Güncel Bakım Masrafları

@farukal  o dezenfekte felan işlemleri herhalde bi şey de yaptıkları yok tüm arabalara yazıyorlar, ben götürdüğümde sag olsun motoru da yıkıyorlar ona sayıyorum gibi 

@GodThread sonax bakteri klima temizliği kalorifer temizliği olarak mı geçiyor ? 
Muhtemelen marka da belirtiklerine göre, ya sadece herkesin yapabileceği ve koku bombası, araç içi koku tazeleyici, koku giderici gibi adları bulunan ürünü sıkıp beklemişlerdir.

Ya da pek sanmıyorum ama oradaki yetkili servis yerel sonax bayii ile anlaşıp gelip ozon temizliği yapıp gitmiş olabilir. Bunu sormak lazım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Herkese selamlar alttaki bakım ürünlerini https://www.otosupermarket.com/ sitesi üzerinden yani Gürhan Beylerden @adlig

whatsapp aracılığı ile Cuma günü sipariş verdim. ATE Fren diskleri ve balatalar gelmiş ellerine ancak çabuk tükeniyor. Ben havale yaptığım için bir miktar indirim daha oldu.

image.png

1 Fren Sistemi Ön Disk ATE Performans 1036 TL

2 Fren Sistemi Ön Balata Ate Seramik 875 TL

3 Fren Sistemi Arka Disk Ate Arka Disk 695 TL

4 Fren Sistemi Arka Balata Ate Seramik 554 TL

5 Fren Sistemi Fren Hidrolik Yağı ATE  Typ Dot 4 129 TL

6 Güç/Ateşleme Sistemi Buji NGK Kızdırma 400 TL

8 Filtreler Hava Filtresi Mann 85 TL

9 Filtreler Polen Filtresi Mann Anti Alerjik 128 TL

10 Filtreler Yağ Filtresi Mann 49 TL

Toplam 3951 gibi bir rakam tuttu havale ile 3550 gibi bir rakam ödedim. Ek olarak INA marka triger ve devirdaim pompası vardı ellerinde toplu alım olduğu için onu da 1350 TL'ye aldım. Piyasada çok fazla sahte ürün olduğu için kendilerini tercih ettim. Umarım memnun kalırım Gürhan Bey'e tekrar teşekkür ederim.

Ürünler geldiği zaman konuya fotoğrafları eklerim.  

Geriye Akü, Yakıt Filtresi, G13 Antifriz 5LT, Motor Yağı kaldı. Volan, şanzıman ve mekatronik sıvısını bir sonraki büyük bakıma bırakacağım gibi. 

Bilgilerinize. 

@e2e 

akü için iskitlerde deki benim kasım ayında değişimi yaptırdığım varta bayisini tavsiye ederim . ( adını unuttum garanti kartında yazıyor)  

7 kasım da taktırdım ... üretim tarihi 20 eylül akünün 

fiyat efb 70 lik  700 idi . 

yağ tercihi 

liqui moly ise  tiboil (ank- ostim) yetkili bayisi 325 e bırakıyordu 5 litreliği . Lm web satışta 349 şuan

motul ankara yetkili bayisi AKSU madeni yağlar bu da ostimde oradan motul g13 antifiriz fiyat bilgiside alınabilir . web de daha ucuz ama ? yetkili satıcı diye bizzat gidip sormakta fayda var (motul antifiriz çeşitleri var orada)

yakıt filtresi 

mann pu8028 olmak üzere  130 liradan temin edicem , uyarsa 2 adet isteyebiliriz. 

@Savatage selamlar cevabiniz için çok teşekkürler.

Mesajinizi görmeden yakit filtresini n11 üzerinden mekato dan almış bulundum. Iade edebilirsen olur neden olmasın ben 179 TL ye aldım sizin fiyat çok iyi gerçekten. Akü, yağlar ve antifriz için dediğiniz yerlere gideceğim. Akü (e39 agm) yine n11 üzerinden Axess ile  apaydinlar otoda 1250tl ye geliyor. 2020 Ekim üretimi diyor, işim nedeniyle hafta sonu çıkabiliyorum aslında ama hafta içi erken çıkmam neredeyse imkansız bu yasaklar çok kötü oldu :(

3. Servis Bakimi

Dogus Etimesgut

2016 1.4 TSI HIGHLINE MANUEL 30.000 KM (2017 MART trafige cikis)

Screenshot_20201212-233533(1).png

@Golf835 biraz erken olmuş değişim. eskiden 4. yılda mecburi idi. 

1 ay önce benim 5 yıllık aracın, km'de sizinkine yakın(28000) servis bujileri değiştirmek için erken dedi. 

neyse zararı yok yeni bujilerin. saygılar

Golf 1.2 TSI 2015 model 74000 km'de 90.000 bakımına girdi. Cam suyu ve polen filtresi değiştirilmedi ekstra ön far ampülü değiştirildi. Toplam fiyat zubizu indirimi ile 931 TL. 

@ogzogz yeni listede   her 60.000 de diyor! bazı modeller yazdığı  30000 bine bizim 1,4 tsi girmiyordur...

bende seneye değiştiririm diye üstelememiştim
Buji değişimi Normal TSI ler 60.000km, ACT motorlular ve R larınki 30.000km diye tahmin ediyorum. Performans nedeni ile.

@VendeTTa Almanya'da DSG 10 yıl garantili olduğuna göre ve Türkiye'de bu garanti olmadığına göre.
Tahminimdir iyi niyet garantisi 10 yıl dır.

Geri
Üst Alt