Güncel Bakım Masrafları

@Savatage @forzaGilles Bilgiler için teşekkür ederim. Filtremarketim'de fiyat daha uygun olduğu için filtreleri oradan alacağım. 

Bir de birşey daha sormak istiyorum. Geçtiğimiz kış aylarında araç abimdeyken motor suyu arızası vermişti ve abim de Shell'den alıp eklemişti. Bu şekilde doğrudan ekleyip karıştırmak motora bir zarar verir mi? Şimdi yaptıracağım bakımda (105bin km) motor suyuna el atmalı mıyım?

Bir de geçmiş bakımları kontrol ettim ve fren hidrolik bakımı en son 45 binde yapılmış. Sanırım bunun da zamanı gelmiştir değil mi?

Continental (contitech) resmi  web arşivlerinden timing belt (triger) 

Değisim km leri 

Muhtemelen 2008 den kalma bir tablo. 

Golf mk5 e kadar var.

Mk2 mk3 golf icin 30.000 de bir triger değisim referansı var ? Halen öylemi acaba ?  ***Düzeltme !! Gözle kontrolmüş sanırım 30k da bir. Değişimi pas gecilmiş gözüküyor. Muhtemelen zincir var ve ömürlüğe yakın??

Screenshot_20210812-135902.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
2017 1.4 TSI - 5. yaş bakımını bugün %25 Zubizu indirimiyle 678 TL’ye Erel’de yaptırdım. Motor yağını kendim götürdüm. Egemot’tan Liqui Moly Toptec 4200’ü 298 TL’ye aldım. Toplamda 976 TL’ye gelmiş oldu bakım.

F3FB74CC-F521-45F3-B52F-426C708A5539.jpeg
C052EBA7-FB22-4A8A-BAF9-5CF1BC53D8E6.jpeg

2017 1.4 TSI - 5. yaş bakımını bugün %25 Zubizu indirimiyle 678 TL’ye Erel’de yaptırdım. Motor yağını kendim götürdüm. Egemot’tan Liqui Moly Toptec 4200’ü 298 TL’ye aldım. Toplamda 976 TL’ye gelmiş oldu bakım.

Ekli dosyayı görüntüle 49652
Ekli dosyayı görüntüle 49651
Yağı dışardan kendiniz satın alıp getirdiğiniz için yapılan bakım işlemi aracın kaydına “periyodik bakım” olarak mı girilmiş yoksa “yağ değişim servisi” olarak mı girilmiş., size verilen müşteri istek formunu ve iş emri evrağını paylaşabilme imkanınız var mı..?

Yakın zamanda Golf 7.5 1.0 tsi bakımı yaptıran oldu mu acaba ? 2019-2020 model 1 yaşında veya 2 yaşında ? Bakımım geldi fiyat karşılaştırması yapacağım.

@Savatage @forzaGilles Bilgiler için teşekkür ederim. Filtremarketim'de fiyat daha uygun olduğu için filtreleri oradan alacağım. 

Bir de birşey daha sormak istiyorum. Geçtiğimiz kış aylarında araç abimdeyken motor suyu arızası vermişti ve abim de Shell'den alıp eklemişti. Bu şekilde doğrudan ekleyip karıştırmak motora bir zarar verir mi? Şimdi yaptıracağım bakımda (105bin km) motor suyuna el atmalı mıyım?

Bir de geçmiş bakımları kontrol ettim ve fren hidrolik bakımı en son 45 binde yapılmış. Sanırım bunun da zamanı gelmiştir değil mi?
Kısa dönemde birşey olmaz ama uzun dönemde antifrizin paslanma korumasını olumsuz etkiler.,

Yapmanız gereken en az 3 litre G13 tip antifriz ve 3 litre saf su alıp eski sıvıyı komple boşaltırıp (%50 antifriz %50 saf su) karışım oranı ile sistemi yeni sıvı ile değiştirmeniz gerekir..!! ***antifrizlerin (saf olarak ve kullanıma hazır karışım) olmak üzeri 2 çeşidi oluyor., alacağınız antifrizin konsantre mi yoksa kullanıma hazır karışım (ready to use) mu olduğunu öğrenip ondan sonra alınız., Konsantre antifriz daha uyguna gelir., %50 saf su / %50 konsantre formül karıştırılıp o şekilde yaparsanız maliyet daha uygun olacaktır.,

Fren hidroliği her 2 yıl da bir değişiyor., bunu yetkili serviste yaptırın., dışarda yaptırmaktan daha uyguna geliyor. 

Araç 60 bin km’ye yaklaşmışsa buji değişimi zamanı gelmiştir., bunu da serviste yaptırmanız iyi olur dışarsı ile servis arasında en fazla 100 tl. fark eder., Dışarda sahte buji çok olur., Araç 2013 model yani 7 yaş üstü olduğu için %30 zubizu indirimi uygulanır.

Ekli dosyayı görüntüle 49652
Ekli dosyayı görüntüle 49651
@forzaGilles Hocam bu paylaştığım İş Emri görüntüsü, bunun haricinde farklı bir şey yazmıyor. Sadece İş Emri Notu kısmında “Müşteri kendi yağını getirecektir” yazıyor. Aşağıda faturayı da paylaşıyorum, orada da bu konuda bir şey belirtilmemiş. Aynı şekilde Volkswagenİm uygulamasında da aynı şeyler var. Servisteki sistemde farklı bir giriş yapılmış mıdır bilemiyorum.

B831AB38-7E8F-4FE2-A49A-56B5EA4950FD.jpeg

Yakın zamanda Golf 7.5 1.0 tsi bakımı yaptıran oldu mu acaba ? 2019-2020 model 1 yaşında veya 2 yaşında ? Bakımım geldi fiyat karşılaştırması yapacağım.
Adana servis 1800 fiyat veriyor hocam kendim dışarıdan yaptırmayı düğşünüyorum. 

Bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim uzmanparça filtre setleri orjinalmidir ve açıklama kısmında chz ile başlayan motor no için diyor ancak benim dkr ile başlıyor. Herhangi bir sorun olur mu?

Adana servis 1800 fiyat veriyor hocam kendim dışarıdan yaptırmayı düğşünüyorum. 

Bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim uzmanparça filtre setleri orjinalmidir ve açıklama kısmında chz ile başlayan motor no için diyor ancak benim dkr ile başlıyor. Herhangi bir sorun olur mu?
Fitremarketim 

https://www.filtremarketim.com/

Uzman parça 

https://www.uzmanparca.com/

Her ikisi de orjinal dir.

Hangisinden alınmalı ?

5-10 lira bile olsa hangisi ucuzsa ordan alın

Filtremarketimde sepet 250 oiunca %7 daha iniyor fiyat. Bunu dikkate alın

Ön fren balatalarını yeniledik.Değiştirmek isteyenlere ön bilgi olsun.

2016 1.6 tdi manuel 62 bin km de. Ön fren balata değişimi  % 25 indirimli 741 TL + Akü kodlama 64 TL  

918BE57D-989C-45BA-9A88-A7E1E8BF89D2.jpeg

Ön fren balatalarını yeniledik.Değiştirmek isteyenlere ön bilgi olsun.

2016 1.6 tdi manuel 62 bin km de. Ön fren balata değişimi  % 25 indirimli 741 TL + Akü kodlama 64 TL  

Ekli dosyayı görüntüle 49707
Çıkan eski balataların resmi olsada bir baksak ? 

Yetkili servisin bitti dedigi balata gercekten bitmişmi ?

Bendeki durum arka balatalar icin revizyon gerektiriyor.

Yetkili servisler ev güzergahımda oldugundan 

Hem ist. Yolu doguş hem aydoğanlar (aydoganlar yetkili servis olup sıfır araç satmayan bir vw yetkili servis)

İkisinede arka balataları gösterdim (yetkili servislerden bedava bilgi almayı severim, ama aracımı emanet etmem)

Dogus ! Bitmiş dedi

Aydoğanlar 1000 km gider biter dedi.

Şaşmaz sanayide GÖKCAN balata/fren merkezine gittim.(zaten balataları(trw) ön+arka stoğa atmıstım burda değistircem zamanı gelince)

Net 4000 gider biter abi dedi

Bende kendime dedimki ?

Bize cocukken yemegin sonunda tabagı ekmekle sıyırmayı ögrettiler 

Balatayı dibine kadar sıyırıp öyle çöpe atarız.

Gez-göz-arpacık-balata 

Ben ne kadar bittigini ne kadar kaldıgını görüyorum zaten. Uyuya kalıp disk yiyecek halimiz yok tabi.

Turistik teknik bilgi aldık eve geldik

@Savatage balata aşınmasında biz sadece aracın dışa bakan kısımlarını görebiliyoruz. Yine de tam bitmeden değiştirmek faydalı.

Ön frenler uyarı verecek ve verdikten sonra da biraz daha dayanacaktır.

Arka balata için de diskin arka tarafındaki balata daha fazla yıpranmış olabilir ve dolayısıyla diske zarar verebilme olasılığını da unutmayın. Tabii ki tam tersi de olup önce dış tarafı da bitebilir..

@Savatage balata aşınmasında biz sadece aracın dışa bakan kısımlarını görebiliyoruz. Yine de tam bitmeden değiştirmek faydalı.

Ön frenler uyarı verecek ve verdikten sonra da biraz daha dayanacaktır.

Arka balata için de diskin arka tarafındaki balata daha fazla yıpranmış olabilir ve dolayısıyla diske zarar verebilme olasılığını da unutmayın. Tabii ki tam tersi de olup önce dış tarafı da bitebilir..
Aynen bu şekilde bir açıklama yaptı 

Dogustaki BALATA BİTMİŞ değişmeli  diyen servis elemanı 

Diskin arkasında kalan  göremediğimiz balatanın daha çok aşınabilecegini söyledi

Diskin önünde arkasında stereo çalışan, ısınma / soguma / sürtünme katsayıları görünürde aynı olan ikiz balata düzeneğinin farklı aşınmalara maruz kalmasına pek ihtimal vermesemde 

Bi ihtimal var sadece

Her ısınma sonrası Dıstaki balata mı daha çabuk soğuyor

İcteki mi?

Aerodinamik olarak  aracın şasi altından akan hava icteki balatayımı daha fazla sogutur

Yoksa aracın dışındaki   yanal hava akımı mı dıstaki balatayı daha çok sogutur.

Mekatronik mühendislerine  bir sormak lazım.

• Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt