Golf 7 - Gelen Zam Haberleri Birleşik Konusu

Sanirim siparisimi iptal edecegim enayi yerine koyulmak istemiyorum siparis verdigimden bu yana 2500 tl zam geldi bu kadar da rezillik olmaz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hocam açık konuşayım hani şu hep bahsedilern "yahu Golf'e bu kadar parayı nasıl veriyor bu insanlar?" diye ortalıkta gezinen insanlardandım. Babam ille de Golf diye tutturunca bu tepkimi ona da göstermiş ve önüne bu fiyat aralığında Scirocco, Audi A3, BMW 116, BMW 320 hatta Mercedes C180 (pek haz etmesem de) gibi seçenekler koymuş fakat babamın inadına yenilmiştim. Siparişi verdikten sonra forumlarda okuduğum yorumlardan ve kısa da olsa bir Golf 7 deneyimimden sonra aslında emsal gösterdiğim diğer araçların (320 hariç) Golf'ten pek de bir artısı olmadığına ikna oldum her ne kadar yine de fiyat konusunda sıkıntılarım olsa da. Ama bu aşamada artık yine eski düşüncelerime dönmem çok da zor olmayacak. Resmen insanlarla dalga geçiyorlar. Araba geldiğinde bunu st ile de tartışacağım, bana bu zamların mantıklı bir açıklamasını yapmak zorunda. Ha bana dersen ki diğer firmalar boş duruyor mu, onlar da zam yapıyorlar, haklısın derim ama tüketici olarak bu olaylara biraz tepkili olmamız gerek.

Daha önce de söylediğim gibi ben arabayı almazsam başka bir vatandaş gidecek paşa paşa alacak. Biz de ömrümüzün sonuna kadar bu oyuna alkış tutacağız.

keşke eski arabamı satmasaydım? Kafayı bozmuş bunlar. ben sipariş ettiğimde araba 58600 dü. Şimdi 61800 bu ne saçmalık. Bu kadar kısa sürede bu kadar zam olur mu? Benim 2 aylık maaşımı adamlar 1 ayda bitirdiler. Hiç hoş değil. Gerçekten kızgınım...

yusuf dedi:
@ercanerten

Çok haklısınız hocam. Sırf bu yüzden hazır araç alanlardan oldum.
Hocam şimdi tam takip edemesem de ben aracı sipariş ettiğimde baz hali 69.800₺ idi. Sonra euro için gelen 2 zam ve 1 tane ne oldugunu anlayamadığım zamla 71.700₺ oldu. Dün ise 2 zam üst üste geldi gibi. En sonunda 73.400 su anda. Daha doğrusu euro6 motorları anladım. Yaklaşık 600-700₺ bir zam. Peki o arada kaynayan 900₺ lik zam neyin nesi? Ne euro arttı ne bisey

@maniax Hocam ben Nisan ayında siparişi verdiğimde Euro 2,80 civarındaydı. Mayısın başlarında Euro 3,10 seviyelerine çıkınca yaklaşık olarak %2 zam geldi. Sonraki süreçte Euro yeniden 2,90 seviyelerine düşünce 15 Mayıs zammı iptal edildi. (Aman ne büyük lütuf!) Sonra Euro yeniden 3,10 seviyelerine çıkınca %2 daha geldi. Bunlara ek olarak bir de 600-700 tl Euro 6 zammı var bunlar benim bildiklerim. Hadi ilk %2'yi anlarım, sonraki Euro 6 zammını da anlarm fakat diğerleri nedir?

ercanerten dedi:
Hocam açık konuşayım hani şu hep bahsedilern "yahu Golf'e bu kadar parayı nasıl veriyor bu insanlar?" diye ortalıkta gezinen insanlardandım. Babam ille de Golf diye tutturunca bu tepkimi ona da göstermiş ve önüne bu fiyat aralığında Scirocco, Audi A3, BMW 116, BMW 320 hatta Mercedes C180 (pek haz etmesem de) gibi seçenekler koymuş fakat babamın inadına yenilmiştim. Siparişi verdikten sonra forumlarda okuduğum yorumlardan ve kısa da olsa bir Golf 7 deneyimimden sonra aslında emsal gösterdiğim diğer araçların (320 hariç) Golf'ten pek de bir artısı olmadığına ikna oldum her ne kadar yine de fiyat konusunda sıkıntılarım olsa da. Ama bu aşamada artık yine eski düşüncelerime dönmem çok da zor olmayacak. Resmen insanlarla dalga geçiyorlar. Araba geldiğinde bunu st ile de tartışacağım, bana bu zamların mantıklı bir açıklamasını yapmak zorunda. Ha bana dersen ki diğer firmalar boş duruyor mu, onlar da zam yapıyorlar, haklısın derim ama tüketici olarak bu olaylara biraz tepkili olmamız gerek.

Daha önce de söylediğim gibi ben arabayı almazsam başka bir vatandaş gidecek paşa paşa alacak. Biz de ömrümüzün sonuna kadar bu oyuna alkış tutacağız.
Bunların hepsi fırsatçı Hocam..

İlk fırsatını bulduklarında yapacaklarını yaptılar.

siz sipariş verdiğinizde 81.100 TL idi ve o günden bu güne 4.600 TL fark oldu.

Sırf siz söylediniz diye merakımdan baktım BMW'nin fiyat listesine..

Ennn mütevazı olanı dahi 123 Bin liradan başlıyor.

Eh alınmışken dizeli 320i ED ve biraz dolusu derseniz siz ona 150 Bin deyin gitsin..

Fiyat listesinin Güncellenme tarihi 14.06.2015

Hadi daha alçak gönüllü olanından alalımdedik...  BMW 116d ED - 5 Kapı üzerinde hiç bir ekstra donanım olmadan 94.391 TL...

Golf kadar dolusunu isteme cesaretiniz varsa 132.236 TL ödemeye de hazır bir banka hesabınız olmalı.

Bunlar uçmuş dersek...

Hadi A3 Bakalım...

A3 1.6 TDI 110 hp Attraction S tronic  90.226 TL Donanım listesi devlet sırrı gibi korunduğuna göre artık yaklaşık olarak 15-20 Bin civarında eklenmesi halinde 105-110 Bin olacaktır fiyatı...

En mütevazı olanı Scirocco ve 79.668 TL buna bir kaç donanım eklesek sadece metalik renk 2Bin lira ve cam tavan 4600 TL 90 Bine pek bir şey kalmadı.

Mercedes'e gelelim...

C 180 Benzinli 156 PS 7G-TRONIC AMG  156.000 TL

Gerisine gerek yok... Fiyat Listesi Yürürlük Tarihi: 04.05.2015 Eli kulağında...

Şimdi almayı düşündüğünüz iki aracın da doğuş tarafından ithal edildiğini varsayarsak Golf ile aralarında fark olacağını sanmam... Ki Golf en çok satan modeli bu kalemde son derece rahat zam yapacaklardır.

Gelelim Mercedes ve BMW'ye her ikisi de C segmenti Golf'ün ne fiyat ne donanım olarak dengi değiller ama kalite ve marka algısı fiyatları kabul edilebilir kılıyor. Doğuş zam yaparken anlaşılan BMW de boş durmamış... Zammı yapıştırmış.

Şimdi geçen yıl yıl başından beri yapamadığını daha önce de söylediğim başlarında sallanan Demokles'in kılıcının korkusuyla kendilerini tutanlar ilk fırsatını bulduklarında kılıç el değiştirirken mesela boşluktan istifade hemen zammı yapıverdiler..

Asıl mesele şu bana kalırsa siz babanızı 4600 lira zammı gösterip ,  BMW veya Mercedes'e ikna edebilir misiniz?

Belki scirocco'ya mümkün.. Fakat ona da  zam geldiği kesin ama ne kadar takip etmediğim için bilemiyorum...

Lütfen Renault'un kapısının önünden bir kere geçin ve Clio Symbol'ü 60 Bin liraya sattıklarını görüp kaçmadan sabırla dinleyin...

Vazgeçmek mümkün..Böylece

Ama sonra şimdi 4600 lira olan farkı 7000 lira ödemek de...

@silvershadow yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum hocam. Zaten emsal verdiğim araçlar içerisinde eğer alırsam içime sinecek olanlar 320 ve Scirocco olacaktır ki ikisinde de ikinci ele yönelirim. Hocam cidden çok kızgınım bu işe. Şu da var beni ikna etsinler bu bu sebeplerden dolayı zamlandı sesim çıkmaz ama şu an içinde bulunduğumuz durum tek kelimeyle ayıp. Aracı bekliyorum, mağazada görüşmeyi yaptığım günkü ruh halime göre şekillenecek artık aracı alıp almamam.  2009 - 2010 A4 bakıyorum bu aralar içime sinerse vazgeçeceğim Golf'ten.

Moderatör tarafında düzenlendi:
bu yorumlari gordukce allaha sukrediyorum surekli allah herkeze sabir versin insallah ve herkeze gonlundeki araci versin ben de aracimi 17nisanda siparisimi vermisdim 1.6tdi higline cam tavan gunduz surus fari ergo active koltuklar vardi  temmuz ilk haftasi teslimdi fakat zamlar ust uste gelince ve daha yolda gelecek zamlari burdan takip edince bende hemen volkwogen sitesinden arac bakdim bosda varmi diye pasifik mavi generals de vardi opsiyonlari gorebiliyomusunuz diye sordum goremiyoruz dediler bende hemen aradim aradigimda sok oldum daha oncesinde tamda istedigim arac vardi burda 1.6tdi dsg higline pasifik mavi cam tavan gunduz surus fari anahtarsiz giris cikis park kamerasi birde carpisma hazirligi 98 800 den 94 500tl birakdilar kavuccuk paspas verdiler 2 tanede termos bardak almisdim hediye simdi tekrar tekrar sukrediyorum ve burda zaman harciyip bilgi veren tum arkadaslarda  allah razi olsun ve gonullerine gore versin herseyi tekrar arac bekliyen arkadaslarada sabir diliyorum herkeze tessekurler..

7flog dedi:
bu yorumlari gordukce allaha sukrediyorum surekli allah herkeze sabir versin insallah ve herkeze gonlundeki araci versin ben de aracimi 17nisanda siparisimi vermisdim 1.6tdi higline cam tavan gunduz surus fari ergo active koltuklar vardi  temmuz ilk haftasi teslimdi fakat zamlar ust uste gelince ve daha yolda gelecek zamlari burdan takip edince bende hemen volkwogen sitesinden arac bakdim bosda varmi diye pasifik mavi generals de vardi opsiyonlari gorebiliyomusunuz diye sordum goremiyoruz dediler bende hemen aradim aradigimda sok oldum daha oncesinde tamda istedigim arac vardi burda 1.6tdi dsg higline pasifik mavi cam tavan gunduz surus fari anahtarsiz giris cikis park kamerasi birde carpisma hazirligi 98 800 den 94 500tl birakdilar kavuccuk paspas verdiler 2 tanede termos bardak almisdim hediye simdi tekrar tekrar sukrediyorum ve burda zaman harciyip bilgi veren tum arkadaslarda  allah razi olsun ve gonullerine gore versin herseyi tekrar arac bekliyen arkadaslarada sabir diliyorum herkeze tessekurler..
Siz ucuz atlatmışsınız hocam. Sürekli canlı desteği kontrol etmekte fayda var sipariş verenler için dahi.

@7flog

Dediklerinize aynen katılıyorum ve ekliyorum.

@yusuf  hocam olmasaydı ben hala temmuzu  bekliycektim mesela  :) şimdi 1.2 comf. 3 opsiyon fiyatına 1.4 highline aldım.

Golf almamdaki en büyük etkende @silvershadow Murat hocam olmuştur yazıları ve yorumları ile ikna olup aldım :)

aracı sipariş verirken liste fiyatı 78.800 TL idi. Şimdi 82.800 TL. Arada tam 4.000 TL fark var. Böyle giderse bende siparişimi iptal ettireceğim. 09.05 de sipariş verdim. olmuş 15.06. araç hala üretime planlandı yazıyor.  ben alana kadar 85.000 TL olur araç. ek donanımlarla (panaromik cam tavan ve sürüş konfor paketi) ve garanti ile kasko da dahil 90 ı geçecek araç.  İndirim yapmazlarsa kesinlikle almayacağım. Böyle saçma satış politikası olmaz.

hgunaydin dedi:
aracı sipariş verirken liste fiyatı 78.800 TL idi. Şimdi 82.800 TL. Arada tam 4.000 TL fark var. Böyle giderse bende siparişimi iptal ettireceğim. 09.05 de sipariş verdim. olmuş 15.06. araç hala üretime planlandı yazıyor.  ben alana kadar 85.000 TL olur araç. ek donanımlarla (panaromik cam tavan ve sürüş konfor paketi) ve garanti ile kasko da dahil 90 ı geçecek araç.  İndirim yapmazlarsa kesinlikle almayacağım. Böyle saçma satış politikası olmaz.
Hocam vw canlı destekten araç sorduğumda 2 tane 1.4 tsi dsg araç vardı. Opsiyonları size uyarsa arayıp görüşün derim.

http://www.golftutkusu.com/golf-siparisleri/golf-stoklari-(gunluk)/

yusuf dedi:
Hocam vw canlı destekten araç sorduğumda 2 tane 1.4 tsi dsg araç vardı. Opsiyonları size uyarsa arayıp görüşün derim.

http://www.golftutkusu.com/golf-siparisleri/golf-stoklari-(gunluk)/
Araca ilişkin ödemeyi ancak temmuz başında yapabileceğim. O nedenle günluk araçlar bana pek uymuyor. Bugün alın deseler alamam.

Kızdığım nokta şu araç gittikçe 1.5 tdci otom focus titanium + TP fiyatına yaklaşıyor. Ben o araç bütçeme fazla gelir diye elemiştim. Şimdi bakınca focus daha mantıklı gözükmeye başladı gözüme. Tabi o biraz daha pahalı ama. En güzeli temmuz başı parayı cebime koya bakarım. Hangisi denk gelirse artık. Nasip.

Geri
Üst Alt