Güncel Bakım Masrafları

@zdezen hocam ben de interrnetten aldım liq.molly yağını ama yetkili bayiyle telefonda görüşelrek aldım sanal pazarlardan değil yani.Nettten aırken yetkili yerden almak en garantisidir herzman.

@Akif Nalca akif hocam yetkili servise gitmek herzmn en güvenilir yoldur ben de 6 yıldır öyle yapıyorum.Ancak son 2 senedir yağımı kendim götürüyorum (wv onaylı oluğu için) serviste itiraz etmeden koyuyor..

@forzaGillesfikriniz var mı bu konuda hocam?
Açıkçası 7 yaşından sonra iyi niyet garantisinden yararlanmak tamamen servisin inisiyatifine bir durum.,

Servis ile iyi ilişkiler içindeyseniz ve araç full servis bakımlıysa yedek parça ve işçilik anlamında yardımcı olurlar..

Servis danışmanı tanıdık ise veya samimiyetiniz varsa bir sıkıntı olduğunda danışman garanti birimine bakan personele tel.de müşteri tanıdık doğuş garanti bölümü ile görüşün parçayı veya arızayı garantiye sokalım dediği anda işiniz kolayca hallolur.,

Ama diğer türlü samimiyetiniz yoksa 7 yaş sonrası iyi niyet garantisinden faydalanmak şansa kalmış bişey.,

Dışarda bakımı yaptıracak işini gerçekten bilen güvendiğiniz bir usta varsa dışarda yaptırmanızda bir sakınca yok (dışarda yaptıracaksanız bakım parçalarını, filtreleri, motor yağını vs.. her zaman siz kendiniz temin edin.)

Diğer seçenek; serviste motor yağını kendiniz alıp götürürseniz bakım ücreti "ciddi oranda" uyguna gelir., serviste bakım yaptıran pek çok arkadaşımız yağını kendi götürüp serviste bakım yaptırıyor., ama tekrar söylüyorum; motor yağı aldığınız yer güvenilir bir yer olmasına özellikle dikkat edin., 3 kuruş ucuz yağ alıcam diye mağdur olmayın., sahte motor yağının motora açacağı masraf aracı satmanıza kadar götürecek sıkıntıları var.,

Özellikle Motul kullanmak istiyorsanız buna ekstra özen göstermenizi öneririm., en çok sahtesi yapılan yağ Motul., ve ardından Castrol geliyor.. sonra da Mobil 

Mümkünse yağı alırken arada aracı firma, şirket, bayi vs.. olmadan (bizzat distribütör firmadan) almak en garanti yöntemdir.

Yukarda arkadaşın da dediği gibi forumdaki tüm arkadaşlara sesleniyorum; aldığınız motor yağının bidonunu işiniz bittiği zaman çöpe atmadan önce mutlaka tornavida gibi kesici bir alet ile bidonu 1-2 yerinden delip ondan sonra çöpe atın (ustanıza söyleyin bidonu delmeden atmasın)., Sahte yağ üretenlerin en çok başvurduğu yöntemlerin başında eski yağ bidonlarını geri toplayıp, sahte yağı dolum yapma yöntemidir., İnsanlar bu konuya hassasiyet gösterirse zamanla risk ciddi oranda azalır/azalacaktır..!!

Orjinal bidon sahteciler için bulunmaz nimet., sahte yağı üretmek en kolay şey (aslında onu bilee üretmiyorlar) ama orjinale benzer taklit bidon üretmek en zor ve en masraflı şey onlar için.. Ben bidonu çöpe atmadan önce her zaman 1-2 yerinden delip ve etiketlerini de tahrip edip ondan sonra çöpe atıyorum., Malesef dünyada 2021 yılında sahtesi üretilmeyen bişey kalmadı hepimizin bu konuda bilinçlenmesi gerek..

Saygılar..

@forzaGilles çok güzel yazmışsınız. Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi parçaları temin edip iyi bir servise veya ustaya götürmek de bir seçenek, aynı yetkiliye motor yağını temin edip götürmek de aradaki samimiyeti ve iyi niyeti koruyabilir. Gerçi yağı kendim götürünce kötü niyet düşünürler mi bilmem. =) 

Lique Moly'e göre Motul'un daha iyi olduğunu tecrübe etti arkadaşım geçenlerde. Motul'u en iyisi internet sitesinde bulunan bayiilere gidip elden temin etmek en iyi seçenek gibi. Tabi kullanıcının yaşadığı şehirde yoksa mecbur internetten de alınabilir.

@theguywithgolf Benim de ilk ön balatalar değişti iki ay sonra arkaları değiştirdim.

Ben önleri dışarıda arkaları yetkili serviste değiştim. Elektronik park freni vs. dikkat ister.

985e553d1ff4aea8d9151b9ee1062e61.jpg

Yağı dışardan getirebiliyor muyuz diye sordum,faturasıyla birlikte geldiğiniz sürece sorun yok dediler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@mufayu Hayırlı olsun. Servisi zengin etmişsiniz.

Aracınız 2015 yada 2016 model sanırım, %25 iskonto almışsınız.

Hiç bujilerini yetkili serviste değiştirenler fatura paylaşmıyor.
Paylaşsa da Bujilerin servis fiyatını da öğrensek.

[mention=19510]mufayu[/mention] Hayırlı olsun. Servisi zengin etmişsiniz.
Aracınız 2015 yada 2016 model sanırım, %25 iskonto almışsınız.
Teşekkür ederim,2015 1.4 tsi 64.000km. Aldığım hizmet bazında değerlendirmeyi daha uygun buluyorum açıkcası.Bakım için aklımdaki tek şey eko ürün kullanılmasın deniyordu forumda o kazınmıştı.Katlanır ayna dışında en azından benim için uygun bir bakım rakamı oldu.

Hiç bujilerini yetkili serviste değiştirenler fatura paylaşmıyor.
Paylaşsa da Bujilerin servis fiyatını da öğrensek.
Pazartesi mail atıp Fiyat alırım sizin için.

Teşekkür ederim,2015 1.4 tsi 64.000km. Aldığım hizmet bazında değerlendirmeyi daha uygun buluyorum açıkcası.Bakım için aklımdaki tek şey eko ürün kullanılmasın deniyordu forumda o kazınmıştı.Katlanır ayna dışında en azından benim için uygun bir bakım rakamı oldu.

Belki farkettiniz. Bende birkaç gün önce bakım yaptırdım. Ben de eko seri ürün istemiyorum diye belirttiğim halde polen filtresini eko takmışlar.

Pazartesi mail atıp Fiyat alırım sizin için.

Teşekkür ederim.

[mention]Terms [/mention] evet şimdi karşılaştırdım fiyatları.Özellikle telefonda yedekmpaayı bağlatıp tek tek ürünleri sorgulattım.Çıkan atık yağ için Bana bir de önceki bakımlarda verilmeyen bir evrak verdiler yeni galiba.28.08de en son bakımı yapmışım,0.6lt eksilmiş demek herhalde.
e7f7571146b042d486ba61cc2b46635a.jpg

@Akif Nalca Bir dahakine Liqui moly veya Motul öneririm. Kendim Liqui moly kullanıyorum, fiyatı biraz tuzlu olsa da kalitesinden memnunum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt