ercanerten dedi:
Hocam açık konuşayım hani şu hep bahsedilern "yahu Golf'e bu kadar parayı nasıl veriyor bu insanlar?" diye ortalıkta gezinen insanlardandım. Babam ille de Golf diye tutturunca bu tepkimi ona da göstermiş ve önüne bu fiyat aralığında Scirocco, Audi A3, BMW 116, BMW 320 hatta Mercedes C180 (pek haz etmesem de) gibi seçenekler koymuş fakat babamın inadına yenilmiştim. Siparişi verdikten sonra forumlarda okuduğum yorumlardan ve kısa da olsa bir Golf 7 deneyimimden sonra aslında emsal gösterdiğim diğer araçların (320 hariç) Golf'ten pek de bir artısı olmadığına ikna oldum her ne kadar yine de fiyat konusunda sıkıntılarım olsa da. Ama bu aşamada artık yine eski düşüncelerime dönmem çok da zor olmayacak. Resmen insanlarla dalga geçiyorlar. Araba geldiğinde bunu st ile de tartışacağım, bana bu zamların mantıklı bir açıklamasını yapmak zorunda. Ha bana dersen ki diğer firmalar boş duruyor mu, onlar da zam yapıyorlar, haklısın derim ama tüketici olarak bu olaylara biraz tepkili olmamız gerek.
Daha önce de söylediğim gibi ben arabayı almazsam başka bir vatandaş gidecek paşa paşa alacak. Biz de ömrümüzün sonuna kadar bu oyuna alkış tutacağız.
Bunların hepsi fırsatçı Hocam..
İlk fırsatını bulduklarında yapacaklarını yaptılar.
siz sipariş verdiğinizde 81.100 TL idi ve o günden bu güne 4.600 TL fark oldu.
Sırf siz söylediniz diye merakımdan baktım BMW'nin fiyat listesine..
Ennn mütevazı olanı dahi 123 Bin liradan başlıyor.
Eh alınmışken dizeli 320i ED ve biraz dolusu derseniz siz ona 150 Bin deyin gitsin..
Fiyat listesinin Güncellenme tarihi 14.06.2015
Hadi daha alçak gönüllü olanından alalımdedik... BMW 116d ED - 5 Kapı üzerinde hiç bir ekstra donanım olmadan 94.391 TL...
Golf kadar dolusunu isteme cesaretiniz varsa 132.236 TL ödemeye de hazır bir banka hesabınız olmalı.
Bunlar uçmuş dersek...
Hadi A3 Bakalım...
A3 1.6 TDI 110 hp Attraction S tronic 90.226 TL Donanım listesi devlet sırrı gibi korunduğuna göre artık yaklaşık olarak 15-20 Bin civarında eklenmesi halinde 105-110 Bin olacaktır fiyatı...
En mütevazı olanı Scirocco ve 79.668 TL buna bir kaç donanım eklesek sadece metalik renk 2Bin lira ve cam tavan 4600 TL 90 Bine pek bir şey kalmadı.
Mercedes'e gelelim...
C 180 Benzinli 156 PS 7G-TRONIC AMG 156.000 TL
Gerisine gerek yok... Fiyat Listesi Yürürlük Tarihi: 04.05.2015 Eli kulağında...
Şimdi almayı düşündüğünüz iki aracın da doğuş tarafından ithal edildiğini varsayarsak Golf ile aralarında fark olacağını sanmam... Ki Golf en çok satan modeli bu kalemde son derece rahat zam yapacaklardır.
Gelelim Mercedes ve BMW'ye her ikisi de C segmenti Golf'ün ne fiyat ne donanım olarak dengi değiller ama kalite ve marka algısı fiyatları kabul edilebilir kılıyor. Doğuş zam yaparken anlaşılan BMW de boş durmamış... Zammı yapıştırmış.
Şimdi geçen yıl yıl başından beri yapamadığını daha önce de söylediğim başlarında sallanan Demokles'in kılıcının korkusuyla kendilerini tutanlar ilk fırsatını bulduklarında kılıç el değiştirirken mesela boşluktan istifade hemen zammı yapıverdiler..
Asıl mesele şu bana kalırsa siz babanızı 4600 lira zammı gösterip , BMW veya Mercedes'e ikna edebilir misiniz?
Belki scirocco'ya mümkün.. Fakat ona da zam geldiği kesin ama ne kadar takip etmediğim için bilemiyorum...
Lütfen Renault'un kapısının önünden bir kere geçin ve Clio Symbol'ü 60 Bin liraya sattıklarını görüp kaçmadan sabırla dinleyin...
Vazgeçmek mümkün..Böylece
Ama sonra şimdi 4600 lira olan farkı 7000 lira ödemek de...