Güncel Bakım Masrafları

Aracım 2015 1 temmuz girişli,  km hatırlamıyorum ama ortalama 85bin de. Az önce yıllık rutin bakım için servisi aradım , bir sürü filtre saydı ve 1356 TL dedi. 2 sayfa önceki listeye baktığımda 90bin km de bujiler, triger kayış seti ve dsg şanzıman yağı/yağ filtresi de değişebilir,servis ile görüşün diyordu. Telefondaki kişi bunlardan bahsetmedi

Ne yapmak lazım ?

image.png

@major24  Size 5-7 Yaş ZUBİZU indirimli fiyat vermişler.

Bence daha önce antifiriz değişmedi ise antifirizi de  değiştirtmeniz gerekir.
Triger kayış seti ve devirdaim de şikayetiniz yoksa sonraki bakıma kalabilir.
Bujilere gelince Türkiyede keyfekeder. Aslınd servis bakım klozunda 60.000Kmde bir yazıyor buji değişimine. Daha önce hiç değişmemiş ise değiştiriniz. 60.000km de değişmiş ise değiştirmeniz şart değildir.

Şanzıman yağını servise değiştirtebileceğinizi sanmıyorum. Ama değişmeli.

Moderatör tarafında düzenlendi:
bende devirdaimi değiştirdim..onun dışında yağ kaçağı falan kontrol ettirdim bişey çıkmadı..

faturam:

pomp.jpg

Merhaba arkadaşlar 2. Yıl bakımı 23 binde 2.yıl bakıma girdi araç. Garantili olması sebebiyle servise götürdüm. 2019 dsg dizel aracım. Bakım fiyatlarına sağlam zam yapmışlar. Geçen sene 1600 vermiştim. Gerek sakin kullanım gerek sıkışık trafikte kullanmam nedeniyle dpf arızası almışlar ücretsiz temizlediklerini belirttiler. Uzun yol yaptığımda yakıt katkısı koyup 15 20 dk. aracı sıkıştırarak kullanmam i tavsiye ettiler. Ayrıca adblue 3500 km gösteriyor bunu herhangi bir yerden alıp ekleyebilir miyiz? IMG_20210624_151812.jpgFt resmimi de paylaşıyorum.

@Musdi Faturadaki 4 barem standart bakım dışı hizmet.

Onlar olmasaydı 2.200 civarı tutardı. Size %5 gibi iskonto yapılmış onunla.

Motor yağı değişimi ücretini bakım ücreti içinde alıyorlardı. Ayrı almaya ne zaman başladılar 

@Terms Evet hocam doğru söylüyorsunuz ama  bence her halukarda yüksek. Bahaneler belli döviz arttı fiyat arttı. Garanti uzatımı 2 yıl 8. 500 TL olmuş yaptırmadım. Bundan önce ki araçlarımın tümünde uzatma yapmıştım. Fiyat yüksek geldiği için yaptırmadım. 

Günaydınlar, 60 bin bakımı için aldıgım fiyat teklifi bilgi vermesi için

FC459379-B29E-4BA6-ADA8-85B9C75FDE47.png

@canerr Keşke aracınızın detayını da verseydiniz.

Motor ve modelini gibi.

Ayrıca teklifte bakım işçiliği 130 birim bu 100 birim olmalıydı.
Motor yağı da 0-30 sanki aracınız 1.4 ise o da hatalı bence.

_
Düzeltme teklifte arac detayı varmış.
2015 olduğuna göre
Yağdan %16 diğerlerinden %25 Zubizu indirimi uyguanır.

Kısaca Teklifin Zubizu indirimi sonrası tutarı 1.590₺

@Terms Merhabalar Ahmet bey, Müşteri temsilcisiyle görüstüğümde zubizu inidirimli fiyat olduğu söylendi.

@Terms Merhabalar Ahmet bey, Müşteri temsilcisiyle görüstüğümde zubizu inidirimli fiyat olduğu söylendi.
Evey sizin yazı üzerine hesap yaptım.
Birimlerdeki fiyatları toplayınca 2600₺ dolaylarında çıkıyor.

Bu durumda 2.025₺ zubizu indirimli olmuş olur.

Standart bakımlara ilave Hidrolik ve buji ile değişim ücretleri var.

@Omfaruk patron çok iş var diye cumartesi izin vermiyor aracı servise götürmeye. zubizu yu aradım 30 haziran son diyor kampanya için .. umarım uzatırlar yoksa 400tl fazla ödeyeceğiz :(

Geri
Üst Alt