Güncel Bakım Masrafları

Bir bakımın daha sonuna geldik. Detaylar aşağıda:

WhatsApp Image 2021-06-25 at 14.58.17 (1).jpeg

Yağ: Liqui Moly Turkey’den 45 TL indirimle 338 TL
Filtreler: Filtremarketim’den %7 indirimle 259 TL
İşçilik: 2 balata temizleyiciyle beraber 150 TL

Ara toplam: 747 TL 

Araç içi kamera kablosunu sigortaya çektirme: 50 TL
Depoyu doldurma: 385 TL
1 Temmuz vergi ödemesi: 400 TL
1 Temmuz muayene: 462 TL

Toplam: 2044 TL

Bu arada, bakım, vergi, muayene ve boş deponun üst üste gelmesi sebebiyle hayatı sorgularken :) bu güzelliklere sanayide denk geldim:

WhatsApp Image 2021-06-25 at 14.58.15.jpeg

WhatsApp Image 2021-06-25 at 14.58.16.jpeg

Bugünkü küçük detayları da kısaca ekleyeyim: Usta Liqui Moly yerine Castrol'ü ısrarla övdü; sürekli daha iyi olduğunu iddia etti. Yağın karterin oradan akıtılmasını istedim ve öyle de oldu fakat makineyle çekme olayının daha iyi olduğunu üstelemeye çalıştı. Üstüne en son bir de çırağı Bosch filtreler Mann'dan iyi olur diyince tepem attı. Çok yıllık ustamızdı fakat daha da oraya götürmeme kararı aldım; aynı dili konuşamıyoruz maalesef...

Bir de aracın altına girince şöyle bir tabloyla karşılaştım. Ustalar "turbo terlemesi bu, çoğu araçta oluyor; endişelenecek bir şey yok. 2-3 ay sonra kontrol edelim gerekirse hortumları ve kelepçeleri değiştiririz" diyip balata spreyiyle görünen kiri temizledi:

WhatsApp Image 2021-06-25 at 14.58.17.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
@SCC Yağ da foruma özel indirim mi vardı 383 lira dan inmişler çünkü güzel inmiş.

Ben 3.yillik bakima 1800 tl verdim.Filtreler yag fren hidroliği.1.0 tsi dsg bursa doğuş.24 bin küsur km de ama olsun yil olarak doldurdum.

@fanajal Yeni yaptırdı iseniz fatura paylaşabilir misiniz?

@fanajal Sağolun Hidrolik değişimi de varmış.

İlk mesajda belirtmemişsiniz bende neden yüksek olduğunu merak etmiştim.

Usta Liqui Moly yerine Castrol'ü ısrarla övdü; sürekli daha iyi olduğunu iddia etti. Yağın karterin oradan akıtılmasını istedim ve öyle de oldu fakat makineyle çekme olayının daha iyi olduğunu üstelemeye çalıştı. Üstüne en son bir de çırağı Bosch filtreler Mann'dan iyi olur diyince tepem attı. Çok yıllık ustamızdı fakat daha da oraya götürmeme kararı aldım; aynı dili konuşamıyoruz maalesef...
@SCC Bence gitmemekle daha iyi bir karar vermiş olursunuz 👏 

@scc Yağ da foruma özel indirim mi vardı 383 lira dan inmişler çünkü güzel inmiş.
Evet, kod: OTOMOBILTUTKUSU Bir de benim önceki yağ satın alımımdan dolayı sitenin verdiği 15 TL varmış onu da kullandım  :)  Ayrıca hediye olarak konsantre cam suyu sabunu da göndermişler. Paketleme zaten muazzam; yağ üretim tarihi de yeniydi. Tebrikler ve elinize sağlık @eok000

@SCC Bence gitmemekle daha iyi bir karar vermiş olursunuz 👏 
Aynen öyle hocam. Yahu parasını verip hizmet almaya gitmişim adam müşterinin istediğini değil kendi istediğini yapmaya çalışıyor bir de sorguluyor ve inatlaşıyor. Ne gerek var? Böyle esnaflık olmaz. 

@SCC Serhat hocam kodları herkese açık bölümde paylaşmıyoruz.
İndirim belli ileti adeti üzerindekiler için özel bölümde paylaşılıyor bilginize.

@forzaGilles Ali Hocam Merhaba,

Bu başlığı uygun gördüğümden  buradan sorayım dedim;

Yarın aracım serviste periyodik bakıma girecek

Daha önceki konularda birçok kez 3 katmanlı antibakteriyel polen filtresini tavsiye ettiğinizi görmüştüm 

Ben de tavsiyenize uyarak özellikle antibakteriyel filtre tercih edeceğim

Fakat forum içerisinde araştırmama rağmen, servisteki bu filtrenin parça numarası bilgisini bulamadım

Yarın bir karışıklık yaşamamak adına size sormak istedim

Teşekkürler şimdiden.

@SCC Serhat hocam kodları herkese açık bölümde paylaşmıyoruz.
İndirim belli ileti adeti üzerindekiler için özel bölümde paylaşılıyor bilginize.
Hocam bahsettiğiniz konu başlığını biliyorum, merakımdan soruyorum, bu bölüm belli ileti adeti altındakilere görünmüyor mu ya da açılamıyor mu?

Bir de genele bir sorum olacak.

Aracımın fabrika çıkış tarihi 14/07/2017. Geçen sene 03/07/2020’de bakıma götürmüştüm. Şimdi hem yıllık hem km bakım zamanı geldi. Ayın 14’ünden önce veya sonra götürürsem Zubizu indirimi oranı değişir mi?

Hocam bahsettiğiniz konu başlığını biliyorum, merakımdan soruyorum, bu bölüm belli ileti adeti altındakilere görünmüyor mu ya da açılamıyor mu?
Belli ileti adeti altında olan üyeler o konuyu bölümü göremiyor.

Aracımın fabrika çıkış tarihi 14/07/2017. Geçen sene 03/07/2020’de bakıma götürmüştüm. Şimdi hem yıllık hem km bakım zamanı geldi. Ayın 14’ünden önce veya sonra götürürsem Zubizu indirimi oranı değişir mi?
Bu tarih ilk tescil tarihi ise 15 temmuzda giderseniz 5 yaş indirimi, 13 temmuzda gidereniz 4 yaş indirimi alırsınız.

Önemli olan ilk tescil tarihidir.

@forzaGilles Ali Hocam Merhaba,

Bu başlığı uygun gördüğümden  buradan sorayım dedim;

Yarın aracım serviste periyodik bakıma girecek

Daha önceki konularda birçok kez 3 katmanlı antibakteriyel polen filtresini tavsiye ettiğinizi görmüştüm 

Ben de tavsiyenize uyarak özellikle antibakteriyel filtre tercih edeceğim

Fakat forum içerisinde araştırmama rağmen, servisteki bu filtrenin parça numarası bilgisini bulamadım

Yarın bir karışıklık yaşamamak adına size sormak istedim

Teşekkürler şimdiden.
5Q0 819 669

Bana sorarsanız servisten almayın fiyatlar geçen seneye göre çok arttı., tam hatırlamıyorum ama sanırım 300 tl. gibi bir fiyatı var., o fiyata dışardan Mann veya Mahle marka 2 adet anti-bakteriyel filtre alırsınız.

Geri
Üst Alt