Güncel Bakım Masrafları

Bugün yağ ve filtrelerim geldi. Yağ 03/21 üretim tarihli gayet yeni bir yağ geldi. Polen filtresini biyofonksiyonel söylemiştim ama maalesef ellerinde yokmuş mecburen normal almak zorunda kaldım.

Filtreleri filtremarketim.com dan aldım ve satış hizmetinden çok memnun kaldim. Whatsapp'tan sorularımı hızlıca cevapladılar ve baya ilgiliydiler. Filtre bakan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.
Hayırlı olsun., filtrenin biofonksiyonel (anti-alerjik) olup-olmaması çok sorun değil de keşke en azından karbonlu alsaydınız., bu tek katmanlı standart kağıt filtre zar gibi incecik arkası gözüküyor., bunun olumsuzluğu kalorifer kanallarının (toz-toprak) içinde kirlenmesine sebebiyet veriyor., o kanalları bir kez kirlendiğinde temizlemek imkansıza yakın. ve sürekli o tozu solumakta ayrı sıkıntı..

Hayırlı olsun., filtrenin biofonksiyonel (anti-alerjik) olup-olmaması çok sorun değil de keşke en azından karbonlu alsaydınız., bu tek katmanlı standart kağıt filtre zar gibi incecik arkası gözüküyor., bunun olumsuzluğu kalorifer kanallarının (toz-toprak) içinde kirlenmesine sebebiyet veriyor., o kanalları bir kez kirlendiğinde temizlemek imkansıza yakın. ve sürekli o tozu solumakta ayrı sıkıntı..
Teşekkürler hocam ama karbonlu da yoktu stokta bir tek bu vardı. Ben de mecbur bunu aldım. 3 4 ay sonra stok gelirse biyofonksiyonel ile değişmeyi planlıyorum. Zaten 7 8 ayda 15000 km yi tamamlıyorum ömrü çok uzun olmayacak :)

@burakca Bıranda değil, bırandanın verdiği zarar sadece boyaya olur. 

bazı araçlar da bu sıkıntı yaşanıyor bende ki passatta soyulma ve sol köşede kırık sağ köşede ise çatlama oldu. sizlere de çok geçmiş olsun.  

@burakca cam tavan işlemlerinden sonra ses kesildi sanrım, bu soyulmalar sök tak yaparken mi oluştu acaba diye de aklıma gelmedi değil. hani versek bir türlü vermesek bir türlü. enteresan bir durum resmen.

Kornadaki sıkıntınız neydi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Culture33korna çok düşük tona döndü sesi çok azdı ikisi birden değişiyormuş tabi ellerine düşmüşken korna braketini değiştirmişler belkide değişmesi gerekiyordu şu an orjinale döndü

2014 Golf 7 1.4 TSI 122 BG Manuel aracımın debriyajını Doğuş oto Kartal da geçen hafta değiştirdim. Servis danışmanı bırakırken yaklaşık 5.000 TL civarı olur demişti. %30 indirimli fiyatı 3.284 TL. KDV'li fiyat 3.875 TL

Değişenler : Baskı + Balata + Çatal + Muhtelif civata somun vb. 

KDV'siz fiyatın 800 TL'si işçilik

Uzman parcadan beraber alalım , iyide indirim alalım 

Direk made in germany gelir ...firma sahibiyle bir telefon dostlugum olustu ...uzun süredir

Şu an bozulmayan Tdi bi benimki ? Demekki 3 yıldır filtreler sahte degil  :rolleyes:

(Öyle bisey zaten imkansız)
Hocam ben de filtre alacağım da, filtremarketim’den almayı düşünüyordum. Bazen Almanya üretim olmayan (İspanya vs) filtreler geliyormuş. Acaba uzmanparca hep Almanya üretimi mi gönderiyor? İki sitenin ürünleri arasında kalite farkı var mıdır? Ona göre alayın almışken :)

@volkanb Kalite farkı yok . Araç nedir ? kaç tsi ? Tdi? Yarın sorayım hepsini made in germany mi gönderecek?

Hocam ben de filtre alacağım da, filtremarketim’den almayı düşünüyordum. Bazen Almanya üretim olmayan (İspanya vs) filtreler geliyormuş. Acaba uzmanparca hep Almanya üretimi mi gönderiyor? İki sitenin ürünleri arasında kalite farkı var mıdır? Ona göre alayın almışken :)
Şu an , 

Uzman parcadaki stok durumu şöyle

1.2 tsi icin

Mann Hava filtresi (made in spain)

Mann polen filtresi / karbonlu (made in germany)

Mann yağ filtresi (made in germany)

Hava filtresi icin ispanya üretimden kaçamamıs olduk böylece.

Ana distrübütör(ithalatcı) kaymazlar=filtremarketim.

Zaten  uzman parca dahil tüm bayiler kaymazlar dan alıyor mann filtreleri

Filtremarketimde ispanya üretimse , bayilerdeki ürünlerde ispanya olması farz 

Eski stok germany hava filtresi varmı diye deposuna baktı uzman parçanın yetkilisi.? Maalesef yokmuş

@Savatage Dizel için konuşuyorum hocam (C 30 005) Ankara Kara Deniz Filtre Mann Yetkili bayinden aldım. Made in Germany. Tabi TSI C 27 009 olduğu için İspanya olabilir.

Filtrenin Made in Germany olması iyi bir şey olsa da., 

A yetkili satış firması ile B yetkili satış firması üretim yerini değiştirmez., o an o parti de spain gelmişse tüm firmalara  ispanya üretimi dağıtılır., 4-5 ay sonra germany, poland vs.. şansa o partide hangisi denk gelir ise onun dağıtımı yapılır.,

Mann Filter (Mann+Hummel) Türkiye A.Ş. ‘nin ana deposundan da alsanız sonuç değişmez.!! 

Yetkili serviste 420 tl. bedeli olan OE (Original Equipment / Genuine Parts) 1. sınıf yakıt filtresi Mann marka denk gelirse Made in Poland üretimi., UFi marka denk gelirse Made in Tunisia üretimi çıkıyor. 

Misal Polo Mk5 1.2 TSI yakıt filtresini yetkili servisten de alsanız., Mann marka da alsanız her ikisi de Made in China üretimidir.,

Üretim yerine çok takılmayın., önemli olan sahte ürün olmamasına dikkat ediniz.

@tgun89 aynen 

Tsi ların hava filtrelerinde son ithalat ispanya oldugundan bu durum var

Şu an Tdi full 4 lü set istersek 

Hava-yakıt-yağ-polen filtreleri made in germany uzman parçada.

Bugün konuşmuşken alayım dedim sonra vazgeçtim.(3 lü set)

1,5 yıl / 20.000 km de bir bakım yaptığım icin daha var epey dedim vazgectim.

**** Sadece  Mazot filtresinde gecikme yapmıyorum .

Vw kitabında kural ne ise o

2 yıl / 30.000 km aynen gecerli.

• Beğen
Tepkiler: SCC
@forzaGilles golfü alırken aman germany üretim olsun zihniyetinin devamı bu mann filtrelerdeki  germany takıntısı

Mexico üretim jetta ???

Meksikadan bir tek Tequila alırım ben.

h3wAR.jpg

123 bin km kullanılmış triger kayışı bu haldeydi. Tertemiz duruyor. Devirdaim pompasında da ne bir kireçlenme vardı ne de paslanma.

h3f2c.jpg

Gates PowerGrip setle yolumuza devam ediyoruz. Hedef 240 bin km :)

Geri
Üst Alt