Güncel Bakım Masrafları

ilk fotoğraftaki satıcıdan almadım, İzmir punta otomotiv ile görüşerek satın aldım, mobil resmi satış kanallarından temin ettiklerini söylediler. Gelince -anlayabilirsem eğer- görecez artık.

Bu da fatura görseli
Ekli dosyayı görüntüle 71082
Bize de bilgi olması açısından gelen ürünün detaylı fotoğraflarını paylaşabilirseniz sevinirim. Hayırlı olsun

2020 model 1.5 tsi passat dsg kavrama değişimi işçilik dahil 25k
İşlem kağıdı paylaşma şansınız var mı hocam? Piyasada da 15 bin TL den aşağı tutmaz gibi bu işlem. Servisteki fiyat mantıklı geldi eğer size özel bir indirim durumu yoksa

İşlem kağıdı paylaşma şansınız var mı hocam? Piyasada da 15 bin TL den aşağı tutmaz gibi bu işlem. Servisteki fiyat mantıklı geldi eğer size özel bir indirim durumu yoksa
bence fiyat iyi sadece kavrama piyasada 12-15k arası

hocam iş emri arabada kaldı yarın bulabilirsem çekip atayım. İyi niyet garantisi ve zubizu indirimi yapıldı diye biliyorum.
bence fiyat iyi sadece kavrama piyasada 12-15k arası
Hocam kavrama 13 bin civarı 6 bin de işçilik istiyorlar ıvırı zıvırı ile 20 k dedi Ankarada özel servis, ben yetkilide 23binTL ye yaptırım. Yazdığım 25 bin TL fiyatın içinde 2 bin TL sol rotil değişimi idi.

Burada avantaj şu yetkilide yapılmış işin kaydı oluyor ve 2 yıl parça ve işçilik garantisi oluyor. Dışarıda yaptırırsanız eğer kavramada bir fabrikasyon hata olursa kavramayı söküyorlar parça sağlayıcı firmaya gönderiyorlar onlar inceliyormuş vs vs. Bu arada göndermeden önce sökme işlemine de işçilik alıyorlarmış. Böyle olunca ben yetkiliyi seçtim.

Ayrıca ek bir bilgi kavrama bozuk uzun süre kullanımda volant da bozuluyormuş, onun da ücreti bir kavrama kadar. Bende düşük hızlarda D2 de ve özellikle geri viteste titreme başladığı için ilerlemesin diye değiştirdim. Araç 71 bin km de. Bu kadar erken bitmesi 60 k ümraniye tarafında önceki sahibi tarafında sıkışık trafikte D2 de kaldırmaya dikkat etmeden kullanmak olduğunu düşünüyorum.

Sıfırdan itibaren bende olsa sıkışık trafikte dikkat edeceğim için daha uzun gideceği kanısındayım.

Ayrıca tecrübelerime göre ne kadar doğru emin değilim ama TDI ünitelerdeki kavramalar daha dayanıklı gibime geliyor.

Ayrıca ek bir bilgi kavrama bozuk uzun süre kullanımda volant da bozuluyormuş, onun da ücreti bir kavrama kadar. Bende düşük hızlarda D2 de ve özellikle geri viteste titreme başladığı için ilerlemesin diye değiştirdim. Araç 71 bin km de. Bu kadar erken bitmesi 60 k ümraniye tarafında önceki sahibi tarafında sıkışık trafikte D2 de kaldırmaya dikkat etmeden kullanmak olduğunu düşünüyorum.

Sıfırdan itibaren bende olsa sıkışık trafikte dikkat edeceğim için daha uzun gideceği kanısındayım.

Ayrıca tecrübelerime göre ne kadar doğru emin değilim ama TDI ünitelerdeki kavramalar daha dayanıklı gibime geliyor.
Şöyle bir detay var.

Volant ve kavrama karşılıklı değişmeli. Yani siz şimdi kavrama değişti diye bir 70bin daha göremeyebilirsiniz.
Bir dsg aracın 70 binde titremeye sallamaya ses yapmaya başlıyorsa, ve sadece kavrama değişmişse, volant da yakında kendini belli etmeye başlayabilir.

İyi niyet olayı da tamamen kandırmaca olmuş. Çünkü daha sonra volant+kavrama olarak karşınıza çıkacaktır. Ve bu da hiç bir niyet sorgusu yapılmadan sizden alınmaya çalışılacaktır..

Sonraki durum , kronik sorunlu devirdaim pompasını, triger değişimine geldiniz, gelmişken su pompasını da değiştirin ki ileride işçilik masrafı çıkmasın gibi bir durum.

Umarım bu durumla karşılaşmazsınız.

Yağı kullanmadan önce Mobil1 Türkiye tedarikçisi yada ithalatçısına fotoğrafları ve faturayı gönderip orjinal olup olmadığı konusunda yorum talep etseniz nasıl olur acaba 🤔

Çok mu pimpirikli bir insanım ? Galiba.
Biraz da pek anlamadığımdan sanırım.
süreç boyunca şüphelenecek hiçbir şey olmadı, kendileri ile görüşmem de gelen yağ da güven verdi.
son olarak açınca yağa bakmak kaldı ama mobile sorulabilir mi bilmiyorum.

bu da aldığım yer:

1701085682641.png

Ben de bugün 10 bin bakımı yaptırdım.

Evin yakınında shell içinde bir servis vardı çalışma düzenini sevdiğim bir yerdi, kapanmış 😬
Sanayide Volkswagen özel servis yazan işletmelerin birçoğunu önceden denediğim&elediğim için bazılarının da işleri yoğun olduğu için, kendime yer bulamadım..

Eski araçlarımın yağını değiştirttiğim yağcıda yaptırdım bakımı.

Yağ ve yağ filtresi değişim işçiliği 350 lira.

Hava filtresini de değiştiler,
Normalde kendim özene bezene yapıyordum,
plastikleri kıracaklar diye çekindim.
(Ülke genelinde plastiklere tornavida ile dalmak yasaklansın)

Neyse poleni kendim değiştim. Air flow yönüne dikkat ederek...

2021'de aldığım 5 lt liqui moly yağ ve mann filtreleri kullandım bakımda.
Kalan 1 lt yağı bagaja attım.
5-6 bin km sonra lazım olacak çünkü 🤦‍♂️
Neyse alıştık buna da.

Hava ve polen filtreleri fotoğraflamayı unuttum ancak çok kirli değildi bu sefer.

Yarın da hava iyi olursa iç dış güzelce temizleyip yoracağım kendimi.

Güncel fiyatlarla yapılmış olsa bu bakım:
Yağ 1370 (4 lt fiyatı)
Filtreler 795
İşçilik 350
Yıkama 250
Toplam 2750 tl.

Yetkili serviste bu bakım 4000 tl,
(2015 1.4 tsi için korhun hocam paylaşmış yukarıda)
benim 1.2 tsi 10 yaşında olduğu için belki bir tık daha uygun fiyata olabilirdi.

1250 lira tasarruf için uğraştığıma değdi mi emin olamadım şimdi 🤔
Malzemeleri önceden almış olmasaydım,
uğraşmaz yetkili servise bırakırdım belki.

Son düzenleme:

Evin yakınında shell içinde bir servis vardı çalışma düzenini sevdiğim bir yerdi, kapanmış 😬
Sanayide Volkswagen özel servis yazan işletmelerin birçoğunu önceden denediğim&elediğim için bazılarının da işleri yoğun olduğu için, kendime yer bulamadım..

Neyse alıştık buna da.

Hava ve polen filtreleri fotoğraflamayı unuttum ancak çok kirli değildi bu sefer.

Yağ 1370 (4 lt fiyatı)
Filtreler 795
İşçilik 350
Yıkama 250
Toplam 2750 tl.

benim 1.2 tsi 10 yaşında olduğu için belki bir tık daha uygun fiyata olabilirdi.

Hayırlı olsun
Kayseri’de düzgün yer bulmak sıkıntı gerçekten.
Hava ve polen filtresini mann alıp kendim değiştiriyorum.
Yağ ve filtreyi de alıp değişim yapan bir yere götürüp, değiştirtiyorum.

Neyse alıştık buna da.

Yağ 1370 (4 lt fiyatı)
Filtreler 795
İşçilik 350
Yıkama 250
Toplam 2750 tl.

Yikamayi cikarsak sanayide hic bir sey almadan herhangi bir isletmede bakim yaptirsak 3000-3500₺ fiyat istiyorlar

Geri
Üst Alt