Güncel Bakım Masrafları

@forzaGilles aynen tdi golflerde 

Ön diskler genellikle 288 mm olması yanında 276 mm olma ihtimalide var.

Fabrikada tedarikçi firmanın farklı olmasına göre(ya da aynı tedarikcinin farklı boyutlarda üretim yapması)

Kaliper/disk/balata üçlüsü 288 lik ve 276 olarak 2 tipte olabiliyor 

288 lik diske uygun balata YANDAN KULAKLIDIR (Resim 1)

276 lık balata ise ÜSTTEN KULAKLIDIR (resim2)

benim aracımda hangisi var diyen sağlıklı gözleriyle arac üzerindeki eski  balataya zoom yapıp rahatlıkla görebilir kulakların durumunu (kaliper engel olmaz görmenize)

Tüm balata markaları icin 288/276 mm kulak morfolojisi farkı bu şekildedir (ate, trw, ferodo vsvs)

IMG_20210804_011325.png

IMG_20210804_011235.png

Arka balatalar /diskler icin böyle bir ayrım ne tsi ne tdi hicbir golfte yok .

Alayı fabrikasyon 272 mm arka disk icin tek tip balatadır

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Savatage Aynen hocam. Benim 2015 1.2 TSI 276 mm,abimin 2012(3) 1.6 TDI 288 mm. Arkalar GTİ yada R olmadıktan sonra dediğiniz gibi 272 mm hepsi.

Ayrıca bu bilgiye aracın tip etiketinden de ulaşabiliyoruz. Tam hatırlamıyorum ama 1KR, gibi bir kod vardi frenlerle ilgili olan. Tabi araçtan araca değişiyor.

2015 1.6 tdi dsg aracıma yetkili servisten 120000 km bakımı fiyatı aldım. Yağ bakımı+ triger degişimi  devirdaimsiz olarak 4020 liraya kadar düştüler, devirdaime sökülünce bakacağız dediler. Devirdaimin de en az 1000 lira olduğunu düşünürsek 5000 lirayı gözden çıkarmak gerek.

Bu zamana kadar servise gittim ama bu bakım özel servise gideceğim.

Liqui Moly Türkiye Egemot'tan 5 litre toptec 4200 aldım 350 tl

Mann yağ filtresi hava filtresi aktif karbonlu alerji önleyicili polen filtresi ve mazot filtresi aldım filtremarketimden toplamda 392 tl

Tanıdık özel servisten Gates marka triger seti + devirdaime de 1800 tl fiyat aldım yağ ve filtrelerin değişim işçiliği antifriz vs dahil.

Yarın da servisten karter tapası alacağım 25 lira da bu tutar.

Toplamda yuvarlak hesapla 2550 tl tutuyor. Serviste %25 parça ve işçilik %16 yağda indirimim olmasına rağmen neredeyse 2 kat fiyat fark ediyor. Parçalar elime ulaşınca gideceğim. 

2015 1.6 tdi dsg aracıma yetkili servisten 120000 km bakımı fiyatı aldım. Yağ bakımı+ triger degişimi  devirdaimsiz olarak 4020 liraya kadar düştüler, devirdaime sökülünce bakacağız dediler. Devirdaimin de en az 1000 lira olduğunu düşünürsek 5000 lirayı gözden çıkarmak gerek.

Mann yağ filtresi hava filtresi aktif karbonlu alerji önleyicili polen filtresi ve mazot filtresi aldım filtremarketimden toplamda 392 tl

Tanıdık özel servisten Gates marka triger seti + devirdaime de 1800 tl fiyat aldım yağ ve filtrelerin değişim işçiliği antifriz vs dahil.

Toplamda yuvarlak hesapla 2550 tl tutuyor. Serviste %25 parça ve işçilik %16 yağda indirimim olmasına rağmen neredeyse 2 kat fiyat fark ediyor. Parçalar elime ulaşınca gideceğim. 
Trigeri Gates marka almak yerine INA marka alın en iyisi INA ‘dır., arada uçurum fiyat farkları yok., devirdaimli olarak almanız yararınıza olur devirdaim zaten sıkıntılı parça ilerde tekrardan aynı işçiliği ödememiş olursunuz.,

Antifrizi de kendiniz alın sanayideki ustanın insyatifine bırakmayın., Liqui Moly KFS13 veya Motul AutoCool G13 Ultra olabilir.,

Daha önce değişmediyse V kayışı değişim zamanı da artık gelmiştir., V kayışı + V kayışı gergi rulmanı (gergi bilyası) + Şarj dinamo kasnağı bu 3 parça çok bişey tutmaz,

Dinamo kasnağı bozulma potansiyeli yüksek olan bir parça., dinamo kasnağı bozulduğu anda anında gergi rulmanı dağılıyor., gergi rulmanı dağılınca da V kayışının parçalanmasına ve trigerin koruyucu kapağı olmasına rağmen trigerin arasına kaçıyor., sonrası.....

Bu 3 parça birbiriyle komplike çalıştığı için parçalardan biri topallamaya başlarsa domino taşı etkisi yaratıyor..!!

Trigeri Gates marka almak yerine INA marka alın en iyisi INA ‘dır., arada uçurum fiyat farkları yok., devirdaimli olarak almanız yararınıza olur devirdaim zaten sıkıntılı parça ilerde tekrardan aynı işçiliği ödememiş olursunuz.,

Antifrizi de kendiniz alın sanayideki ustanın insyatifine bırakmayın., Liqui Moly KFS13 veya Motul AutoCool G13 Ultra olabilir.,

Daha önce değişmediyse V kayışı değişim zamanı da artık gelmiştir., V kayışı + V kayışı gergi rulmanı (gergi bilyası) + Şarj dinamo kasnağı bu 3 parça çok bişey tutmaz,

Dinamo kasnağı bozulma potansiyeli yüksek olan bir parça., dinamo kasnağı bozulduğu anda anında gergi rulmanı dağılıyor., gergi rulmanı dağılınca da V kayışının parçalanmasına ve trigerin koruyucu kapağı olmasına rağmen trigerin arasına kaçıyor., sonrası.....

Bu 3 parça birbiriyle komplike çalıştığı için parçalardan biri topallamaya başlarsa domino taşı etkisi yaratıyor..!!
Gittiğim ustam gates konusunda güvence veriyor, gates ile devam edeceğim. Devirdaim değişeceğim. 

Antifriz konusunda kendisinin kötü bir ürün kullanacağını düşünmüyorum. Yıllarca serviste çalıştı sonra kendi servisini açtı. Yarın karter tapası almaya uğradığımda servise g13 antifriz sorayım, yüksek ihtimal g12 evo verecekler ama o da uyumlu bizim araçlara. Litresi 70 liradan fazla olmazsa servisten alırım yoksa ya ustadan temin ederim ya da kendim liqui moly alırım. 

Trigerin haricinde arka fren balatalarıma da baktıracaktım, V kayışı da notlarımın arasındaydı. Hatırlattığınız için teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: SCC
@forzaGilles Hocam bayadır bakıyorum. İnternette güvenilir bir INA triger/devirdaim satıcısı bulamadım. Otosupermarket ve Mekato da varmış tükenmiş. Sizin bildiğiniz bir yer var mıdır? 

@forzaGilles Ina Schaeffler markası. İnternet sitesinden baktığımda Schaeffler distribütörü olarak Ankara'da Otobilya var. Ancak orası sanki toptan satış yapan bir yermiş gibi geldi. Yarın arayıp soracağım.

@tgun89 Ben Gates kullanmakta sorun görmüyorum açıkçası hocam. Büyük bir firma ve Oe üretici.  Ben de İna aradım ama Gates'in güvenilir olduğunu görünce içim rahatladı açıkçası.

Olası bir sorunda muhattap bulamayacaksınız 1500 lira için 200 binlik aracınızı riske atıyorsunuz tabi bu işler şans belki ustanız iyidir tanıdıktır vs.. bilemem.

Sizin gibi 2015 1.6 tdi manuel  aracım var bakımları liqui ve mann filtrelerle her sene sanayide yaptırırım bu zamana kadar servise hiç bakım yaptırmadım aracım 110k ama işin içine motor şanzıman vs  işçiliği girerse servisten başkasına anahtar sürdürmem. İsterlerse kayış  değişimden 5 km sonra kopsun, motor insin muhattabı belli. 

Olası bir sorunda muhattap bulamayacaksınız 1500 lira için 200 binlik aracınızı riske atıyorsunuz tabi bu işler şans belki ustanız iyidir tanıdıktır vs.. bilemem.

Sizin gibi 2015 1.6 tdi manuel  aracım var bakımları liqui ve mann filtrelerle her sene sanayide yaptırırım bu zamana kadar servise hiç bakım yaptırmadım aracım 110k ama işin içine motor şanzıman vs  işçiliği girerse servisten başkasına anahtar sürdürmem. İsterlerse kayış  değişimden 5 km sonra kopsun, motor insin muhattabı belli. 
Gideceğim servis tanıdık hocam işçiliklerine güveniyorum o konuda şüphem yok :) 1500 lira değil 2500 lira fark ediyor yaklaşık olarak yani neredeyse 2 katı. Masraftan kaçmıyorum kaçsam 120 bine kadar yetkili servise gitmezdim ancak hem iyi niyet garantisi kalmadı hem de benim servisteki tüm tanıdıklarım şimdiki gideceğim özel servisi açtı :)

@forzaGilles Hocam bayadır bakıyorum. İnternette güvenilir bir INA triger/devirdaim satıcısı bulamadım. Otosupermarket ve Mekato da varmış tükenmiş. Sizin bildiğiniz bir yer var mıdır? 
Nette olmamasını dikkate almayınız., arayıp görüşün tedarik etmelerini en fazla 1-2 gün sürer., veya söylediğiniz otobilya isimli distribütörün perakende satışı olmasa bile çalıştıkları yetkili bayilerinden birine yönlendirirler. triger/kayış vs.. denildiği zaman öncelik INA ve Conti-Tech gelir sonrasında diğerleri gelir.

Gates kötü bir marka değildir ancak rulmanı, devirdaimi, makaraları vs.. fason ürettiriyor. fason ürettirmesi hadi neyse bari bilindik markalara ürettirse.., Diğer konu Gates ve Dayco gibi markalar sanayi ortamında sahtesine denk gelme potansiyeli yüksek olan markalardır.

Triger, V kayışı denilince INA veya Conti-Tech harici tanımam, tabii bu benim görüşüm herkesin görüşü farklı olması doğal..

Kayış denilince diğer mutlaka kayışın üretim tarihini kontrol etmekte yarar var., sonuçta kauçuk bir malzeme lastik gibi bekledikçe yapısı bozulabilen bir malzeme

Serviste 1.6 tdi için karter tapası 28 tl civarı, antifriz icin de 1 litrelik bidon gelmiyor 210 litrelikten basip verebiliriz dedi kalsın dedim. Antifriz olarak liqui moly kfs13 alacağım. 

Nette olmamasını dikkate almayınız., arayıp görüşün tedarik etmelerini en fazla 1-2 gün sürer., veya söylediğiniz otobilya isimli distribütörün perakende satışı olmasa bile çalıştıkları yetkili bayilerinden birine yönlendirirler. triger/kayış vs.. denildiği zaman öncelik INA ve Conti-Tech gelir sonrasında diğerleri gelir.

Gates kötü bir marka değildir ancak rulmanı, devirdaimi, makaraları vs.. fason ürettiriyor. fason ürettirmesi hadi neyse bari bilindik markalara ürettirse.., Diğer konu Gates ve Dayco gibi markalar sanayi ortamında sahtesine denk gelme potansiyeli yüksek olan markalardır.

Triger, V kayışı denilince INA veya Conti-Tech harici tanımam, tabii bu benim görüşüm herkesin görüşü farklı olması doğal..

Kayış denilince diğer mutlaka kayışın üretim tarihini kontrol etmekte yarar var., sonuçta kauçuk bir malzeme lastik gibi bekledikçe yapısı bozulabilen bir malzeme
https://www.gatestechzone.com/tr/urunler/sahtecilige-karsi-koruma/dogrulama/dogrulama-genel

Gates kayış alınırsa bu siteden orijinallik sorgulanabilir hocam. Güzel sistem yapmışlar. 

@DuzboruDownpipe  @forzaGillesOtobilya ile görüştüm. Ina marka triger seti mevcutmuş. Devirdaim pierburg marka var dedi. Orijinalmiş dediğine göre. Daha önce duymamıştım bu markayı. Sizin bu marka ile ilgili bir bilginiz/yorumunuz var mıdır?

Geri
Üst Alt