Güncel Bakım Masrafları

@SB1907_23 Hayırlı olsun.
Paylaşım için teşekkürler.
Ancak benim paylaştığım tabloda orjinal balata takım ve işçiliği var, sizinki eko seri balata takımı.
Birkaç defa sordum ben bu meseleyi Kayseri Aykana, üstünde ne varsa onu takıyoruz biz dediler. Ben de artık sormayı bıraktım hocam

Son düzenleme:

@SB1907_23 Sizinki JZW ile başlıyor eko seri balata
Orjinali 5Q0698151

@SB1907_23 Sizinki JZW ile başlıyor eko seri balata
Orjinali 5Q0698151
Sizi anladım hocam haklısınız, ama birkaç kere girişte söyledim ve üstünde ne varsa onu takıyoruz dedikleri için artık hiç söylemiyorum. Ama bu defa üstünde ne varsa onu takmamışlar

Yedek parçayı arayıp fiyat aldım, randevu için aradığımda fiyat sordum ikisi de aynı fiyatı söyledi. değişimde de o fiyatı aldılar, anlaşılan ellerinde sadece bu varmış

Bugün Kayseri Aykan da yapılan 1.4 tsi golf aracımın bakım faturası.
Ekstra rot ayarı yapıldı birde anahtar pili değişti.

golf.png

1642848722824.png
Ön balata takım fiyatı hariç tüm fiyatlar, tutarlar günceldir.
-----
Fitreler + Yağ değişim
Dışarda ve Yetkili serviste Karşılaştırma.
1642850530305.png

Son düzenleme:
Bunun için konu açmayayım dedim. 40 gün önce Erz Otomotiv'de periyodik bakım yaptırdım. Bugün yağ lambası yandı. Yağını kontrol ettiğimde en dipte olduğunu gördüm. Motor muhafazada da birikmiş yağ vardı. Tapayı tam sıkmamış olabilirler mi, durduk yere servis bakımlı araba yağ mı akıtır? Yarın ona göre gidip kavga edeceğim. Ücretli yapacaklarsa dışarıda değiştiririm yağını en azından liqui moly alırım. Daha önce yaşayan oldu mu?
Arayın çekici gönderirler. Yapılan işlemi görmek istiyorum diyerek muhafaza sökülürken siz de araç yanında olunuz.
Tesadüfen de olmuş olabilir, işçilik kaynaklı da..

Böylelikle kimse zan altında kalmaz.

Geçmiş olsun.

Bunun için konu açmayayım dedim. 40 gün önce Erz Otomotiv'de periyodik bakım yaptırdım. Bugün yağ lambası yandı. Yağını kontrol ettiğimde en dipte olduğunu gördüm. Motor muhafazada da birikmiş yağ vardı. Tapayı tam sıkmamış olabilirler mi, durduk yere servis bakımlı araba yağ mı akıtır? Yarın ona göre gidip kavga edeceğim. Ücretli yapacaklarsa dışarıda değiştiririm yağını en azından liqui moly alırım. Daha önce yaşayan oldu mu?
Tapayı tam sıkmamış olabilirler veya tam tersi tapayı fazla sıkıp karteri çatlatmış olabilirler., Neden kaynaklandığını anlamak ve kimsenin zan altında kalmaması için aracı lifte aldıklarında siz de aracın başında durun., yok efendim iş güvenliği falan gibi kelimeler kullanıp atölyeye alamıyoruz derler ise dikkate almayın çünkü çok yüksek ihtimalle kendi yaptıkları hatadan dolayı araç yaklaşık 1-1,3 lt. arası yağ eksiltmiş., tapa pulunu (bakır pul) kontrol ediniz değiştirmişer mi değiştirmemişler mi ve En önemlisi servise gitmeden önce peçete yardımıyla yağın durumunu (yağın rengini) kendiniz kontrol ediniz., yeni değişen yağ (açık sarı renkte) olur., peçete testi yaparak yağa bakınız., yağ açık sarı renk mi yoksa koyu sarı/kehribar veya siyah mı bakmanızı öneririm. Bir de tapanın takıldığı deliğin olduğu bölgede sıvı conta (çekomastik benzeri siyah renkli silikon kalıntıları var mı bakınız) eski bakımlarda tapayı fazla sıkma kaynaklı hasar vermişler ise bakır pul sızdırmayı engelleyemeyeceği için sızdırmayı önleme amaçlı bu bahsettiğim sıvı contayı kullanıyorlar., o sıvı contanın ufak bir parçası içeriye kaçsa başa bela olur. Karter tavası da pahalı olacağı için kendi ceplerinden ödememek için nasıl olsa müşteri anlamaz diyerekten sıvı contayı süre gitsin mantığı…

Tapayı tam sıkmamış olabilirler veya tam tersi tapayı fazla sıkıp karteri çatlatmış olabilirler., Neden kaynaklandığını anlamak ve kimsenin zan altında kalmaması için aracı lifte aldıklarında siz de aracın başında durun., yok efendim iş güvenliği falan gibi kelimeler kullanıp atölyeye alamıyoruz derler ise dikkate almayın çünkü çok yüksek ihtimalle kendi yaptıkları hatadan dolayı araç yaklaşık 1-1,3 lt. arası yağ eksiltmiş., tapa pulunu (bakır pul) kontrol ediniz değiştirmişer mi değiştirmemişler mi ve En önemlisi servise gitmeden önce peçete yardımıyla yağın durumunu (yağın rengini) kendiniz kontrol ediniz., yeni değişen yağ (açık sarı renkte) olur., peçete testi yaparak yağa bakınız., yağ açık sarı renk mi yoksa koyu sarı/kehribar veya siyah mı bakmanızı öneririm. Bir de tapanın takıldığı deliğin olduğu bölgede sıvı conta (çekomastik benzeri siyah renkli silikon kalıntıları var mı bakınız) eski bakımlarda tapayı fazla sıkma kaynaklı hasar vermişler ise bakır pul sızdırmayı engelleyemeyeceği için sızdırmayı önleme amaçlı bu bahsettiğim sıvı contayı kullanıyorlar., o sıvı contanın ufak bir parçası içeriye kaçsa başa bela olur. Karter tavası da pahalı olacağı için kendi ceplerinden ödememek için nasıl olsa müşteri anlamaz diyerekten sıvı contayı süre gitsin mantığı…
Cevabınız için teşekkür ederim. Yağı kontrol ettiğimde temizdi fakat epey eksikti.Sabah servisi aradım durumu anlattım aracı getirin bakalım dedi. Ama kapatmadan söyleyeyim 400 TL arıza tespit ücreti var deyince sinirlendim ve sesimi yükselttim. Birden abi sen getir yardımcı olayıma döndü temsilci. Sizin mesajınızı aracı aldıktan sonra okuduğum için aracı teslim edip bekleme alanına geçtim. 10 dakika sonra usta tapanın contasından dolayı sızıntı yaptığını, contayı değiştirip yağı tamamlayacaklarını söyledi. Yaklaşık yarım saat sonra da aracı teslim aldım. Ne bir iş emri ne bir evrak hiçbir şey vermediler de imzalatmadılar da. İlginç geldi doğrusu

@GokhanG

Sifonu çekmeden, wc fırçası kullanmadan icine ettikleri durum sonrası
Sifonu çekip, hela taşını temizlemişler.
İş emri vsvs ?? Yok bide açsalardı?
Aracı satarken yetkili servis kayıtlarında yok aracta yağ kaçağı tamiratı yok karter tapa onarımı bi dünya gereksiz makale

Altı üstü telafi durumu.

Arıza tespit ücreti falan ? Ağızdan çıkması bile ayıptırr yaaa?

Tapayı sıkmayı bilmeyen
Bilmese bile liftte 10 dakika rölantide çalıstırıp yağ kaçağı kontrolü yapamayan yetkili servisler var.

@Savatage normalde iş emri olmadan bir somun bile sıkmayan servisin iş emri olmadan evrak imzalatmadan 2-3 lt yağ eklemesi ilginç geldi

Bende bakımdan sonra motor suyu eksik diye gittim benimde eksiği tamamlayıp 1 lt de motor soğutma sıvısı hediye ettiler.

Cevabınız için teşekkür ederim. Yağı kontrol ettiğimde temizdi fakat epey eksikti.Sabah servisi aradım durumu anlattım aracı getirin bakalım dedi. Ama kapatmadan söyleyeyim 400 TL arıza tespit ücreti var deyince sinirlendim ve sesimi yükselttim. Birden abi sen getir yardımcı olayıma döndü temsilci. Sizin mesajınızı aracı aldıktan sonra okuduğum için aracı teslim edip bekleme alanına geçtim. 10 dakika sonra usta tapanın contasından dolayı sızıntı yaptığını, contayı değiştirip yağı tamamlayacaklarını söyledi. Yaklaşık yarım saat sonra da aracı teslim aldım. Ne bir iş emri ne bir evrak hiçbir şey vermediler de imzalatmadılar da. İlginç geldi doğrusu
Bakım faturasına tapa pulu (sızdırmaz conta) yazıyor mu..? Muhtemelen yazıyordur., Eee o zaman zaten yeni takılmış conta nasıl oluyor da sızdırıyor., Hadi diyelim ki sızdırdı o zaman bugün taktıkları sızdırmayacağının garantisi var mıymışş..? Bir ara benzinci de veya bir tamirhane de aracı lift e kaldırıp karteri bir kontrol etmenizde yarar var., halaa sızdırma var ise o zaman sorun conta da değildir., sıkarken fazla sıkmadan dolayı karteri çatlatmışlar demektir.

@ahmet306 Forumda İstanbul dışı 80 il daha var.
Ben 200 yazmıştım. sonrasında yağ değişimi yaptırdığını ve 100tl ödediğini yazanlar olunca 150₺ ye çektim ben de.

Geri
Üst Alt