Güncel Bakım Masrafları

@Alii bu fiyatlar mazide kaldı maalsef  :angry: üstüne %100 ekle

Herkese Selamlar,

Bugün 2017 model dizel/otomatik A3 aracımı 90k periyodik bakım için doğuş oto esenyurt'a götürdüm. 

Güncel bakım maliyeti kdv dahil 2.258,49 TL tuttu.

Capture.PNG

Bu işlemlerin hepsi 

Diskler/balatalar/işcilik/fren hidroligi değişimi

TRW marka ile 1800 liraya bitiyor.

Bu kalemler icin 3535 liraya hella veya 3000 liraya ATE fiyatlarını görüpte moraliniz bozulmasın.

Yıl icinde Bi dünya mtv ver , kasko , sigorta öde , litresi 7,80 den benzin al , 3 kurusluk muayeneye 460 lira ver 

Sonra üstüne fren sistemi restorastonuna 3000-3500 nasıl ödenecek?

Tamam Ate baba balata da

Trw de tüü kaka gaita degil
👏👏👏

@ycetin benim araçta 2018 benimkide buna yakın çıkar iyi niyet nedeniyle (dsg yüzünden) mecbur gidiyoruz ama dışarıda şu işlem max 700tl-800tl eşdeğer malzemelerle...

Moderatör tarafında düzenlendi:
@reko Hocam bide benim hesaplamada yaştan dolayı %25 indirim vardı.

@ycetin benim a3 e 4-5 ay önce yapmıştık bakımı 2000tl civari idi..haziranda bakım ücretleri uçmuş gerçektende..

Herkese Selamlar,

Bugün 2017 model dizel/otomatik A3 aracımı 90k periyodik bakım için doğuş oto esenyurt'a götürdüm. 

Güncel bakım maliyeti kdv dahil 2.258,49 TL tuttu.

Ekli dosyayı görüntüle 48508
Audi de tam ticarete çevirmiş bakımı.

Hem bakım için 120 birim ücret al

hemde bakımda zten yapılması gerekenlere ayrı ayrı ücret al.

Valla bunu gördükten sonra Audi alınmazmış dedim.

ZUBİZU nun sitesinde kampanyanın 30 Haziran da biteceği yazıyor. Bilgisi olan varmı? 

Ha gayrettt biraz daha periyodik bakım balata disk devirdaim vs fiyatlar şişerse

Bu Golfleri kundağa battaniye ye sarıp, 

" Ben bakamadım , bulup bakan karnını doyurup okutup büyüten  hayrını görsün" 

Notuyla birlikte

Gece yarısı cami avlusuna bırakıp kaçılacak günler yakındır.

2015 tdi aracım için 120 bin bakımına servisten fiyat aldım

Normal hali 5000 küsur dediler %25 parca ve işçilik %16 yağ indirimiyle 4150 tl

Yağ, mazot filtresi dahil tüm filtreler, triger seti dahil devirdaim hariç fiyat 

Fiyat aldığım servis Kocaeli Ark Oto

2015 tdi aracım için 120 bin bakımına servisten fiyat aldım

Normal hali 5000 küsur dediler %25 parca ve işçilik %16 yağ indirimiyle 4150 tl

Yağ, mazot filtresi dahil tüm filtreler, triger seti dahil devirdaim hariç fiyat 

Fiyat aldığım servis Kocaeli Ark Oto
 O kadar motor sökülmüşken kronik sıkıntılı devirdaim 'i değiştirmezlik yapmıcaksınız dimi :)  

V kayışı aşınma kontrolü., ***özellikle alternatör kasnağı mutlaka kontrol edilmeli..!! kasnak bozulduğu anda V kayışını parçalıyor, bunun neticesinde (koruyucu kapak olmasına rağmen) trigerin arasında girmesine neden oluyor., ve trigere sente atlatıyor., ondan sonrası malüm..

O kadar motor sökülmüşken kronik sıkıntılı devirdaim 'i değiştirmezlik yapmıcaksınız dimi :)  

V kayışı aşınma kontrolü., ***özellikle alternatör kasnağı mutlaka kontrol edilmeli..!! kasnak bozulduğu anda V kayışını parçalıyor, bunun neticesinde (koruyucu kapak olmasına rağmen) trigerin arasına girmesine neden oluyor., ve trigere sente atlatıyor., ondan sonrası malüm..
Devirdaimli fiyatı bakım zamanı yaklaştığı zaman alacağım, kafamdan +1500 tl ekledim zaten. 3-4 bin km kaldı ağustos başında bakıma girerim diye düşünüyorum. Devirdaimi kesinlikle değiştireceğim çünkü 30 bin km sonra bozulsa o kadar işçilik bir daha yapılacak, hem ekstra işçilik vereceğim hem de zaman kaybı olacak.

V kayışı hiç değişmedi şu ana kadar, ben servise hiç söylemedim onlar da bana değişecek demediler :) Her bakımda durumu iyi diyip geçiyorlar ama bu bakım özellikle söyleyeceğim. Alternatör kasnağı da aklımda olsun.

Arka balatam da bitmek üzere, diskte de fatura oluşmaya başlamış gibi, disk balata mı değişirim sadece balata mı değişirim onu da bakımda göreceğiz  :D

Dsg kavramam da hiç değişmedi araba 119 bine geldi, 2 4 6 nın kavraması bence hala sağlam. Titreme vs yapmıyor ama hali hazırda iyi niyetin sonlarına yaklaşmışken bunu da iyi niyetten makul fiyata değişirlerse kavramayı da değiştirmeyi düşünüyorum. 

Ağustos başında bol masraflı bir bakım bekliyor beni, neler olacak göreceğiz. Bu bakımdan sonra ilk hedef 240 bin km, ana hedefimiz 1 milyon km :)

Geri
Üst Alt