bayide yok bu cihaz..

Tarih: 10.09.2020

Araç Modeli: 2017 TSI 1.4 Motor

Bakım Km'si: 30 Bin

Ödenen Tutar: 1.113,52 TL KDV Dahil rakam.

Söylenene göre indirimli haliymiş :)

bakım.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar bu fiyatlar normal mi? Yağı kendim götürüyorum bana fazla geldi

DF019443-89AD-4CC7-97AE-C3AD9F345938.jpeg

@Musaaksoy normal bu fiyat..
yağı kendiniz götürseniz 1200 gibi birşey çıkardı

Selamlar. 1.2 tsi 110 golf için mann yağ filtresi bulamıyorum. Doğru kod w712/95 midir? Uzmanparça ve filtremarketim firmalarında stokta kalmamış. Doğru parçayı mı arıyorum arkadaşlar?
Başka alabileceğim bir yer var mı? Teşekkürler [emoji4]

Selamlar. 1.2 tsi 110 golf için mann yağ filtresi bulamıyorum. Doğru kod w712/95 midir? Uzmanparça ve filtremarketim firmalarında stokta kalmamış. Doğru parçayı mı arıyorum arkadaşlar?
Başka alabileceğim bir yer var mı? Teşekkürler http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji4.png
Evet parça kodu doğru W712/95

Sitede stok var gözüküyor., sanırım siz filtremarketim ile tel.den görüşüp kendi sistemlerinden güncel stoğa göre baktıklarında stok yok dediler., buradan alabilirsiniz https://www.otosupermarket.com/urun/volkswagen-golf-7-yag-filtresi-1-2-tsi-110-beygir-2013-sonrasi-mann

Evet parça kodu doğru W712/95
Sitede stok var gözüküyor., sanırım siz filtremarketim ile tel.den görüşüp kendi sistemlerinden güncel stoğa göre baktıklarında stok yok dediler., buradan alabilirsiniz https://www.otosupermarket.com/urun/volkswagen-golf-7-yag-filtresi-1-2-tsi-110-beygir-2013-sonrasi-mann

Evet telefon ile görüştüğüm de filtron önerdiler. Mann ürünlerin gümrükte takıldığından bahsettiler. Teşekkürler bilgiler için.

Arkadaşlar bu fiyatlar normal mi? Yağı kendim götürüyorum bana fazla geldi

Ekli dosyayı görüntüle 38784
Fiyat normal.,

Polen filtresini en pahalı olanından (3 katmanlı anti-alerjik) taktırmışsınız ondan biraz fark etmiş.,

Eko seri olan taktırsaydınız aradaki fark (iskonto ile beraber) 70 tl. olurdu., toplamda 630 tl tutardı., değer mi..?? bence değmez..

İşçilik ve yedek parça fiyatlarına zam gelmiş ondan fiyat biraz yükselmiş :(  

pahalıdan-ucuza polen filtreleri:

5Q0819669 (3 katmanlı anti-alerjik orjinal filtre) >PM 2,,5

5Q0819653 (2 katmanlı karbonlu orjinal filtre) >PM10

JZW819653G (2 katmanlı karbonlu eko seri filtre)

@forzaGilles ben orijinal olsun demiştim babam götürdü arabayı, anti alerjik takmışlar demekki. Daha iyi olmuş. Birde klima temizleyelim 300 TL falan demişler, ben kabul etmedim. Gerekir miydi sizce? Son olarak yağı konuşmak için beni telefona istediler. Usta Liqui Moly kastederek, getirdiğiniz yaz 2-3 kalite düşük bizim yağımıza göre falan dedi ben kabul etmedim kendi yağımı koyun dedim

@forzaGilles ben orijinal olsun demiştim babam götürdü arabayı, anti alerjik takmışlar demekki. Daha iyi olmuş. Birde klima temizleyelim 300 TL falan demişler, ben kabul etmedim. Gerekir miydi sizce? Son olarak yağı konuşmak için beni telefona istediler. Usta Liqui Moly kastederek, getirdiğiniz yaz 2-3 kalite düşük bizim yağımıza göre falan dedi ben kabul etmedim kendi yağımı koyun dedim
Hocam servisin 300 liraya yapacağı klima temizleme işlemini., siz aynı malzemeleri kullanarak max. 80-90 tl.ye halledersiniz.,

Aldığınız yağ Liqui Moly Top Tec 4200 değil mi..? o usta nın dediklerini gülüp geçin itibar etmeyin., kendilerinin kullandığı castrol ve shell (tankerden doldurma açık yağlar) sizin kullandığınız yağın yakınından bile geçemez..

@forzaGilles dediğiniz gibi kendim yapayım temizleme işini. Yağ toptec 4200. Ben zaten kulak asmadım ama arkadaş kendinden çok emindi konuşurken 😂

@forzaGilles hocam yağ önerisi için sıralama rica etsem sizden sıranız nasıl olur acaba

SM-G980F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt