Güncel Bakım Masrafları

@ogzogz Tabloya göre artık her 60 bin km’de bir V kayışı değiştirilecek diye yazıyor. Bravo diyelim..:rolleyes:
Bu mk8 icin gecerliyse kabul.
V kayışı tedarikcisini ,, Kayış fizyolojisini mk8 de değistirdilerse buyursunlar degistirsinler

Mk6 mk7 mk7,5 de maç oynanırken kural degistirilmez .(kronik şikayette yoktu zaten 10 yıldır ? Koparan dagıtan 1 örnek varmı ? Yok)

Ben değistirmem mesela +20 binde geçmisim zaten.
120 bine kadar devam

@forzaGilles
@ogzogz Tabloya göre artık her 60 bin km’de bir V kayışı değiştirilecek diye yazıyor. Bravo diyelim..:rolleyes:
Dört yılda bir olan triger seti 120 bin km'ye çıkmıştı. V kayışı da 60 bine inmiş demek ki.. her bakımda kontrolü vardı zaten gerekirse değişimdi adı.

Mild hibrit etkili olabilir bu 60 bin km olayında. Daha fazla durma ve başlama durumu oluyor olduğundan yıpranma öngörülmüş olabilir. Ya da hibrit olmayan araçların geridönüşlerde bunun daha sağlıklı olabileceği düşünülmüş olabilir.
Tamamen varsayım..

Son düzenleme:
@Savatage
hadi bu sene tamam da asıl ikinci yıl yani 30 bin bakımları ağır bakım gibi gelecek.

Bir de filtreler , fren hidroliği, yakıt filtresi denk gelirse tamamdır..

Ben muhtemelen filtreleri de değişim gibi gösterip yaza doğru kendim değiştireceğim..

@ogzogz
İlave olarak DSG şanzıman yağı ömürlüktü!
60.000 ve 120.000km ye değişim demişler.
19.000km deki aracımın 4. yıllık bakımda bujileri değiştirmek istemişlerdi. 60.000km diye ilan edilmiş.

Yeni ve eski listeyi karşılaştırmak isteyenler için..

Bakım1-2.jpg

Ya bulamadım ya da yakıt filtresi değişimi kalkmış.
Bir de kalite kontrol:)

Yaklaşık 30 maddeyi herkes yapabilir. Biraz maddeleri dağıtmışlar anladığım kadarıyla.

Son düzenleme:
@Terms bu servisler eski köye yeni adet mi getirdiler...?? Fren hidroliği değişimine yeni bir (işçilik kalemi) eklemişler;

Debriyaj Sistemi Havasını almak
Birim fiyat: 3,67
Miktar: 20
Total: 73,40 +kdv

@Nfk arkadaşımıza bi soralım belki de araçta farklı bir onarım yapıldı..?

Ekli dosyayı görüntüle 54162
Hayır Ali hocam ekstra hiç bir şey yoktu araçta ve sözlü de talebim olmadı. fatura daha sonradan gelince gördüm bende bir anlam veremedim.

@Terms bu servisler eski köye yeni adet mi getirdiler...?? Fren hidroliği değişimine yeni bir (işçilik kalemi) eklemişler;

Debriyaj Sistemi Havasını almak
Birim fiyat: 3,67
Miktar: 20
Total: 73,40 +kdv

@Nfk arkadaşımıza bi soralım belki de araçta farklı bir onarım yapıldı..?

Ekli dosyayı görüntüle 54162
Ali hocam, acaba arkadaşın araç manuel dide aracın debriyaj kavrama ayarı vs mi yapıldı aklıma ancak bu geldi.
@Nfk hocam sizin araç manuel mi?

Ali hocam, acaba arkadaşın araç manuel dide aracın debriyaj kavrama ayarı vs mi yapıldı aklıma ancak bu geldi.
@Nfk hocam sizin araç manuel mi?
Hocam yeni gördüm mesajınızı. Evet aracım manuel. Sürekli yetkili serviste bakıma sokuyorum. İlk defa bu işlemi gördüm.

@Terms
@Nfk
Benimki de manuel, 6 Ocak’ta ben de fren hidroliğini değiştirdim benden böyle bir ücret almadılar.

@Terms
@Nfk
Benimki de manuel, 6 Ocak’ta ben de fren hidroliğini değiştirdim benden böyle bir ücret almadılar.
Herkes sizin kadar hassas kullanmıyor Ali hocam.

@Nfk Nevzat hocam peki servisten sonra debriyaj da veya kavrama noktasında bir değişiklik oldu mu?

Geri
Üst Alt