Güncel Bakım Masrafları

Servis fiyatları sitede 3-4 bin tl bandında gözükürken 3 yaşında araca bile 9-9.5 bin TL fiyat istiyorlar. Ankara içerisinde işini düzgün yapan servis bulmak şart oldu. Varmı ankarada deneyimi olan ? BOSCH car servis gibi yerlerede pek güvenmiyorum hepsi çin malı filtre kullanıyor malesef.
Yeni Aydoğan Yahya usta. Yeri Gimart ve Acity arasında arka sokaklardan birinde.

Ben de öyle biliyorum, acaba gizli özellikten vs böyle bir seçenek mi açılmış daha önceki sahibinde. Böyle bir şey yapılabilir mi?
Vcds kodlamalarda bir yerde görmüştüm, ancak değiştirmeyi denememiştim, belki mümkün oluyordur

bi konuda yardımınıza ihtiyacım var arac 2016 model 101000 km de servis bakımlı bu zamana kadar bakımlar hep yetkılı serviste yapıldı malum garantide bitti ve serviste bakım fıyatları çok yüksek sizce sanayide mi yaptırmalıyım tesekkurler ilginize

bi konuda yardımınıza ihtiyacım var arac 2016 model 101000 km de servis bakımlı bu zamana kadar bakımlar hep yetkılı serviste yapıldı malum garantide bitti ve serviste bakım fıyatları çok yüksek sizce sanayide mi yaptırmalıyım tesekkurler ilginize
Kişiden kişiye değişen bir durum bu hocam.

Sadece yağ ve filtrelerin değişimi ise tasarruf etmek adına belki sanayide yaptırılabilir. Ama filtreleri yağı hatta tapayı pulu kendiniz temin edin ve başında bekleyerek, her yaptıklarını izleyerek yaptırın derim. Gerçekten çok alakasız malzeme kullanan yerler oluyor, İşçilik ücreti yetmiyor çünkü parçalardan da kâr ediliyor. Ek yapılacak işler söylediklerinde de önce inceleyin soru sorup irdeleyin, sonra yaptırırız dursun diyerek konuyu kapatın ki, uzun uzun araştırma yapmaya fırsatınız olsun. Şu olur bu olur diyerek göz korkuturlar.*

Bu basit bakım dışındaki kalemlerde; buji, bobin, triger, devirdaim, baskı balata, motor suyu, fren hidroliği, hatta frenler de bile yetkili servisi tercih etmeyi tavsiye ediyorum.

Yani periyodik bakımlarda ettiğimiz tasarrufu bu önemli kalemlere aktarmak mantıklı geliyor bana.

*: ilk sanayi bakımında turboda yağ sızıntısı vardı, söküp baktılar turbo revizyona girecek dediler. Dursun sonra yaptırırız dedim. 6 yıl 40 bin km geçti hala turbo sağlam. Hatta söküp yerine geri oturtulmuş olduğundan yağ sızıntısı da kalmadı 🤗

Son düzenleme:
Yetkili servis 2016 model dsg dizel golf'un fren hidrolik yag degisimi icin 1000 lira istedi. sizce de fazla degil mi?

Sunroof bakımı paketi alanlar memnun kaldı mı? Gerçekten tüm kanalların temizliği ve sunroof yağlanması detaylıca yapılıyor mu? Yoksa dışarıda bu işi daha detaylı yapacak sırf bu işle uğraşan bi yerde kontrol ettirmek mi mantıklı?

İmpression 2022 araç için ilk bakım da ayrıca belirtilmesi gereken bir durum var mı?(kronik sorun, güncelleme gibi).Tecrübeli arkadaşlar paylaşabilir mi? Teşekkürler.

İyi günler değerli forum üyeleri. Golf 1.5 tsi 2019 model aracım için bugün 45.000 km baktım fiyatı aldım. Çorum en son fiyat filtrelerin hepsi değişecek sızdırmaz conta ve motor yağı ve fren hidroliği yağı değişimi için 7 bin tl fiyat verdi yağ markası castrol. Ankara ise aynı parçalar ve yağ değişimi olacak fakat yağ Shell marka yağ değişimi olacak 6.900 fiyat verdi. Servis bayilerinin uzaklığı düşünülünce Ankara mantıklı geliyor bana ama tek aklıma yatmayan yağ markası. Shell marka yağ kullanan var mi veya bilgisi olan ? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

İyi günler değerli forum üyeleri. Golf 1.5 tsi 2019 model aracım için bugün 45.000 km baktım fiyatı aldım. Çorum en son fiyat filtrelerin hepsi değişecek sızdırmaz conta ve motor yağı ve fren hidroliği yağı değişimi için 7 bin tl fiyat verdi yağ markası castrol. Ankara ise aynı parçalar ve yağ değişimi olacak fakat yağ Shell marka yağ değişimi olacak 6.900 fiyat verdi. Servis bayilerinin uzaklığı düşünülünce Ankara mantıklı geliyor bana ama tek aklıma yatmayan yağ markası. Shell marka yağ kullanan var mi veya bilgisi olan ? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Shell in hangi yağını kullanıyorlar?

Model detayı alabiliyorsanız eğer;
Eski yağ konularında bayağı irdelenmişti bu durum. Özellikle forzagilles hocamın yazdığı mesajları arayın bazı shell yağlarının Volkswagen normlarını tam karşılamadığını söylemişti

Hatta şaka yollu takılmıştım "ben liqui molye yeni geçtim şimdi herkes Shelle geçti" diye 😀

Eski yağ konularında bayağı irdelenmişti bu durum. Özellikle forzagilles hocamın yazdığı mesajları arayın bazı shell yağlarının Volkswagen normlarını tam karşılamadığını söylemişti

Hatta şaka yollu takılmıştım "ben liqui molye yeni geçtim şimdi herkes Shelle geçti" diye 😀
Hocam sadece dediği castrol ile aynı modeli kullanıyoruz dedi. Kodu falan aynı dedi

Her ikisi de aracınıza uygun yağdır servis aynı onaylara sahip yağ kullanıyor çok sık motor yağı markası değiştirmeyin diye öneririm

.

Son düzenleme:
İyi günler değerli forum üyeleri. Golf 1.5 tsi 2019 model aracım için bugün 45.000 km baktım fiyatı aldım. Çorum en son fiyat filtrelerin hepsi değişecek sızdırmaz conta ve motor yağı ve fren hidroliği yağı değişimi için 7 bin tl fiyat verdi yağ markası castrol. Ankara ise aynı parçalar ve yağ değişimi olacak fakat yağ Shell marka yağ değişimi olacak 6.900 fiyat verdi. Servis bayilerinin uzaklığı düşünülünce Ankara mantklı geliyor bana ama tek aklıma yatmayan yağ markası. Shell marka yağ kullanan var mi veya bilgisi olan ? Tavsiyelerinizi bekliyoru

.

Son düzenleme:

Bazı yetkili servisler Shell ile anlaşmalı.

Shell in VW ' e uyumlu yağı Helix Ultra Professional AV-L serisidir. ( 0W-20 veya 0W30 )

Bir sıkıntı olmaz.

Alttaki likde Temmuz 2023 de Ankara Otomol yetkili servisi tarafından verilen fiyat teklifi mevcut.

Teklif detayında Shell marka yağ kullanılacağı belirtilmiş.

https://www.golftutkusu.com/attachments/img_7820-jpeg.68741/

.

Geri
Üst Alt