Güncel Bakım Masrafları

@Terms yakıt dolumu sırasında tabanca attıktan sonra zorlayarak ekstra daha dolum yaptırsanız bir diyeceğim yok, ama tabanca attıktan sonra rakamı yuvarlamak için az bişey daha yakıt aldıysanız ve bu da  53 LT ise bir daha o petrolden akaryakıt almayın derim. vermedikleri yakıtın parasını almışlar sizden.

Cumartesi günü depom neredeyse boş menzile 60 km diyordu, depoyu fulledim 48.18 LT de tabanca attı, her zaman yaptığım gibi 1 LT daha koydurup 49.20 LT yakıt aldım. (sadece yola çıkacağım zaman depoyu borusuna kadar yakıt doldururum) 

@Culture33 Tamam hocam. Bana göre mantıken de yedek depo diye bir şey varsa mantıken ana deponun altında olmalı. Yedek depo olayı şehir efsanesi. :)  Anladım.  Çoğu kişi genleşme payını yanlış olarak isimlendiriyor demek ki . 

5.yıl bakım 1.2 tsi Manuel uzay oto

Ekli dosyayı görüntüle 39188
Motor yağı değişim işçiliğinin zaten bakım işçiliği içerisinde yer alması gerekmiyor mu? Önceden ekstra olarak motor yağı değişim işçiliği diye fiyatlandırma yapılmıyordu diye hatırlıyorum. Güncel faturalarda dikkatimi çekti bu durum. Bakım işçiliği fiyatından düşülerek fiyatlandırıldıysa tamam ama bakım işçiliğine ekstra getirilen bir ücret ise her ne kadar yüksek bir meblağ olmasa da hoş değil.

@Terms yakıt dolumu sırasında tabanca attıktan sonra zorlayarak ekstra daha dolum yaptırsanız bir diyeceğim yok, ama tabanca attıktan sonra rakamı yuvarlamak için az bişey daha yakıt aldıysanız ve bu da  53 LT ise bir daha o petrolden akaryakıt almayın derim. vermedikleri yakıtın parasını almışlar sizden.

Cumartesi günü depom neredeyse boş menzile 60 km diyordu, depoyu fulledim 48.18 LT de tabanca attı, her zaman yaptığım gibi 1 LT daha koydurup 49.20 LT yakıt aldım. (sadece yola çıkacağım zaman depoyu borusuna kadar yakıt doldururum) 
Akşam Osmaniyeden geldim otoyol toprakkalenin oralarda yakıt ışığı yandı menzil 110km gösteriyordu. Adanaya geldim depoyu doldurmadan
Sabah erken saatlerde de Ünyeye uzun yol yapacaktım pompacıya iyice doldur ünyeye kadar bir daha yakıt almıyayım dedim. Ben istasyonun marketindeydim ekrandan aracımı takip ediyordum tabanca 49L civarı attı pompacı usul usul doldurmaya devam etti ve 53,xL aldı küsüratı tam hatrırlayamıyorum şuan ancak ondan sonra bir daha hiç 48L bile doldurtamadım hep te aynı istasyondan alırım. TOTAL Kurttepe ADANA

Motor yağı değişim işçiliğinin zaten bakım işçiliği içerisinde yer alması gerekmiyor mu? Önceden ekstra olarak motor yağı değişim işçiliği diye fiyatlandırma yapılmıyordu diye hatırlıyorum. Güncel faturalarda dikkatimi çekti bu durum. Bakım işçiliği fiyatından düşülerek fiyatlandırıldıysa tamam ama bakım işçiliğine ekstra getirilen bir ücret ise her ne kadar yüksek bir meblağ olmasa da hoş değil.
Bazı servisler 100 birim 30 birim olarak ayrı başlıkta, bazıları da 130 birim olarak aynı başlık altında ücretlendirme yapıyorlar. İkisinin de birim fiyati aynı olduğundan herhangi bir sorun olmamaktadır.

/monthly_2020_10/_20201024_164125.JPG.2f512a5b110b8d909ee1908d6b5c384a.JPG

(Yukarıda fatura @zamir84'e aittir.)

Ancak burada ufak bir ayrıntı da yağ değişiminin KDV'si %8, diğer ücretlendirmeler %18. Aşağıda vergi ve iskonto kısmında %8 KDV 'ye dahil olan, %18 KDV'ye dahil olan vergilendirme ayrı ayrı yazılmış. Yani ufak bir düzenlemeyle indirimi gelmiş diyebiliriz ama ufak. 

%18 kdv'den , %8 kdv'ye düşen hizmetlerde:

Motorlu kara taşıtlarının yağ değişimi, yıkanma, cilalanma ve bu araçlara ait koltuk ve döşemelerin bakım ve onarım hizmetleri (Malzemeler hariç)

olarak adlandırılmıştır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Terms tabiri caiz ise yakıt  deponun gırtlağına kadar dolmuş. yola çıkarken bunu yaptıysanız sıkıntı yok, tabanca attıktan sonra ben 4-4,5 litre aldığımı bilirim. boruda yakıtı görürüm resmen. ama yazın akşamları alırım. gündüz asla yapmam. 

• Beğen
Tepkiler: SCC
@ogzogz hocam, yaklaşık 8-9 ay önce 1.6 B8 Passat için fren hidroliğini 119 tl ye değişmiştim. şey ile diğer şey artınca fiyatlar da böyle olmuş demek.

@Culture33 Sabah erkenden Ünye'ye doğru yola çıkmadan 07:00 gibi. Depoyu iyice doldurtup marş ve Adana'dan Ünye'ye yol 806Km

@cengiz74  Aslında yazım hatası var! Helicoil doğrusu ve genellikle bujileri değiştirirken yuvası Alüminyum olduğundan çok sıcak sökerlerse sıyırabilir. Bu bozzulan yuvaya takılan yeni dişli yay  gibi birşey.

@cengiz74 bi yerde dişli tamir işlemi. bu kapsamda servis dişliyi bozmuş ve bedelini almış mı oluyor?

Geri
Üst Alt