Güncel Bakım Masrafları

Bugün Diyarbakır Dicle VW servisinde bakımımı gerçekleştirdim. Rutin yağ bakımı idi. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, karter tapası ve cam suyu (1 lt) için ödediğim miktar 990 TL oldu. Aracım 78 binde. Parçaları kendim alsaydım muhtemelen yarı yarıya gelebilirdi ama bu yöredeki ustalara ne yazık ki güvenemiyorum. Mecbur aracımın bakımlarını yetkili serviste yaptırıyorum.

Liqui moly nin kendi sitesinde 4 litre stokta kalmadı görünüyor. Başka alabileceğim güvenilir bir yer var mı?

https://www.turkoilmarket.com/Liqui-Moly-Top-Tec-4200-5W-30-5-L-8973,PR-32204.html
Burdan alışveriş yapan oldu mu acaba?
Neden burdan alasınız ki., bu verdiğiniz linkteki ürün 5 litre

Liqui Moly'nin kendi sitesinde 5 litre olarak zaten var; https://www.liquimolyturkey.com/5w30-motor-yagi-tam-sentetik-top-tec-4200-5-litre-8973

Bu aralar covid yüzünden gümrük işlemleri çok yavaş işliyor.. kimse ithal ettiği malı doğru dürüst

4 litre olarak satan var fakat hem pahalı, hem de yağın üretim tarihi eski https://www.mekato.com.tr/yag-katkilar/liqui-moly-827e/yag-1b95/otomobil-66b6/prd-liqui-moly-top-tec-4200-5w30-motor-yagi-504507-4-lt

@forzaGilles 4 litresi de var sanırım ben yanlışlıkla 5 olan linki koymuşum. Açıkçası 5 lt alınca ne kadar yağ koyacaklar nasıl ayarlayacaklar o konu da tedirginim. Araç 1.2 tsi 110. O sebeple 4 lt almak istiyorum ama sahte bişey de almak istemiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@forzaGilles 4 litresi de var sanırım ben yanlışlıkla 5 olan linki koymuşum. Açıkçası 5 lt alınca ne kadar yağ koyacaklar nasıl ayarlayacaklar o konu da tedirginim. Araç 1.2 tsi 110. O sebeple 4 lt almak istiyorum ama sahte bişey de almak istemiyorum.
Ne kadar koyulacağını ayarlaması en basit şey., hangi marka yağ alırsanız alın bidonun yan tarafında gramaj çizgileri olur., ne kadar koyulması gerekiyorsa o çizgilere bakarak koyulur.,

liqui moly için açıkçası kendi satış sitesi haricinden başka bir yerden daha önce alış-veriş yapmadığım için başka güvenilir yer neresi vardır bilmiyorum.,

liqui moly'nin sitesindeki iletişim numarasından irtibata geçerseniz, size çalıştıkları yağ verdikleri bayilerinden birine yönlendireceklerdir, daha önce acil yağ ihtiyacım olduğunda benim bulunduğum yere yakın bir yere yönlerdirmişlerdi, mutlaka bayilerinden birinde 4 litre olarak vardır; https://www.liquimolyturkey.com/contactus

Ne kadar koyulacağını ayarlaması en basit şey., hangi marka yağ alırsanız alın bidonun yan tarafında gramaj çizgileri olur., ne kadar koyulması gerekiyorsa o çizgilere bakarak koyulur.,
liqui moly için açıkçası kendi satış sitesi haricinden başka bir yerden daha önce alış-veriş yapmadığım için başka güvenilir yer neresi vardır bilmiyorum.,
liqui moly'nin sitesindeki iletişim numarasından irtibata geçerseniz, size çalıştıkları yağ verdikleri bayilerinden birine yönlendireceklerdir, daha önce acil yağ ihtiyacım olduğunda benim bulunduğum yere yakın bir yere yönlerdirmişlerdi https://www.liquimolyturkey.com/contactus

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. İletişime geçeyim hemen.

Selamlar. 1.2 tsi 110 golf için mann yağ filtresi bulamıyorum. Doğru kod w712/95 midir? Uzmanparça ve filtremarketim firmalarında stokta kalmamış. Doğru parçayı mı arıyorum arkadaşlar?
Başka alabileceğim bir yer var mı? Teşekkürler http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji4.png
merhaba arkadaşlar banada tamaş yetkili servisten yağ,yağ filtresi,eco seri polen filtre,yakıt filtresi ve hava filtresi için indirimli haliyle 1425 tl dediler.fiyatlar almış başını döviz kuru yüzünden gitmiş.
biraz araştırıp dışarıda kendim yaptırayım dedim.bu seferde hadi yağı orjinal liqui moly den VW için onay almış yağını aldım diyelim, ya filtreler onlara gelince kaçak göçek sahtesi çok var bilginiz olsun.
bu uzman parçadan tüm filtreleri buldum ama bu satıcıya güven olurmu?
daha önce alışveriş yapanlar mann filtre grubu aldıysa memnun kaldımı ve gerçektende bu satıcı yetkili bayi yada distribütördenmi alıyor?bunları sormadan edemiyorum kaldıki onlarada soramıyorum.
vesselam 

Bugün Diyarbakır Dicle VW servisinde bakımımı gerçekleştirdim. Rutin yağ bakımı idi. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, karter tapası ve cam suyu (1 lt) için ödediğim miktar 990 TL oldu. Aracım 78 binde. Parçaları kendim alsaydım muhtemelen yarı yarıya gelebilirdi ama bu yöredeki ustalara ne yazık ki güvenemiyorum. Mecbur aracımın bakımlarını yetkili serviste yaptırıyorum.
kardeşim selam
sana çok güzel fiyat vermişler,biz iyisimi arabaları oraya getirelim :)
bana burda istanbulda yağ,yağ filtresi,orjinal polen filtresi,hava filtresi,yakıt filtresi,karter tapasına ve cam suyuna 1425 tl dediler.
sence iyi fiyata yaptırmamışmısın.sen kesin Allahın sevdiği kulusun :)

merhaba arkadaşlar banada tamaş yetkili servisten yağ,yağ filtresi,eco seri polen filtre,yakıt filtresi ve hava filtresi için indirimli haliyle 1425 tl dediler.fiyatlar almış başını döviz kuru yüzünden gitmiş.
biraz araştırıp dışarıda kendim yaptırayım dedim.bu seferde hadi yağı orjinal liqui moly den VW için onay almış yağını aldım diyelim, ya filtreler onlara gelince kaçak göçek sahtesi çok var bilginiz olsun.
bu uzman parçadan tüm filtreleri buldum ama bu satıcıya güven olurmu?
daha önce alışveriş yapanlar mann filtre grubu aldıysa memnun kaldımı ve gerçektende bu satıcı yetkili bayi yada distribütördenmi alıyor?bunları sormadan edemiyorum kaldıki onlarada soramıyorum.
vesselam 
https://megaparca.com/urun/volkswagen-golf-7-2012-sonrasi-12-tsi-yag-filtresi-16720

Filtreleri (mann) ve karter tapasını Megaparça dan sipariş geçtim. Henüz gelmedi mağaza ile görüştüm ve genel yorumlar olumlu bakalım inşallah bir sürpriz olmaz.
Yağa gelince@forzagilles hocamın önerisi ile liqui moly ile iletişime geçtim ve Ankara’daki bayilerine ulaştım. Yarın gidip yağı alacağım.

@isimania kardeşim  bu tarz siteler çok var.n11 dede çok olumlu geri bildirim alanlar var.fakjat unutmayalımki bir çok insan psikolojik olarak alışverişlerini olumlu bulur.bu tarz ürünler yemek gibi tadına bakınca anlaşılacak şeyler olmadığı için teknik olarak nasıl işlev göreceğini asnlayamıyoruz.ve piytasada yabancı menşeeli yağ ve filtre gibi dövize endeksli çok sahte birebir aynı gibi görünen ürünler var.
zaman gerçekten çok kötü bu pahalılığı kötüye kullanan çok simsar var.
dikkatli olun derim.yetkili servisler ve distribütörler ile anlaşması olan özel servislere ( örneğin bosch yetkili servsileri gibi) götürmenizi tavsiye ediyorum.
ben kendim ya yetkili servise yada distribütör anlaşmalı özel servislerden birisine götürmeyi şu ortamda daha uygun buluyorum.
size şunu soruyorum yetkili servis 1450 tl gibi fiyat çıkarıyor diğer servis ise 945 tl fiyat çıkarıyor.
hangisine gitmemiz daha doğrudur.aynı uygulamayı özel yetkili serviste yapıyor hatta ozon temziliği ve motor temizliği ve dış yıkamada var.

Yetkili servis tabiki en doğru yer ancak diğer özel servisler (bosch car gibi) bana güven vermiyor açıkçası.
Yetkili servisler arasında bu denli fiyat farkı olması eko seri parça sebebiyle olur diye tahmin ediyorum. 900 civarı fiyatlara yapılan bakımlar eko seri parçalar ile yapılıyordur. Yanlışım var ise uzman arkadaşlar düzeltir.

2019 model dizel otomatik aracım için yarın servise gidecem. 30 bin bakımı 1800 küsür lira fiyat verdiler. Normal mi fiyat ve indirim gibi bişiler var mı?

Yetkili servis tabiki en doğru yer ancak diğer özel servisler (bosch car gibi) bana güven vermiyor açıkçası.
Yetkili servisler arasında bu denli fiyat farkı olması eko seri parça sebebiyle olur diye tahmin ediyorum. 900 civarı fiyatlara yapılan bakımlar eko seri parçalar ile yapılıyordur. Yanlışım var ise uzman arkadaşlar düzeltir.
kardeşim bana verilen teklif eko seri teklifti.doğuş 1500 leri diğeri ise 1420 leri söyledi.
ayrıca anlaşmalı bosch car la daha önce ters düşmüşlüğün varmıdır? benim için çünkü takılan parça markanın orjinali olsun yağda orjinal olsun yeterli.illa yetkili servsi diye bir alışmışlığım yok,fakat iş mekanik parça değişimi ve arıza bulmaya gelincede yetkili servisten asla şaşmam arada özel servis ile dağlar kadar fark olsa bile.

2019 model dizel otomatik aracım için yarın servise gidecek. 30 bin bakımı 1800 küsür lira fiyat verdiler. Normal mi fiyat ve indirim gibi bilirler var mı?
aracınız 3 yaşını geçmediği için bize sunulan zubizu indirimi ( ki %25 indirim uygulanıyor.) size uygulanmaz.ama siz yinede pazarlık yapın azda olsa domuzdan ne koparsan kar  kardır:)

@memin Hocam 500 liraya yakın bir fark var ki çok fazla. Araç yaşları da aynı ise çok ciddi zam olmuş demektir. Bosch car’a gelince parçadan yana bir şey diyemem bilmiyorum nasıl tedarik ettiklerini ama işçilikle ilgili olumsuz çok şey duydum çevremde tek sebebi o.

Geri
Üst Alt