Güncel Bakım Masrafları

@memin Hocam 500 liraya yakın bir fark var ki çok fazla. Araç yaşları da aynı ise çok ciddi zam olmuş demektir. Bosch car’a gelince parçadan yana bir şey diyemem bilmiyorum nasıl tedarik ettiklerini ama işçilikle ilgili olumsuz çok şey duydum çevremde tek sebebi o.
anlaşılan o ki kardeşim. orjinal mann filtre grubunu buldum buluyorum çok az kaldı.VW onaylı orjinal yağ liqui moly 4200 olacak oda zaten distribütörün (egemot) kendi satış sitesinden alınca ortada orjinal yağ ve filtrelerle ilgili bir şüphe kalmıyor.ve artık gerisini sonra kendim değişeceğim.en doğrusu bu herhalde tırnağın varsa başını kaşı.
bende teknik adamım yapamam diye birşey yok bende.

anlaşılan o ki kardeşim. orjinal mann filtre grubunu buldum buluyorum çok az kaldı.VW onaylı orjinal yağ liqui moly 4200 olacak oda zaten distribütörün (egemot) kendi satış sitesinden alınca ortada orjinal yağ ve filtrelerle ilgili bir şüphe kalmıyor.ve artık gerisini sonra kendim değişeceğim.en doğrusu bu herhalde tırnağın varsa başını kaşı.
bende teknik adamım yapamam diye birşey yok bende.
Keşke mekan ve teknik beceri olsa bence de en doğrusu o. Kendin yaptığın iş en temizi olur. [emoji106]

arkadaşlar yıllık bakım için istanbul avrupa yakasında tamaş ı mı önerirsiniz uzay ı mı?

@isimania kardeşim  bu tarz siteler çok var.n11 dede çok olumlu geri bildirim alanlar var.fakjat unutmayalımki bir çok insan psikolojik olarak alışverişlerini olumlu bulur.bu tarz ürünler yemek gibi tadına bakınca anlaşılacak şeyler olmadığı için teknik olarak nasıl işlev göreceğini asnlayamıyoruz.ve piytasada yabancı menşeeli yağ ve filtre gibi dövize endeksli çok sahte birebir aynı gibi görünen ürünler var.
zaman gerçekten çok kötü bu pahalılığı kötüye kullanan çok simsar var.
dikkatli olun derim.yetkili servisler ve distribütörler ile anlaşması olan özel servislere ( örneğin bosch yetkili servsileri gibi) götürmenizi tavsiye ediyorum.
ben kendim ya yetkili servise yada distribütör anlaşmalı özel servislerden birisine götürmeyi şu ortamda daha uygun buluyorum.
size şunu soruyorum yetkili servis 1450 tl gibi fiyat çıkarıyor diğer servis ise 945 tl fiyat çıkarıyor.
hangisine gitmemiz daha doğrudur.aynı uygulamayı özel yetkili serviste yapıyor hatta ozon temziliği ve motor temizliği ve dış yıkamada var.
Yani bu konu ile ilgili forumda sayfalarca bilgi var., foruma 5 dk. göz gezdirseniz zaten bu sorularınızın ve endişelerinizin hepsini gidermeye fazlasıyla yetecek bilgi forumda mevcut,

Yağı zaten direkt olarak Türkiye distribütöründen alıyoruz,

Mann filtreleri de mann filtrenin yetkili satıcı belgesi olan (ana bayisinden) alıyoruz; https://www.filtremarketim.com/

bundan sonrası işini düzgün yapacak bir tamirhane,

Bosch Car Servis pek güvenilir yerler değil, bosch marka filtreler ve yedek parçlar eskisi gib kaliteli değiller, eskiden 15-20 sene öncesi bosch yedek parçalar kaliteli olurdu., şimdi çoğu Çin üretimi veya fason ürettiriyor, piyasada en çok bosch marka yedek parçaların çakması oluyor.,

Bosch eskiden otomobil üreticilerinin (Orjinal Ekipman) üreticisiydi, artık bunu "nadir parçalar" haricinde tamamen kaybetti.,

Bosch için yedek parça üretimi uzun zamandır 2. planda, ama bosch'un dünyada eşi benzeri olmayan Ar-Ge çalışmaları vardır., adamların müthiş bir Ar-Ge alt yapısı var, yeni teknolojiler üretiyor, bu teknolojileri satıyor, esas parayı buradan kazanıyor,

Bosch Car Servise nasıl gidilir..?? motor yağını ve filtreleri kendiniz alırsınız, oraya sadece işçilik ödersiniz bu şekilde olur., bunun haricinde bosch'tan silecek bile almam.. beyaz eşyada iyiler..

Moderatör tarafında düzenlendi:
@forzaGilles merhaba ali kardeşim.
forum inan yeni olduğumdan dlayı bana karma karışık geliyor.biraz fazla aşina olunca ozaman neyi nerede bulacağımı daha iyi bileceğim.
bosch car servis lerinden bir tanesi atlas servis adında onlarda hem bosch filtre var hemde mann filtre ile castrol motül yağ vamış.direk distribütörden aldıklarını söylüyorlar.ben onların yalancısıyım.isteyene bosch isteyene mann marka takıyorlar.
kendilerine dediğin gibi sadece işçilik için teklif ettiğimde öyle bir uygulamaları olmadığını söylediler.
sana katılıyorum bosch eski bosch kesinlikle değil ne otomotiv parça grubunda nede bence beyaz eşya grubunda,beyaz eşyasından çok başım ağrıdı.
vesselam herkese

Karter tapası, VW araçları içinde aynı parça mı oluyor? Nereden temin edilebilir? Bir arkadaşıma lazım da.

@memin Çok teşekkür ederim :) Aracımın bakımlarını hep aynı yerde yaptırıyorum. Tavsiye ederim :) Dışarıda sadece parçaları almaya kalksam 500 TL gibi bir fiyat çıkıyordu. İşçilikle beraber aradaki makas daralacağı için tercihim hep servis oldu, olmaya da devam edecek.

İki hafta önce golf 6 tsı manuel aracım için doğuş oto bursa’da bakım yaptırdım 8. Yıllık bakımıydı rutin bakım dışında fren hidroliğide değişti ödediğim 1204 TL

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: SCC
Karter tapası, VW araçları içinde aynı parça mı oluyor? Nereden temin edilebilir? Bir arkadaşıma lazım da.
dizelin farklıdır, benzinlinin farklıdır, 15-20 liralık parça servis

Moderatör tarafında düzenlendi:
@forzaGilles Hmm teşekkür ederim.

Bir de aklıma gelmişken sorayım. Vw araçlar da yakıt deposunda yedek depo olayı var mı yoksa genleşme payı(alanı) mı o kısım? Bilgi, duyumunuz var mı?

Bir de aklıma gelmişken sorayım. Vw araçlar da yakıt deposunda yedek depo olayı var mı yoksa genleşme payı(alanı) mı o kısım? Bilgi, duyumunuz var mı?
Hiçbir üretici aracına yedek depo koymaz.

Maksat neki koysun. Yedek depo ancak sonradan kişi taktırırsa olur.

VW deki yedek depo şehir efsanesi tamamen. Mesela benim depoda kitapta ve teknik verilerde 50L yazıyor ama ben bir defa 53,xL aldım galiba millete göre benim arabada 3,xL yedek depo var.

Golf7 1.4tsi

@forzaGilles Hmm teşekkür ederim.

yedek depo diye bişey yok, fazladan 4-5 lt. olan bölüm yakıtın genleşme payıdır

@Terms @forzaGilles Çevremde ki bazı kişilere anlatamıyorum. Bir kullanıcı çoğunlukta genleşme payını da doldurup kullanırsa benzin pompası, otomatiğini vs bozar di mi?

Geri
Üst Alt