Güncel Bakım Masrafları

@DuzboruDownpipe  @forzaGillesOtobilya ile görüştüm. Ina marka triger seti mevcutmuş. Devirdaim pierburg marka var dedi. Orijinalmiş dediğine göre. Daha önce duymamıştım bu markayı. Sizin bu marka ile ilgili bir bilginiz/yorumunuz var mıdır?
Pierburg benim bildiğim kadarıyla Fransız markalara (psa) oe üretim yapan bir firma. Tercih edilebilir. 

@Savatage Aynen hocam. Benim 2015 1.2 TSI 276 mm,abimin 2012(3) 1.6 TDI 288 mm. Arkalar GTİ yada R olmadıktan sonra dediğiniz gibi 272 mm hepsi.

Ayrıca bu bilgiye aracın tip etiketinden de ulaşabiliyoruz. Tam hatırlamıyorum ama 1KR, gibi bir kod vardi frenlerle ilgili olan. Tabi araçtan araca değişiyor.
Harbi Gti / golfR  ları golf kategorisi dışında tutuyoruz.

Onlar vw nin evliya / ermiş  statüsündeki araçları. 

80 Bin bakımı standart filtre-yağ 1850 TL indirimlerle 1350 TL tutuyor ..

Merhaba 2013 model araçta tüm bakimlar yetkili serviste yapılmış 

Eğer yetkili serviste devam ederse şanzıman da bır sorun olduğunda indirim yapıyorlar mı ?

Bugün saat 15:17 de telefon çaldı ?

Doguş un numarası ???

Hayırdır inşallah dedim!

İyi günler 06 xxx 919 plakalı aracınız için aramıstım.

Eee? Buyrun

Periyodik bakımlara 3 yıldır niye gelmiyorsunuz ? Özel servislerde mi yaptırıyorsunuz dedi hatun?

Tam isabet dedim 

Tam zubizu indirimi (+4 yaş ) falan kafa şisirmeye başlayacakken

Dedim vaktim yok güle güle.

Ben sıfır aracın 2 yıllık garantisini 

Ocak 2018 trafige cıkış 

İlk bakım haziran 2018 yetkili servis (15k bakım)

2. Bakım aralık 2018 sanayide  (30k bakım) 

Geriye 13 ay legal garantim varken ben garantiyi yakmışım !

Hatun ! gel bakım yapalım diyor.

Gemileri / resmi  garantiyi yakan adama, 

İyi niyet falan hikaye gelir.

Yanlış müşteriyi aradılar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba 2013 model araçta tüm bakimlar yetkili serviste yapılmış 
Eğer yetkili serviste devam ederse şanzıman da bır sorun olduğunda indirim yapıyorlar mı ?
Seat, skoda, vw vs hepsine hizmet veren yetkili servisin seat bölümünü aradım aracım 2012 model servis bakımlı dsg kavramanın değişme zamanı geldiğinden şüpheleniyorum ufak tefek sıkıntılar var dedim, km de 106 bin civarı iyi niyete girer mi diye sordum, 100 bin, 5 yıl olarak sınırlandırıyoruz artık, ama açar bakarız arızanın durumunu bildiririz bir ihtimal belki yardımcı olunabilir dendi, peki olunmaz ise fiyat ne olur diye sordum kavrama değişimi volant hariç 10 bin tl, yüzde yirmi zubizu olur 8 bin TL dendi, benzer muamele yaparlar diye düşünüyorum, öncesinde öğrenir bilgi veririz durumu da yok, açıp bakacaklar mış ona göre doğuşa soracaklarmiş, açıp baktın volan vs de değişecek 20 bin dendiğinde toplayın mı diyecem aracı anlamadım.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@forzaGilles Ali Hocam antifriz olarak Liqui Moly Kfs13 aldım ama saf suyu daha almadım. Herhangi bir benzinlikten alsak sorun olur mu onda da kalite farkı oluyor mu :)

@forzaGilles Ali Hocam antifriz olarak Liqui Moly Kfs13 aldım ama saf suyu daha almadım. Herhangi bir benzinlikten alsak sorun olur mu onda da kalite farkı oluyor mu :)
Hepsiburada, N11 gibi sitelerde kimyevi malzeme satan yerlerden almanız daha doğru olur., benzinlikte satılanların ben güvenmiyorum., kapakları bile dandik onların.. kaç lt. antifriz aldınız..?

Hepsiburada, N11 gibi sitelerde kimyevi malzeme satan yerlerden almanız daha doğru olur., benzinlikte satılanların ben güvenmiyorum., kapakları bile dandik onların.. kaç lt. antifriz aldınız..?
3 litre aldım hocam , 1 litrelik kutularda 3 tane aldım. Benim bildiğim kadarıyla 3 tanesi yeterli oluyor.

@DuzboruDownpipe  @forzaGillesOtobilya ile görüştüm. Ina marka triger seti mevcutmuş. Devirdaim pierburg marka var dedi. Orijinalmiş dediğine göre. Daha önce duymamıştım bu markayı. Sizin bu marka ile ilgili bir bilginiz/yorumunuz var mıdır?
Diğer bölge bayileri ile görüşün mutlaka devirdaimli set satan vardır, Ankara'da olması sorun değil havale geçersiniz kargosunu yaparlar: https://www.schaeffler.com.tr/content.schaeffler.tr/tr/schaeffler-hakkında/satış/automotive-aftermarket-distribütörleri/index.jsp

Veya devirdaimli set bulamazsınız, INA 'nın su pompası ayrı olarakta satılıyor., triger setini alırsınız, su pompası ayrı alırsınız.,

Ayrıca aracınız ağır bakıma gireceği için; V kayışı + V kayışı gergi rulmanı (gergi bilyası) + şarj dinamo kasnağı (tek yönlü dinamo kasnağı diye geçer) bu 3 parçayı da değiştirmeniz sizin yararınıza olur.,

Zaten triger değişimi için o bölge söküleceği için tek seferde hem işiniz hallolmuş olur., hem de "ekstra bir işçilik ödemeden" tüm ağır bakımı halletmiş olursunuz., Merak etmeyin bu 3 parça (v kayışı, gergi rulmanı, dinamo kasnağı) ucuz parçalardır.,

Güncel aracınız imzanızdaki araç ise: (2015 Golf Mk7 2015 1.6 TDI 90 PS Midline Plus)

INA triger kayışı seti +su pompası (devirdaimli set) parça kodu: 530 0650 30

INA triger kayışı seti (devirdaim olmayan set) parça kodu : 530 0650 10

INA su pompası (devirdaim): 538 0733 10

INA V kayışı +gergi rulmanı seti parça kodu: 529 0167 10

***Şarj dinamo kasnağı ayrı satılır..!! doğru parça için aracın şasi numarası ile sistemden kontrolü yapılmalı.

Not: ben triger için parça kodlarını verdim ancak bu tip parçalar genel olarak şasi numarası sorgusu ile kontrolü yapılıp alınması en sağlık yöntemdir.

@forzaGilles Tamamdır hocam teşekkür ederim. Servisten de fiyat aldım. Triger v kayışı ve su pompası indirimsiz 3750 TL, işçilik 1250 TL. İndirim ile birlikte toplam 3750 TL. Şu an servis de mantıklı geldi. Dediğiniz gibi yapıp fiyat araştıracağım. Çok büyük bir fark yok ise servise gideceğim.

@forzaGilles Tamamdır hocam teşekkür ederim. Servisten de fiyat aldım. Triger v kayışı ve su pompası indirimsiz 3750 TL, işçilik 1250 TL. İndirim ile birlikte toplam 3750 TL. Şu an servis de mantıklı geldi. Dediğiniz gibi yapıp fiyat araştıracağım. Çok büyük bir fark yok ise servise gideceğim.
Bana devirdaimsiz 4020 lira fiyat verdiler hocam zubizu vs dahil. Devirdaimli 3750 ise servise gidin derim ama fiyat teklifini isteyin mutlaka. 

@Culture33 Çok fazla ses ve çıtırtı geliyordu cam tavanın bir çok parçası değişmiş, araç 2 gün serviste kaldı aracı bugün aldım cam tavan etrafında soyulmalar olmuş kabullenmediler geçen hafta branda örtmüştüm ondanda olabilir diye üstelemedim ama eminim yoktu. 

02855228-7D46-4029-8DE4-0B38AD2AA92B.jpeg

6F7E7D98-DA3B-4903-8287-678E5FB49AE3.jpeg

Golf değil ama VAG grubu olduğu için bilgi vermesi adına paylaşıyorum: Transporter T5 1.9 TDI

Yağ: 6 Litre Liqui 490 TL
Filtre: Filtron 308 TL
Arka fren balatası: Ferodo 194 TL

Toplam: 992 TL

cuKD1.jpg

Bugün yağ ve filtrelerim geldi. Yağ 03/21 üretim tarihli gayet yeni bir yağ geldi. Polen filtresini biyofonksiyonel söylemiştim ama maalesef ellerinde yokmuş mecburen normal almak zorunda kaldım.

Filtreleri filtremarketim.com dan aldım ve satış hizmetinden çok memnun kaldim. Whatsapp'tan sorularımı hızlıca cevapladılar ve baya ilgiliydiler. Filtre bakan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.

Geri
Üst Alt