Güncel Bakım Masrafları

@farukal  cam suyunu genelde artarsa benim de bagaja koyuyorlar.

Ayrıca fren hidroliği bakımı 30 birim olur. Galiba motor yağını dışardan getirince fren hidrolik bakımından biraz artış yapmışlar. Ancak itiraz edecek kadar bir artış değil.

bakımınız hayırlı olsun.

@Terms G12Evo ve G13 motor soğutma sıvısı tipleridir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

@farukal  cam suyunu genelde artarsa benim de bagaja koyuyorlar.

Ayrıca fren hidroliği bakımı 30 birim olur. Galiba motor yağını dışardan getirince fren hidrolik bakımından biraz artış yapmışlar. Ancak itiraz edecek kadar bir artış değil.

bakımınız hayırlı olsun.

@Terms G12Evo ve G13 motor soğutma sıvısı tipleridir.
benim geçen yılki bakımda 30 birim imiş81B29149-BE10-4474-8502-95EE0924B0E9.jpeg

@Culture33 fren hidrolik bakımı 30 birim (dakika) yerine 60 birim olarak yazılmış. bu da tutar 5 lira olacakken 10 lira olmuş. 

What happens when you don't change your engine oil ???

4 yıl /50 bin km değişmemiş yağın trajik durumu 

3:40 da  yağ filtresinin durumu tam komedi 

Evet benimde aracın servis zamanı gelmişti hatta geçmişti, Acarlar yetkili servisinde bakım yaptırdım ilaveten şifreli bijonlarım yoktu forumdan metin abiden almıştım onları taktılar kapak ayarladılar, disklerden ses geliyor diskleri temizlediler ses kesildi, kapı fitillerinden ses geliyordu temizleyip işlem yaptılar. Aküm zayıf olduğu için garantiden akü değişimi yaptılar sadece işçilik ödedim akü için ücret ödemedim. Genel olarak memnun kaldım :)

Screenshot_2.png

@GodThread

araç kaç yıl kaç aylık ? 

akü için sordum ? 

ne kadar bir akü garanti periyodları var onu anlamak için ? 

bu arada eski değişen akü markası neydi ? 

@Savatage aracım 2017 model 2018 cıkışlı

fabrika çıkışlı egr akü var çok bilgim yok umarım doğrudur.

takılan aküde aynı 1500 lira fiyatı vardı normalde serviste, akünün garanti periyodu da 36 ay benim araç 35. aydaydı.

akü garanti de yarısını yada tamamını karşılama durumları varmış. Benim tamamı ödendi sadece işçilik verdim hocam :)

ok . demekki fabrikasyon aküye 3 yıl akü garantisi verebiliyorlar ? sanırım 2021 ocakta araç 3 yaşını bitirecek (4. yıldan gün alacak)

bu nedenle akü garantisine sokmuşlar 

2 yıl diye yazılmıştı bi ara .  3 yıl iyi o zaman garanti için . 

ok . demekki fabrikasyon aküye 3 yıl akü garantisi verebiliyorlar ? sanırım 2021 ocakta araç 3 yaşını bitirecek (4. yıldan gün alacak)

bu nedenle akü garantisine sokmuşlar 

2 yıl diye yazılmıştı bi ara .  3 yıl iyi o zaman garanti için . 
Araç isterse 2016 olsun fakat trafiğe çıkış tarihi yani bayiden ayrıldığı tarih  baz alınır hocam garanti mevzusunda...

Araç 2018 trafiğe çıkışlı atıyorum mart 1 de bayiden ayrıldı 2020 mart 1 e kadar garantili dır 

Aracım 2014 model fakat 2015 çıkışlı 

Zibuzu indiminden 2018  ocak 9 a kadar yararlanamamistim ordan biliyorum 

Bizim bayilerde pek araç durmuyor al satçılar alıyor fakat elde kalan 2 3 yaşında araç olsa dahi bayiden hangi gün çıktı fatura hangi gün yazıldı 2 yıl garanti...

Garanti uzatması mevsuzunda da aynı işlem geçerli aracın modeli değil fatura tarihi baz alınır 

Komik olan kısım da arkadaşım 2019 da 2018 araç satın almıştı 9 ay lik araç ilk bakima ne zaman gelelim dedik fatura tarihi 1 yıl sonra dendi iyi de yağ su olur ...:)

Geri
Üst Alt