Güncel Bakım Masrafları

Arkadaşlar merhaba.

İstanbul Esenyurt Doğuş Oto'dan fiyat teklifi aldım bakım için. Araç Golf 7 1.4 TSI DSG.

KM yaklaşık 130.000'de, ağır bakım olacak dediler, indirimle 16.000 civarı fiyat verdiler.

Ne diyorsunuz dışarıda yaptırmak mı mantıklı olur?

Son düzenleme:

Disaridan aldiginiz fiyatla karsilastirma yapmak mantikli olur hocam

Mrb
Benımde 3. Bakımım olacak servıs ındırımlı 10200 fiyat verdı aracım 18.000 kmde
Bujı ve fren hıdrolık yağı değişsecek dedıler. Bujı ıstemıyorum dedım. Ama özele gıdeceğim sanırım
Özelde taş çatlasa 4500 e bıter

Merhabalar
siz değerli forum üstadlarıma bir sorum olacak.
aracım 2020 trafığe cıkıslı golf 1.5 tsı 18000 km de. 3. yıl bakımı olacak.
1. sorum özelde yaptırmayı düşünüyorum fikriniz malum servısın fiyatı yüksek geldi
2. sorum liquly moly 5w-30 toptec 4600 yağ önerdı tamırcı arkadasım.
Siz ce ne yapmalıyım?

saygılar

@kartal1973

Buji ve fren hidrolik yağı değişimini ertelerdim.
Çünkü 18 bin km ve henüz 3 yaşında araç.

Yetkili servisler bir ara polen ve hava filtresini 2 yılda bir değişiyordu öyle yapacaklarsa yine. Kendiniz alıp değişirsiniz.

Bu şartlarda tekrar fiyat teklifi isterdim.

Merhabalar
1. sorum özelde yaptırmayı düşünüyorum fikriniz malum servısın fiyatı yüksek geldi
Siz ce ne yapmalıyım?

saygılar
Yetkili serviste yaptırın.
Hangi marka yağ ile başladıysanız onunla devam edin. Aynı viskozitede.
Bujiler 4.yıl yada 60bin km de değişiyor. Siz 3.Yıl 18bin kmdesiniz. Anlamadım bu durumu

Sanırım servıstekı kişi hatalı soyledı o zaman. Shell helıx ultra prof secerek
Bakımını yaptırayım. Bujı ve hıdrolığı değiştirmwyeyım tsk ederım

Buji en az 60bin gider. Desekki değiştirmeyeceğim. Yetkili ne diyor garanti dışımı bırakıyor.
Polen ve havayı ben kendim değiştiriyorum.
Kağıt filtreye 1000 tl yazıyorlar.

İyi günler bugün servisten 2017 model golf 1.6 tdi Dsg aracım için bakım fiyatı aldım.

Mazot-mazot filtresi
Yağ- yağ filtresi
Hava filtresi
Polen filtresi
Cam suyu için aldığım fiyat 7395 tl.

Şimdiye kadar hep serviste bakım yaptırdım ancak ğarça alıp dışarda yaptırmayı düşünüyorum.

Parçaları uzmanparçadan almayı düşünüyorum güvenilir midir?
Bir de yağ için yer ve ürün önerisi olursa sevinirim.

https://www.n11.com/urun/castrol-ed...dpf-motor-yagi-5-litre-2425799?magaza=castrol

https://www.n11.com/urun/vw-golf-7-...013-2019-368091601-19400394?magaza=uzmanparca

Son düzenleme:
Malum servıslerın fiyatları bu sekılde kazık olunca
Özele yöneleceğiz. Servıs 4.3 kitre shell yağ fiyatı 2700 tl yazmıslar

Merhabalar
Siz ce ne yapmalıyım?

saygılar
Top Top 4600 5W-30 sizin aracınız için uyumlu değildir., tamirciniz yanlış yağı önermiş.!!

Aracınıza uyumlu olan yağlar ;
-Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30
-Mobil 1 ESP 5W-30
-Motul 8100 X-Clean+ 5W-30

Aşırı soğuk bir iklimde yaşamıyorsanız Shell Helix Ultra Professional 0W-30 kullanmanıza gerek yoktur.

Buji ile alakalı bir girdi yapmak isterim. 0 km aldığım 1.2 tsi Leon da 2 yılda buji değişimi gösteriyordu. yetkili servis ve özel servisler değişecek diyorlardı. Maalesef değiştirdim. Km 18 bn civarı idi. Sonradan çok araştırdım buji olayını ve sıfır araç alan her tanıdığım ile buji muhabbeti yaptım. Kısacası kafayı takdım.

Takılan bujiyi pahalı olanı tercih etmiştim daha sonra 101.000 km olana kadar ustanın değiştirelim demesine rağmen değiştirmedim.

Demek istediğim husus: buji kendini hissettirene kadar değiştirmeyin. Yakıtta artış, sarsıntılı çalışma vs gibi şeyler görmeden değiştirmeyin derim.

Kapalı garajda duran 2002 model transit aracımız var hala orijinal bujisi ile

kapalı garajda duran 2017 model 1.4 tsi tiguan aracımız var orijinal bujisi ile.

Golf için de yetkili bakım dışına çıktığım anda bujileri değiştirmeyi düşmüyorum.

Yıllardır aracımla ilgilenen ustam buji ile ilgili her 60binde bujiyi değiştirmezsen bobin’in ömründen yersin demişti. Her aracımda dediğini yaptım. Ateşleme ile ilgili bir problem yaşamadım 17 yıldır.

Geri
Üst Alt