Evet bujileri erken değişmişler. Yıl dolduğu için 45 bin bakımına girdim. Araç 3. Bakımını geçirmiş oldu. Buji vs bir şey söylenmedi. Büyük ihtimalle 4. Bakımda bujilerim değişecek fakat ben 50.000 km olduğunda alıp değişeceğim.
@ZUKERMAN yakıt filtresi ve işçiliği indirimsiz vergi dahil fiyati yaklaşık 440 lira. Fiyatı ayarlamaları biraz zor.Aracım 1.6tdi dsg golf için 3.yıl (45000 km) rutin bakımı için zubizu indirimi ile 1268 tl fiyat aldım.Mazot filtresi değişse de değişmese de aşağı yukarı aynı fiyatı denkliyorlar gibi geliyor bana.
Birim fiyatları da görseydik keşke.Bugün milli oldum. İlk bakım 13.600 km (pandemi nedeniyle seyahatler azaldı, yıl km'den önce geldi). Yapılanlar:
Ekli dosyayı görüntüle 41101
Ederi 1280 TL. DSG hatırına katlanıyoruz...
Neden?Motor yağında 0-30 a geçilmiş.
3 silindir olmayan ve 2020 den önce üretilen araç motorları için uygun değil bence bu yağ.
@cembo Yağ yoğunluğu inceliyor. Daha çabuk ısınır ve yağ eksiltmeler olabilir. Üstelik 0-30 lar soğuk mamleketler için Türkiye gibi özellikle Adana da yaşadığım için uygun değil bence.
Uygun olsaydı yıllardan beri VW 0-30 derdi. TSI ler çıktığından bu yana 5-30 demezdi.
Son 3 bakımdır Shell Helix yağ kullanılıyor aracımda, yani 2018'den buyana. Hiç bir sorun görmedim. Çabuk ısındığı doğrudur.
Castrol ile kıyaslama yaptığımda Shell Helix spefikasyonları daha iyi görünüyor.
Shell yakıt kullanıyorum. Shell Helix yağ kullanılıyor. Kalitesiz olabileceğini de hiç düşünmüyorum.
Firmalar anlaşmalarına göre değişiklik gösterebilmekte. Lastik gibi, akü gibi.
Bulaşık deterjanının üzerinde hangi markaların tercih ettiğini yazdığı gibi. Sadece reklam ve ticari anlaşmalar.
Daha önce paylaştığım serviste kullanılan yağların karşılaştırmaları.. (konusunu bulamadım)
Ekli dosyayı görüntüle 25335