Güncel Bakım Masrafları

İkinci el araç alacak olsam eskisi kadar servis bakımlı olmasının bir albenisi kalmadığı için tercih sebebim olmazdı, filtrelere hava tutup takana servis denilmez dışarıda çakma mann taksan hiç olmazsa yeni olur motorun ciğeri ferahlar, tozlanmış rengi değişmiş filtreyi takmak tam bir saçmalık.

@Lycian

Daha önce sormustu

Biraderin sıfırdan beri kullandığı

2012 B7 passat manuel tdi

388 bin km ye kadar sıfır hata ile gelmisti

388 binde enjektörler tıkandı
Temizleme/kalibrasyon revizyonla halletti (4000 tl)

Gecen hafta 396 binde
Hem egr hem dpf mefta olmuş
Dpf yi temizleme/yıkama ile halletti (1750 tl)
Egr ne oldu ayrıntılı konusamadık

388 bine kadar sıfır hata yine sükredilecek bir süre....

Bakalım turbo ne zaman iflas eder ?

Son düzenleme:
İkinci el araç alacak olsam eskisi kadar servis bakımlı olmasının bir albenisi kalmadığı için tercih sebebim olmazdı, filtrelere hava tutup takana servis denilmez dışarıda çakma mann taksan hiç olmazsa yeni olur motorun ciğeri ferahlar, tozlanmış rengi değişmiş filtreyi takmak tam bir saçmalık.
Hava tutulma olayımı ben de tasvip etmiyorum açıkçası, dışarıdan kendim alıp taksam bu sefer de arada 500 lira kalıyor

400 bin iyi km maşallah demek lazım. Yeni EGR takılsa 4-6 arasına mal olur sanırım. Turboya kolay kolay birşey olacağını hiç zannetmiyorum. (EA189 Cay motorlarda piyasayada bakarsanız doğru düzgün tamire gitmez).

@Lycian

Daha önce sormustu

Biraderin sıfırdan beri kullandığı

2012 B7 passat manuel tdi

388 bin km ye kadar sıfır hata ile gelmisti

388 binde enjektörler tıkandı
Temizleme/kalibrasyon revizyonla halletti (4000 tl)

Gecen hafta 396 binde
Hem egr hem dpf mefta olmuş
Dpf yi temizleme/yıkama ile halletti (1750 tl)
Egr ne oldu ayrıntılı konusamadık

388 bine kadar sıfır hata yine sükredilecek bir süre....

Bakalım turbo ne zaman iflas eder ?
İşlemler Ankara’da mı yapıldı?

Bakım için randevumu aldım,indirimle 3800 küsür fiyat verdiler.Ön balataların değişme ihtimali var.Fiyat birden 5800'lere çıktı.
Bu fark normal mi?

Bakım için randevumu aldım,indirimle 3800 küsür fiyat verdiler.Ön balataların değişme ihtimali var.Fiyat birden 5800'lere çıktı.
Bu fark normal mi?
Ön balata ikaz verdimi ki ?

Yetkili servise hava hoş
Sökül paraları

Gecen cumartesi arkadaşın fiat punto aracı ön balata ikaz ışığı yaktıgından sanayideki ustamıza gittik

Balata ikazı yandıktan sonra 700 km civarı gitmisti

Balata söküldü
Elime aldım bana göre 3000 daha gider
Ustaya sordum evet gider miş 3000 daha dedi. Kapital sistem 4000 daha gidecek balatada ikaz yakıyor.

Sizin ön balataya gelince
15 bin daha gidecek balataya BİTTİ derler onlar !!! Saglamcılar yani

Ön balata ikaz verdimi ki ?

Yetkili servise hava hoş
Sökül paraları

Gecen cumartesi arkadaşın fiat punto aracı ön balata ikaz ışığı yaktıgından sanayideki ustamıza gittik

Balata ikazı yandıktan sonra 700 km civarı gitmisti

Balata söküldü
Elime aldım bana göre 3000 daha gider
Ustaya sordum evet gider miş 3000 daha dedi. Kapital sistem 4000 daha gidecek balatada ikaz yakıyor.

Sizin ön balataya gelince
15 bin daha gidecek balataya BİTTİ derler onlar !!! Saglamcılar yani
Aynen hocam, benim ön balata da ışık yakmamıştı, bir anlık boşluğuma denk getirdi yetkili servis değiştirdik

Aynen hocam, benim ön balata da ışık yakmamıştı, bir anlık boşluğuma denk getirdi yetkili servis değiştirdik

Teee bi zamanlar .....
$ 7,60 iken benim arka balataya bitti demisti eski doguş (yeni arca)

$18,60 halen aynıbalatayla devam ediyorum. (15.000 km den fazla yaptım)

5000 daha gider

Bu fark normal mi?
Balatalar bitikse internetten 400-500 TL civarına alıp işçilikle maksimum 700 TL'ye dışarıda halledersiniz hocam boşuna serviste değiştirmeyin.

@Savatage @AhmetCakmak

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.Frene basınca hafif ıslık sesi geliyor.Bunu söylediğimde değiştiririz dedi direkt.
45 binde arkalar değişmişti

Son düzenleme:
Sabah yıllık bakım için servise götürdüm.Poleni kendim değişmiştim.Filtre kutu içi kn kullanıyorum daha yeniydi.Ama yedek mann bagajda sıfır duruyor.Yağımı da götürdüm toptec 4200.Servisten de cam suyu ve antfriz aldım bagajda dursun diye.Böylece H kodlu yağ filtresi ile periyodik bakımı halletmiş olduk.

Ekli dosyalar

• 1ED5258D-8320-4B0B-B770-B6AF4E0AFE14.jpeg
    1ED5258D-8320-4B0B-B770-B6AF4E0AFE14.jpeg
    150.2 KB · Görüntüleme: 119
  • 937CFDEB-C431-425D-ACCF-54C8034209AE.png
    937CFDEB-C431-425D-ACCF-54C8034209AE.png
    266.2 KB · Görüntüleme: 116

Sabah yıllık bakım için servise götürdüm.Poleni kendim değişmiştim.Filtre kutu içi kn kullanıyorum daha yeniydi.Ama yedek mann bagajda sıfır duruyor.Yağımı da götürdüm toptec 4200.Servisten de cam suyu ve antfriz aldım bagajda dursun diye.Böylece H kodlu yağ filtresi ile periyodik bakımı halletmiş olduk.
kuti içi kn filtre temizlenip tekrar kullanılabiliniyor değil mi hocam

Geri
Üst Alt