Güncel Bakım Masrafları

@forzaGilles Hocam bakım bugün yapıldı 

Özellikle antibakteriyel dememe rağmen 653 ile biten aktif karbonlu filtreden takılmış, şimdi faturayı incelerken yeni farkediyorum. Onun fiyatı da indirimsiz hali 263,17 lira olarak gözükmekte. Şu şartlarda gerçekten de dediğiniz gibi dışarıdan almak çok daha akla yatkın duruyor.

Ayrıca konu açısından da belirtmek için ilave edeyim;

1.4 Tsi Tiguan aracımın standart periyodik bakımı; aktif karbon polen filtresi ve arka silecek değişimi ile beraber %25 Zubizu indiriminden faydalanılmış şekilde 1547 TL'ye mal oldu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@forzaGilles Hocam bakım bugün yapıldı 

Özellikle antibakteriyel dememe rağmen 653 ile biten aktif karbonlu filtreden takılmış, şimdi faturayı incelerken yeni farkediyorum. Onun fiyatı da indirimsiz hali 263,17 lira olarak gözükmekte. Şu şartlarda gerçekten de dediğiniz gibi dışarıdan almak çok daha akla yatkın duruyor.

Ayrıca konu açısından da belirtmek için ilave edeyim;

1.4 Tsi Tiguan aracımın standart periyodik bakımı; aktif karbon polen filtresi ve arka silecek değişimi ile beraber %25 Zubizu indiriminden faydalanılmış şekilde 1547 TL'ye mal oldu.
Servis bilee pahalı olduğundan elinde stok bulundurmuyordur., ondan dolayı karbonlu olandan takmış gerisini siz düşünün :)   son bakım faturasına baktım., Aralık ayında bakımda aldığımda anti-bakteriyel indirimsiz hali 267 tl. fiyatı varmış., %25 zubizu ile 200 tl.ye gelmiş. sizin araçta Air Care olduğu için daha efektif çalışacaktır.

Faturayı şu şekilde paylaşayım konuyu da incelediğim kadarıyla polen filtresi kaleminde bi artış söz konusu;

Önceki mesajlarda da söylediğim gibi zubizu %25 indirimi mevcut

@forzaGilles Hocam araçtan çıkan polen filtresine baktım; o da yine aktif karbonluydu markası valeo'ymuş. Ama yeni takılan nedir bilmiyorum

image0.jpeg

@yer_ucagi_34 Sizn araç Tiguan, polen filtresinin Golf ile aynı olmaması doğal bence.

@yer_ucagi_34 yukarıdaki iş emrindeki parça kodu aktif karbonlu standart polen filtre olarak olarak geçer. Anti alerjik olan filtre kodu 5Q0819669 budur. 

Fiyat olarak anti alerjik filtre takmış olabilirler. Ancak parça kodu stoklara yanlış girilmiş de olabilir.

İsterseniz servise danışın ya da aşağıdaki videodaki gibi yerine bakabilirsiniz.

@Terms Ahmet Hocam neredeyse günümüz seat Skoda Volkswagen Audi araçlarında genel olarak aynı ölçüde filtre kullanıyorlar.

Ama Tiguan bakımı diye aynı parçanın fiyatı farklı olur mu? Olmaz, ancak hiç belli de olmaz :)

@Terms @ogzogz

Bu bakım faturaları o kadar karışık geliyor ki bana her incelemede aristoya dönüyorum, rakamlarda sürekli bi değişkenlik mevcut :D

Konudaki faturaları da baz alarak tüm kalemleri incelediğimde her şey normal duruyor. Yalnızca polen filtresi dediğiniz gibi standart olandan olmasına rağmen fiyatı yüksek göründü gözüme. Veya son zamanda fiyatında bi artış yaşandı.

Benim de aklıma aynı durum geldi, acaba faturada standart filtre gösterip antibakteriyel takmış olabilirler mi diye, fakat araçtan çıkan parçalara baktığımda yeni filtrenin ambalajı gözüme çarptı,  cidden de standart takılmış faturadaki gibi fotoğrafını da paylaşayım.

IMG_5802.jpg

Yalnızca polen filtresi dediğiniz gibi standart olandan olmasına rağmen fiyatı yüksek göründü gözüme. Veya son zamanda fiyatında bi artış yaşandı.
Konudaki daha önce paylaşılan polen filtreleri eko seri hocam fiyat o nedenle sizinkinden düşük.

kodu @forzaGilles Ali hocamdan öğrendiğim kadarı ile JZW ile başlayanlar eko seri.

Serviste 3 çeşit filtre var., ucuzdan ---> pahalıya olacak şekilde sıralama şu şekilde

Eko seri çift katmalı karbonlu filtre (parça kodu JZW 819 653)

Çift katmanlı karbonlu filtre PM 10 (parça kodu: 5Q0 819 653)

Karbonlu ve Anti-alerjik filtre PM 2,5 (parça kodu: 5Q0 819 669)

Volkswagen 'de filtre, buji, silecek, akü veya herhangi bir yedek parçanın kodu JZW ile veya GJZW ile başlıyorsa o parça eko seri 'dir.

@yer_ucagi_34 filtrenin poşetinde made in germany yazıyor., %90 ihtimalle Mann filtre 'dir.

@Terms @ogzogz

Bu bakım faturaları o kadar karışık geliyor ki bana her incelemede aristoya dönüyorum, rakamlarda sürekli bi değişkenlik mevcut :D

Konudaki faturaları da baz alarak tüm kalemleri incelediğimde her şey normal duruyor. Yalnızca polen filtresi dediğiniz gibi standart olandan olmasına rağmen fiyatı yüksek göründü gözüme. Veya son zamanda fiyatında bi artış yaşandı.

Benim de aklıma aynı durum geldi, acaba faturada standart filtre gösterip antibakteriyel takmış olabilirler mi diye, fakat araçtan çıkan parçalara baktığımda yeni filtrenin ambalajı gözüme çarptı,  cidden de standart takılmış faturadaki gibi fotoğrafını da paylaşayım.

Ekli dosyayı görüntüle 48674
Hocam kendiniz kontrol etmediyseniz servise danışın. Parça kodunun fiyatının o olması imkansız.

Sisteme farklı girilmiş bence. 

Şubat ayında servisten aldığım anti alerjik Mann filtre aşağıda..1625085421-picsay.jpg

Ben aldığımda vergisiz 232 tl idi. Sizin fiyat 263 tl ve şuan için normal.. Ancak önemli olan sizin araca ne takıldı?  filtrenizin standart karbonlu filtre olması muhtemel..

@ogzogz  Attığım fotoğraf araca takılmış olan filtrenin ambalajı hocam. 

Yani 5Q0 819 653 kodlu anti alerjik özellikli olmayan normal karbonlu polen filtresi takılmış

Bir önceki bakımda da özellikle JZW parça istemediğimi belirttiğimde aynı filtreden takılmıştı

Fakat bu bakımda üstte de bahsettiğim gibi varlığından yeni haberdar olduğum Anti Alerjik olan, sizin de fotoğrafını attığınız 669 ile biten parça kodlu filtreden takılmasını belirttim bakım öncesi.

Yüksek ihtimal yedek parça kısmında oluşan karışıklıktan anti alerjik olmayan filtreden takılmış. Dediğim gibi hem iş emrinde hem de ambalajda aynı şekilde görünmekte. 

Uzun lafın kısası JZW parça değil ama Anti Alerjik de değil.

Benim aklıma takılan nokta bu filtre kaleminin faturada yüksek görünmesi. Anti alerjiğin fiyatı mı alındı acaba diye soru işareti oluştu kafamda. Veya son zamanda sağlam zam almış. Benim araca takılan 263 liraysa anti alerjik 300'ü geçmiş demektir mantıken.

Ayrıca yarın tam bi doğrulatmak için iletişime geçeceğim servisle.

@yer_ucagi_34 evet, asıl durum aracınızın içinde hangi filtre olduğu. Yani yüksek fiyat ödenip düşük fiyat olandan takilmaması..

En net sonuca servise danışarak ulaşılacak gibi. Ama eldeki veriler üzerinden de bana göre bir karışıklık olduğu yönünde. Galiba hemfikiriz. 

Aşağıdaki paylaşım 2 sayfa geriden..

Ve tam da tahmin ettiğim gibi..

@ogzogz Tam olarak aynı nokta gözümüze çarpmış.

Akşam daha foruma bakmadan iş emrini incelediğimde filtrenin fiyatının yüksekliği zaten gözüme çarpmıştı.

Üzerine bi de forumda bu faturayı görmem sonrası olay kafamda bayağı netleşti.

Bu fotoğraf bir A3'e ait diye hatırlıyorum.

669 ile biten anti alerjik filtre ve benim filtre kalemiyle birebir aynı rakam.

Hayır benim anlamadığım eğer bu iş cidden düşündüğümüz gibi çıkarsa servisin sistemi böyle bir şeye nasıl izin verebiliyor çok ilginç gerçekten. Bu iş böyleyse yaptırdığımız her işlemde en ufak noktasına kadar oturup hesaplamamız gerekecek.

@yer_ucagi_34 umarım aracınızda istediğiniz filtre vardır da yanlışlıkla  yandaki aracın poşetine konmuştur diye olumlu düşünmek istiyorum.

Ki diğer durum söz konusuysa da sisteme girişte yanlışlık olduğu ortada.. 

@yer_ucagi_34  HOCAM çok iyi yakalamışsınız servis sonrası aldığınız cevabınızı merakla bekliyoruz göz göre göre kazıklanıyor myuz acaba??

Geri
Üst Alt