Golf 7' ye Golf 7.5 Teyp Aldım Çin'den :)

Arkadaslar bu mesaji tesekkur icin yaziyorum hemde bu cihazi alanlarin karsilasabilecegi bir sorunun cozumu icin. Geri gorus kamerasinin uygun sekilde baglanmasina ragmen goruntu bir turlu ekrana gelmiyordu. Kodlama da dogru yapilmisti. @yusuf hocam sagolsun ozel numarasini vererek oldukca ilgilendi. Aracta park sensoru olmamasina ragmen cihazda menusu vardi bunu kodlama ile not aktif yaptik. Bu islem icin 5F-adaptasyon a girip park diye aratinca gelen ilk sekme aktif ise not aktif yapiyoruz cihazida resetliyoruz. Birkez daha forumun ne kadar faydali oldugu ortaya cikti @yusuf hocama cok tesekkur ederim. 
Ayberk hocam ne kadar önemli bir bilgi biliyor musun? Sana ne kadar teşekkür etsem azdır...… Çok mutluyum. Zulal hocam, Tuna hocam sizlere de çok teşekkürler

selam arkadaşlar;

https://tr.aliexpress.com/item/32862529214.html?spm=a2g0o.cart.0.0.4d383c00x4Fbkl  bu ürün mantığıma baya yattı. şuanki ekranımdan farkı sanırım geri görüş kamresaı takılabiliyor, usb si var, birde Bluetooth u var. bu Bluetooth  ile teli bağladığımda mirrorlink mi olmuş oluyor ayrıca carplaylı ürün var birde bu ürünlere sanırım android telefonlar bağlanabiliyor.

ilk ürünle carplaylı arasında iki kat fark var.sizce bukadar fark vermeğe değermi(telefonum ios,android değil).

@maviplanet bu cihaza ios bağlanmıyor diye biliyorum. Bende var yeni taktım ama benim tel android. Mirrorlink bluetooth ile olmuyor kablo ile oluyor.

tek farkı kamera ve Bluetooth o zaman. peki mayıs ayından sonra gümrüğe takılma olayı nedir acaba. eskiden 80 usd üzeri %20 vergi idi. şimdi ötv kdv %40 diyen de var, %20 diyende. hiç takılmadan geçti diyen de var.

tek farkı kamera ve Bluetooth o zaman. peki mayıs ayından sonra gümrüğe takılma olayı nedir acaba. eskiden 80 usd üzeri %20 vergi idi. şimdi ötv kdv %40 diyen de var, %20 diyende. hiç takılmadan geçti diyen de var.
Cihaz bende de var. Farkları bluetooth, mirrorlink, kamera desteklemesi ve yazılımla video oynatabilmesi.

Şu an tüm ürünlere vergi uygulanıyor. Gümrük memuruna bağlı istisnalar olabilir. AB üyesi ülkelerden gelenlere %18, diğer ülkelerden gelen ürünlere %20 vergi var.
Bu arada 3-5 dolarlık ürünlere vergilendirmeyi nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Her kargo için alıcıyla iletişime geçip kart ekstresi istenmeye kalkılırsa yıllar sürer 3 günlük kargolar. O yüzden sanırım paketler kontrol ediliyor, değeri düşük diye tahmin ettikleri ürünler için sadece gümrüğe sunma ücreti alıyorlar. Sanırım 5+4,5= 9,5 lira gibi bir ücreti var. Fiyatının yüksek olduğunu düşündükleri ürünler için de herhalde alıcıyla irtibata geçip ekstre istiyorlar. Benden bu teyp için ekstre istemişlerdi mesela. Gönderdim 60 lira vergi çıktı, kargoyu alırken kapıda ödedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar passat logosunu kodlamayla nasıl golf e çeviririz ?

2 ay geçti sayılır ama şimdi yazma fırsatı oldu. Kodlamayla kamerayı deaktif yaptıktan sonra işe yaramadı sanmıştım. İlk denemelerimde düzelmedi, ekranı da resetledim ama olmadı. Sonrasında birkaç gün sonra düzeldiğini farkettim. Şimdi sorun kalmadı. Geri vitese alınca ilk seferde bile direkt park pilot ekranı geliyor.
hocam bende de kamera yok ama ön arka park sensçrü var geri taktığımda kamera varmış gibi açmaya çalışıp hata veriyor park pilot açılmıyor nasıl kodladınız acaba?

hocam bende de kamera yok ama ön arka park sensçrü var geri taktığımda kamera varmış gibi açmaya çalışıp hata veriyor park pilot açılmıyor nasıl kodladınız acaba?
Hocam bende hata vermiyordu, ilk geri viteste kamera açmaya çalışıp park pilot gelmiyordu sonraki geri viteslerde sorun olmuyordu. Ama o da düzeldi artık ilk geri viteste de sorun yok. Aşağıdaki kodlamayı deneyebilirsiniz.

5F .... byte 19 “14” ‘04’ yapabilirsiniz

@karakuyu32 hocam şimdi mfa ekranını Türkçeye dönüştürdüm. Kontak açıp kapayınca da Türkçe kalıyor. Hatta arabayı stop edip markete gittim 5 dk sonra geldim hala Türkçeydi.

belli bir bekleme süresi yoksa sanırım Türkçe kalacak gibi.

önce 

17 instrument - 10 adaptation - LANGUAGE '' ENGLISH'' olan yeri ''TURKISH'' yapmıştım dedikleri gibi kontak kapatıp açınca ingilizceye döndü.

sonra vagcom la kurcalarken hem bunu yaptıpıp hem sanırım yine 5F menüsünden Long codingten byte sanırım 9 du tam eminde olamayabilirim teker teker bakın. orada altta  Display Language vardı English US seçiliydi onu da Türkçe yaptım.

Şu an hala Türkçe.

Moderatör tarafında düzenlendi:

@karakuyu32 evet hocam carplay var makyajlı kasa teybi eski teybim de arabam makyajlı olmasından aynıydı sadece carplay yoktu.

Geri
Üst Alt