Herkese selam, dün iki yerden 1.6 TDI Octavia için 3 yaş/2.yıl/30.000 bakımı için fiyat aldım. Fiyatlar şaşırttı.
İlki Çakıroğlu
İskontosuz 3.510₺, 2 yaş üstüne %15 iskontoyla 2980₺ fiyat çıkardılar. Ancak ev Ataşehirde Sancaktepe uzak kalıyor ikame aracınız var mı diye sordum. İkame araçları olamadığını ancak haftaya ayarlayabileceklerini söylediler. İkame araç dönerse aramalarını rica ederek telefonu kapadım. Kalemler aşağıda.
Aykan Kartal ST telefonda 3330₺ %15 iskontolu fiyat verdi. Başka servisin daha uygun fiyat verdiğini söyledim. Bunun üzerine kurun oynak olduğunu fiyatlarının kura göre standart olduğunu söylediler. Fiyatları kalem kalem görebilmek için maile bir iş emri istedim sağ olsunlar yollamışlar. Fiyatlar Çakıroğluyla aynı hesapladım acaba yanlış mı var diye ama iskontolu 2983 lira olması lazım içimden kesin st yanlış hesaplamış dedim. Telefonda Aykan da uzak olduğu için ikame araç istediğimi söylemiştim araç dönünce arayalım demişti st hanımefendi. Bugün aradılar ikame aracın döndüğünü randevu alıp almamak istediğimi sordular. Bende fiyatı hespaladığımda daha düşük çıktığını neden yüksek fiyat verdiklerini sordum. Aradaki fark motor ve kabin içi dezenfeksiyon işlemi ücretiymiş
İstemezseniz yapmayız dediler. 300 liralık bir işlem yapmayacaklarını bildiğimden bu işlemi yaptırmayacağım. Sonrasında polen filtresi istemediğimi söyledim buna da karşı çıktılar. Eğer polen filtresi çıkarsa bakım olarak geçmezmiş
VW’de 2 bakımda bir değiştiğini söylediğimde bizde öyle bir düzenleme yok dediler.
Kalem kalem ücretler aynı
Ben bakımda polen ve hava filtresini çıkartmak istiyorum ancak hava filtresi motor parçası olduğu için iyi niyeti zedeler diye düşünüyorum. Ancak polenin motorla bir alakası olmadığını söylediğim halde tam bakım olmaz demeleri açıkcası saçma geldi. Bu konuda ne yapabiliriz?
Birde bu %15’lik iskonto/indirime ek olarak zubizu indirimi yaptırabilir miyim?
Bakım için perşembe gününe Aykandan randevu aldım polen filtresini çıkarttırabilirsem iyi olacak filtre marketimde 200₺ oradan alıp kendimde takabilirim.
Daha önce dediğim gibi fren hidrolik değişimini de düşünüyorum ama fiyatlar genel olarak yüksek geldi değişip değişmemek konusunda kararsızım. Yılbaşı öncesi 2500₺ fiyat vermişlerdi neye göre verdiler bilmiyorum