Güncel Bakım Masrafları

@thelordof Foruma ozel  indirimler altinda detay mevcut, telefondan link atardim beceremedim. Bi goz atin isterseniz

Merhaba! Doğuş oto parça alımlarında zubizu indirimi uygulanıyormu bilginiz varmı? Yoksa parça değişimi ya da bakımı orda yaptırmadıgımız sürece indirim yokmu?  

[mention]Terms [/mention] evet şimdi karşılaştırdım fiyatları.Özellikle telefonda yedekmpaayı bağlatıp tek tek ürünleri sorgulattım.Çıkan atık yağ için Bana bir de önceki bakımlarda verilmeyen bir evrak verdiler yeni galiba.28.08de en son bakımı yapmışım,0.6lt eksilmiş demek herhalde.http://uploads.tapatalk-cdn.com/20210226/e7f7571146b042d486ba61cc2b46635a.jpg
Evet bu yeni yürürlüğe girmiş. Bende de atık miktarı 3.8 lt yazıyordu. Karter 4.3 lt alıyor DPCA 1.5 TSI motorda. Bakımdan önce yağ çubuğunu kontrol etmiştim aslında normal seviyede gözüküyordu. Atmasyon da yazılıyor olabilir belki. :)

@Mugzy bende aynı motor sıfır km aldım 11k  km’de yağ seviyesini kontrol edin uyarısı alıp ek yağ eklemiştim. Siz kaç km’de ilk bakıma girdiniz? İşin garibi sonradan farkettim. 0w-20 yağ varmış fabrikasyon dolum. Servis 5w-30 ekledi motorda iki farklı viskozite yağ birden oldu. Bi sorun çıkmadı neyseki.tr de işler böyle ayarsız.

@ack937 ben 3bin km civarında rodaj için yağ+yağ filtresi değiştirmiştim. 10binde girdim ilk bakıma. Bakımdan önce 7-8lt/100km’den aşağı yakmıyordu.

Motorda iki farklı vizkozitede yağ olması doğru değil. Acil durumlar haricinde yağ haznesine farklı vizkozitede yağın eklenmemesi gerekir, eklenirse en kısa zamanda yağ değişimi yapılmalı.

@Brockline hocam liquly moly top tac 4200 4 lt.ankara dan.

Tİboil petol ürünleri  san.tc.ltd şti / satış bölümünden Serdar bey'İ isteyin ve size golf tutkusu forumundan tavsiye ettiler derseniz indirim de yapar .)

Adres: Ahi Evran Caddesi No:87 Ostim/ Yenimahalle

Telefon: 0 (312) 278 3008

GSM: 0 (552) 628 3008

@thelordof Hocam ben de 2 senedir liq.moly kullanıyorum.GElecek sefer Motul kullanmayı düşünüyorum ne dersin? FOrumda motul kullanan var mı acaba

@cengiz74 Motul kullananlar da var sanırım. Motul de piyasada sahtesi çok var diyorlar. İyi dürüst bir satıcıdan aldığınıza dikkat edin. 

Liqui Moly den Motul'e neden geçmek istiyorsunuz, meraktan mı?

@COKOF elektronik park freninin arka balatalar ile bağlantılı olduğunu bilmiyordum. Dediğiniz gibi yetkiliye gidebilirim gene. Siz balataların değişmesi gerektiğini nasıl anladınız? Çünkü arka balatalarda sensör yok demişti servis bana bakıma gittiğim zaman. 80bin km ye kadar bin sonra gene kontrole gel bakalım demişti.

Bugün Ankara doğuşta bujileri değiştirdim. 2015 1.2 tsi. Fatura ve eski bujilerin fotoları yükledim. Bujilerin görüntüsünden çıkarılabilecek birşey var mıdır? Araç 75.000 de.
f415ef5d3075669b894158d14433d2f3.jpg

737d6fa9c7e8d01a1f2ec7295ccb403c.jpg

5743cc975723ae1caf85f89467502546.jpg

Ankarada motor yagi kabul eden servis var midir eskihisarla gorustum kabul etmiyorlar dogustan net bilgi alamadim.

Geri
Üst Alt