@Savatage merhaba,Araç kaç km de? @e2e
Bütün bu masrafların hepsi aynı zamana mı denk geldi ? Yoksa parçları alayım zamana yayarak değistireyim düşünceniz mi var ?
Antifriz için
3 adet 1 litrelik KONSANTRE olan tipten alırsanız + 3 litre saf suyla karıştıracaksınız
Motor sogutma suyu kapasitesi 5,5 / 6 litre (bu nedenle önceden ayrı kapta karışımı hazırlamak faydalı olur . Belki 5,5 litre alacak ve dolacak)
Bu karısımı hijyen iyi temizlenmiş bir kovada yapıp huniyle motora ekleyin.
Önemli olan derişim yani %50 saf su /%50 antifriz olması
Böyle bir derisimin bome-metre ile ölçümü -34 ila -36 denk gelmiş olur
Ha ben 2 tane 1 litrelik antifriz almıştım üzerine 4 litre saf su eklesem olurmu derseniz ?
Olur tabi ama nasıl olur
Derişim bir önceki senaryoda %50 iken yeni durumda ?
%33 antifiriz %66 saf su olur ki
Bometre ölçümü -22 ila -25 lere kadar düşer
Burada esas dert donma noktasının gerilemesi mi ? Belki adanada yaşıyorsunuz?
Olay karışımdaki antifrizin Yüzde yogunlugu !
Siz %50 antifirizle %100 tam koruma + 6-7 yıl ömre sahipken (motor su seviyesin de hic kayıp olmadıgını ve saf su ile tamamlanmadığını varsayarak 6-7 yıl)
%33 antifirizle bu tam korumayı 5-6 yıla indirirsiniz.
Ha bu arada direk 5. Yılda cortlar motor radyatör bloğu paslanma için start verebilir demekte yanlış olur ....ama motorun perte çıkması için +2-3 yıl daha gecikme yapmamız lazım ..(bu süreç zaman ister kaldiki 5-6 yılı geçmediginiz sürece %33 iyi bir konsantrasyon
Vw ag Tr ye gönderdigi araçları ayırtetmeksizin %50 derisimli -34/-36 olarak gönderiyor.
Bakınız servis planına ? Bu derişimdeki motor suyu icin şu km degisir bu sürede değişir gibi servis planları yok !
Adamlar max ömür için max %50 derişim iyidir demişler
Biz değistirelim
Şahsen ben 6 yılda bir değistiririm
Hocam gerisini bilmem bezinli için belki ama diesel için her ikiside alman arabası deyip geçemez motor için.Yoksa ha astra ha golf hepsi alman arabasıdır deyip geçilir mi ?
Selamlar@e2e
Tamam bunlar hazır saf su ile konsantre etmeye gerek olmayan ürünler
Zaten ready to use yazıyor ayrıca ön yüzlerinde.
Bunlardan alacaksanız ?
5 litreligi almanız şart
5,5 litre civarı kapasite var
5 litre bu ürünü boşalttınız
Motor suyu haznesinde Min -max seviyesinin tam ortasında olması gerekiyordan yola çıkarak eksik olan kısmı saf su ile tamamlayabilirsiniz +0,5 litre daha. Yada 0,6 ? 0,7 ?
Ürün -37 ye ayarlı +0,5 daha saf su eklemek antfrizi anca -35 e geriletir. Bu tam istedigimiz değer zaten
Soguk motorda tam ortası
Sıcak motorda max a dayanacak sekilde ama geçmeyecek ustanız bunu ayarlar (sıcaklık genleşmesi sebebli seviye yükselir )
aslında triger ve devirdaim bir şekilde halledilir gibi geliyor ancak tehlikeli olan volan ve şanzıman yağı@e2e yaa vardaaa ??
Yıllarca opel aracımı gözleri bantlı tek kolu bağlı tek ayak üstünde tamir edebilecek kapasiteye sahip ustamla şu ana kadar vw araç için hiç ağır bakım tecrübesi yaşamamısken ? Yağ değimi filtre değişimi falan bunlar basit işler ferrariyi götürsen her usta halleder. Ağır bakım anlamında (triger) Ben tecrübe etmeden tavsiye edip sorumluluk almak istemiyorum.
Evet ona gidicem ama daha km 62 bin
120 bin tdi triger değişimine varana kadar ?
Evet opel ustadı kendisi ?
Golfte sente ayarında şu püf nokta varmıdır ?
Yoksa ha astra ha golf hepsi alman arabasıdır deyip geçilir mi ?
Usta olmadan uzağız bu konulara
Yetkili servise gitmeyeceğim kesin olduğuna göre sonucta bir usta yapacak benim aracıda ?
891 tl olarak tamamladık. Fren hidroliği ekstra olarak değişildi. Cam suyu artmış onuda aracın içine bırakmışlardı.45 bin bakımı için servisteyiz. Fren hidroliği değişim önerildi. Değiştiriyoruz. Ek olarak kalorifer petek temizliği önerildi. Onu istemedim. Araç zaten temiz yollarda ve ortamlarda kullanılıyor. Yağ olarak ise liqui moly tt 4200 kullanıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 40731
İyi servis miş.891 tl olarak tamamladık. Fren hidroliği ekstra olarak değişildi. Cam suyu artmış onuda aracın içine bırakmışlardı.