forzaGilles
Moderatör
- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Ne kadar ekmek o kadar köfte misali.,Şimdi 1081 mi 860 mı ödediniz ben anlamadım birde aküyü tanıttılarmı araca..ayrıca ekonomik seri ile normal arasında ne fark var ben halen çözemedim
-Orjinal akü aracın fabrikada üretim hattında takılan akünün aynısı
-Eko seri akü kalitesi biraz düşük tutulmuş, ömrü biraz daha kısa olan.,
Örneğin "orjinal fren balataları" almanya üretimi veya avrupa birliği ülkelerinde üretilir., eko seri fren balatası Tunus üretimi oluyor., pek çok parçada eko seri yedek parça olabiliyor.,
VW Eko seri parçalar; Akü, Alternatör, Amortisör, Buji, Egzoz, Fren Balatası, Fren Diski, Polen Filtresi, Silecek parça gruplarını kapsıyor.,
Akü konusuna yazınızda (önce 69ah sonra 59ah demişsiniz)., öncelikle tam doğrusu hangisi bilmek lazım.,
Neden çünkü burada 1amper'in evet önemi yok., 59ah akü ile dışardan alınan 60ah akü arasındaki 1amper devede kulak., fakat burada amper farkından daha önemli olan bişey var., akülerin amper kapasitesi kadar soğuk marş basma gücü daha önem arz ediyor., aracın orjinal aküsü 59ah ise marş basma gücü 640 CCA 'dır ve dışardan aldığınız 60ah akünün de marş basma gücü 640CCA dır.,
Fakat aracın orjinal aküsü 69ah ise o akünün "soğuk marş basma gücü" 680CCA 'dır ve dışardan aldığınız 70ah EFB akünün soğuk marş basma gücü 760CCA 'dır., böyle bir senaryo da yeni akü aracın ECU 'ya kodlanmazsa yeni akünün avantajlarından tam olarak yararlanılamaz.,
Akü değişiminde aracın elektriğinin kesilmemesi için eski aküyü sökmeden önce küçük seyyar akü bağlanır sonra sökülür ki elekrik kesilmesin, arıza ışığı yakmasın vs..
Bazı varta ana bayilerinde "vas cihazı" ile (varta vssp 2.1 cihazı) ile kodlama yapıyorlar., ama her bayide yok bu cihaz..