Güncel Bakım Masrafları

@SB1907_23 Siz eksilirse haber edin ben gondereyim :)  3. Kullanisim surekli hevesle bakiyorum eksilmiyor.. mekanik tabii yasayan gormedim olabilir mi olabilir

@Terms evet kardeşim ellerine sağlık. Bu arada bir site üzerinde aracımın bakım malzemelerini alsam 450tl tutuyor , 100tl de ustama iscilik versem 550tl yapıyor. Servis indirimle beraber aynı bakıma 1400tl istiyor. Arada 850tl fark oldugu gibi 200kmde yol gitmem gerekecek hadi ona gezdim derim. İyi niyet durumunu sordum tamamen merkezin vereceği karara bağlı ama özellikle son bakımlarının (en az son iki) düzenli yapılmış olması şart dendi.  Bu tabloya ragmen bize yine servis yolları gözüktü sanki 

20210223_143520.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
@SB1907_23 Siz eksilirse haber edin ben gondereyim :)  3. Kullanisim surekli hevesle bakiyorum eksilmiyor.. mekanik tabii yasayan gormedim olabilir mi olabilir
:) teşekkürler hocam, 6 yıldır eksiltme olduğunu görmedim ben de hiç ama bakım esnasında 4 lt üstüne az daha ekleme yaptıklarını gördüm hep, o yüzden 5 lt düşünüyordum fakat MOTUL 8100 X-CLEAN + 5W-30 4 lt de yok zaten galiba, her yerde 5 lt var.

@SB1907_23 Arkadaşım Seat ibiza 1.0tsi dsg aracında bu yağa geçtiğini ve Lique Moly'den sonra çok fark ettiğini söyledi. Her anlamda daha iyi olmuş. Isınma, tüketim, rafinelik, titreşim vs olarak. Açıkçası heveslendim.

Düzeltme: aşağıdaki arkadaşın dediği gibi kullanıyor olması lazım. Xclean + 5w30  yada Specific 504 507

Bizim 2013 model Golf aracımız var TDI DSG, bu zamana kadar hep yetkiliye götürdüm kafam rahat olsun diye her şeyi için fakat artık ben de dışarıda mı yaptırsam diye şimdiden araştırıyorum okuyorum. Bir yandan da artık yetkilide en uygun fiyattan yapılacak her şeyi Zubizu indiriminden dolayı. Kafam rahat olarak devam mı etsem diyorum fakat 7 yılı geçti araç zaten. Bakım zamanı geldiğinde 8. yılı dolmuş olacak. Kararsızlık yaşıyorum. Serviste her şey günlük güneşlik, faturalı, garantili vs yapılıyor diye bu zamana kadar hiç tereddüt etmedim.

@forzaGilleshocam siz ne dersiniz bu konuda tecrübeli bir kullanıcı olarak?

İbiza'sı olan arkadaşım DSG'yi hiçe sayıp kaç bakımdır dışarıda yaptırıyor mesela. :D  Orijinal ve en uygun şekilde buluyor parçaları ve yağı gidiyor ustasına.
Valla dsg kararı için bişey diyemem VW (250 tork ve altı araçlarda) ıslak kavramaya geçmediği sürece o risk her zaman olucak, karar tamamen sizin inisiyatifinizde., 

Motul ‘ü ben kendi araçlarımda tecrübe etmedim., Motul ‘ün en büyük sıkıntısı sahtecilik en fazla olan yağ., kötü bir yağ olmadığına eminim., aldığınız yerin güvenilir bir yer olduğundan ve orjinal sattığına eminseniz gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz..

@Akif Nalca Akif bey o paylaştığınız resimdeki servisin kullandığından değil.
Servis Castrol Edge Proff LL3 5-30 kullanır.

Paylaştığınızı alana kadar LM Toptec 42000 alın. 295TL

Servisin kullandığı Castrol dışarda satılmıyor.

:) teşekkürler hocam, 6 yıldır eksiltme olduğunu görmedim ben de hiç ama bakım esnasında 4 lt üstüne az daha ekleme yaptıklarını gördüm hep, o yüzden 5 lt düşünüyordum fakat MOTUL 8100 X-CLEAN + 5W-30 4 lt de yok zaten galiba, her yerde 5 lt var.
Aracın yağ kapasitesi 4 litre dir., ne eksik ne de fazla., 4 litre üstüne ekleme yapmaları doğru bir uygulama değil. diğer konu kapağı açılan yağın dayanım süresi çok fazla olmayacaktır., 5 litre bidonda 1 litresi yağ geriye kalan kısmın tamamı hava girmiş olduğu için bozulma normalden çabuk gerçekleşir., daha küçük başka bir kaba alırsanız bozulmanın önüne geçebilirsiniz fakat bu kabın tamemen temiz olması ve PTFE dayanımı olması gerekir.

Son düzenleme:
@Terms dışarıda bakım yaptırırsam eğer castrol düşünmem zaten hocam. Servisin pahalılığına dikkat cekmek icin paylaştım. Yine de otomatik olması sebebiyle servise gideceğim büyük ihtimalle 

@Terms dışarıda bakım yaptırırsam eğer castrol düşünmem zaten hocam. Servisin pahalılığına dikkat cekmek icin paylaştım. Yine de otomatik olması sebebiyle servise gideceğim büyük ihtimalle 
Akif hocam ben de bakımı yeni(dün) yaptırdım Y.Servise 1.199+193Hidrolik değişimi para verdim.

Servise gitme nedenim yapılan işlerin garantili ve kullanılan malzemelerin orijinal oluşundandır.

Aracam 2020 1.0 TSI Midline Plus Manuel. Kilometresi daha 7.800 ama ilk yılı dolduğu için bakıma girecek. Ankara'daki dört yetkili serviste aynı fiyatı verdi. Cam suyu dahil 1.547,00 TL. İndirim yapıp yapamayacaklarını sorduğumda ise herhangi bir indirim yapamayacaklarını belirttiler. Bu arada yıl olarak bakım zamanı geldiğinde 1 aya kadar süre geçmesinde sorun olmayacağını söylediler. Bu konuda bilgisi olan var mıdır. Bu aralar aracı çok kullanmadığım için biraz daha bekleyip öyle bakıma götürmeyi planlıyorum.

Bu arada yıl olarak bakım zamanı geldiğinde 1 aya kadar süre geçmesinde sorun olmayacağını söylediler. Bu konuda bilgisi olan var mıdır.
Doğrudur banada benzeri söylediler. 10-15 gün geçmesinde sıkıntı yok dediler.
Km dolarsa dedim. Km olayı farklı 1.000km den fazla geçirmeyin dediler.

@cengiz74 kaliteli yagdir aslinda, pek bilinirligi yok bizim ulkemizde. bir cok markanin fabrika dolum yagidir. f1'in de sponsorudur. 

su an sistem saglikli calisiyor, cok uzun sure kullanim tecrubesi etmedim. olumsuz bir sey soyleyemeyecegim fakat specleri karsilastirinca gulf, motul, petronas digerlerine gore gayet iyi gozukuyor.

hatirlatma internetten yag almaya karsiyim. 😊

vakti olan okusun;

https://eksisozluk.com/entry/118092079

@zdezen hocam petronas yağları nasıl hiç duymamıştım ben 2 yıldır liuq.molly kullanıyorum

Perşembe günü için Doğuş Kartal'a randevu aldım ama randevu öncesi ek şeyler istedim bagaj konusunda takıldım.Bagaj altlığı ve bagaj havuzu diye 2 ayrı şey var.Bilginiz var mı arkadaşlar?Görsel'de neredeyse aynı şeyler var gibi.Tek fark Golf yazısı sanki.
214d3916b8a5f6170682c1fe16170867.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@erty çok pahalı, yetkili servis tam kan emici. yetkilisi servis pahalılığından bıkmış olup yeni arayışla ümraniye'de sanayi dışında kalan greenlight bosch servisi keşfettim,  tavsiye ederim. baskı balata vb. bir çok işlem yaptırdım bebek gibi oldu araba. dün diğer aracımız olan polo'yu da bıraktım kendilerine. avek'e yakın, bir fiyat alın derim. yağ olarak petronas kullanıyorlar.

bu arada yetkilisi servisin verdiği buji fiyatı iyi fakat işçilik olarak maliyetlidir sanırım
Özdeş hocam Liqui Moly deneyimlemek istediğim için tüm malzemeleri kendim aldım bu sene. Yetkili serviste yaştan ötürü yapılan ekstra indirim zam farkını bile karşılayamamış. Geçen sene %15 zubizu ile aynı rakamlara yaptırmıştım bakımı. Buji bana da makul geldi ama sadece malzeme dediğiniz gibi, okkalı bir işçilik ekliyorlar muhtemelen.

Ben de bu sene Ümraniye civarında yer aradım bakım için, başka bir Golf grubunda Vag servisi Ölmez otomotiv çok tavsiye edildi, işyerime de çok yakın olunca oraya götürmeye karar vermiştim bu bakım için. Baktım şimdi dediğiniz Bosch Greenlight ile 1 dakika araları. Ölmez oto'yu deneyimleyip oraya yönelebilirim sonraki ihtiyaçlar için. Teşekkürler.

@forzaGilles yorumunuz için teşekkür ederim. Açıkçası Ağustos ayında 8. yaş bakımı gelecek. Hani 7 yıldan sonra bile servise götürdüğüm için ilerleyen zamanlarda bir daha DSG sorunu yaşarsam veya turbo, enjektör vs gibi parçalarda sorun yaşarsam servis ''kaç senedir bize gelmişsiniz aracınız 8-10 yaşında da olsa biz bir şeyler ayarlarız, iyi niyete sokarız'' gibi bir durum olur mu acaba? Bu tarz bir şeyi tecrübe eden oldu mu?

Bu arada araç yaklaşık 78bin km'de şu an. 41bin civarında mekatronik değişti. 2017 Kasım diye hatırlıyorum.

Geçtiğimiz yaz sonu da kavraması değişti. Hani artık bir şey olmaz deyip de rahat takılamıyorum açıkçası ama zaten 7 seneden sonra ne olursa olsun yetkili servis hiç bir şey için iyi niyet veya çok ciddi oranda indirimler yapmaz denirse dışarıda da yapılabilir ama hiç yaptırmadığım için tereddütlerim var hocam. 

Ha şunu da düşünüyorum, yağımı dışarıdan götürüp diğer şeyleri yetkilide yaptırmayı. Onu da, kullanıcıların Lique Moly'nin de Motul'un de Castrol'den daha iyi bir yağ olduğunu söyledikleri için düşünüyorum. Serviste yağ neredeyse 2 katına geliyor fiyat olarak o da var tabi.

Geri
Üst Alt