Golf 7 - Gelen Zam Haberleri Birleşik Konusu

major24 dedi:
ST ye 18 ağustos zam dedikodusundan bahsettiğimde böyle bir zamdan haberleri olmadığını söylemişti. o kadar bahtsızım ki bu siparişten bu yana 4. zam. ben aracı alırım fiyatta indirime giderlerse hiç şaşmam.
Ben de 2 zam yemistim yaklasık 3000.tl yapmıstı 4 haziranda vermistik siparisi, bu ikisine ben de yakalanıyordum 2 gün farkla kıl payı hocam. Zam haberleri gerçekten insanın canını sıkıyor..

şaka maka 28.08.2015 zammı hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar :)

Hadi ortalığı kizistirayim aracını bugünlerde alanlar geçen aylarda alanlardan ucuza alıyor(döviz bazında).Parası euroya bekleyenler kârlı,tl de olan veya kredi alacak olan için durum hoş değil.Ağzımdan baklayı çıkarayım,bugün aracı alacak olsam 10000 tl daha ucuza alacaktım .Kuru bilmem kaca sabitledik olayı malesef kafalarına göre ayar çektikleri saçma bir durum.(belli bir oran korunmuyor )

E! Ne yapalım yani diyeceksiniz.

Firma size paranızı euroda tutma tavsiyesinde bulunabilir,(biraz saçma ama)elinizdeki parayı euroda bekletirsiniz. Döviz artışının dışında zam gelirse  (gerekçesiz)çökün o zaman.Hakkaten sorunlu bir süreç. Allah yardımcınız olsun.

22157c21397976a6024168ad9fd2f9eb.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Benim de yıl sonuna doğru arabayı değiştirme hayalleri böylece suya düşüyor...

Gidişat, fiyatların 2013 haziranından sonra devamlı yükselmesini hatırlattı. Bir ayda 3 zam ortalama 1500 tl. Böyle giderse 2016 model yılı olanlar baz fiyatta 65000 tl olur. :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

iyice tadı kaçtı bu işin dolardaki her harekette zam geliyor dolar düşse indirim olacak mı tabiki Hayır...

Bu arada bir arkadaşın dediğine göre comfortline da 6.5 inç ekran standard olacakmış insallah dogrudur.

Mayıs ayında 58.600 TL'idi liste fiyatı teklif aldığımda. 4 ayda 63 bin küsür olmuş. İyice saçmalamaya başladılar artık.

caparzoni dedi:
Mayıs ayında 58.600 TL'idi liste fiyatı teklif aldığımda. 4 ayda 63 bin küsür olmuş. İyice saçmalamaya başladılar artık.
Aynen ben Mart ayında teslim aldım o zaman da fiyat aynıydı, sonra zamlar gelmeye başlayınca iyiki almışız bir an önce yoksa yatardı sıfır araç alma işi.

Euro böyle devam ederse eylül'ün 10 nu gibi tekrar zam gelir diyor ST. Eğer onlar böyle diyorsa araç bekleyenler ağustos ayındaki gibi eylül ayında da peşin sıra gelecek 2 zamma hazırlıklı olun derim ben.  Her ne kadar  aracımı daha alamasam da atıştırmalık niyetine yemek zorunda kaldığım 4 zam ile bu süreci kazasız belasız atlattım. (umarım atlatmışım dır. Aracım tıra yüklenmiş ama daha yola çıkmamış. Umarım kusuru yoktur.)

Umut dedi:
Hadi ortalığı kizistirayim aracını bugünlerde alanlar geçen aylarda alanlardan ucuza alıyor(döviz bazında).Parası euroya bekleyenler kârlı,tl de olan veya kredi alacak olan için durum hoş değil.Ağzımdan baklayı çıkarayım,bugün aracı alacak olsam 10000 tl daha ucuza alacaktım .Kuru bilmem kaca sabitledik olayı malesef kafalarına göre ayar çektikleri saçma bir durum.(belli bir oran korunmuyor )

Firma size paranızı euroda tutma tavsiyesinde bulunabilir,(biraz saçma ama)elinizdeki parayı euroda bekletirsiniz. Döviz artışının dışında zam gelirse  (gerekçesiz)çökün o zaman.Hakkaten sorunlu bir süreç. Allah yardımcınız olsun.
Umut hocam nasıl daha ucuza alacaktınız yahu :S yani euro cok yukseldi daha yuksek olması gerekmez mi?

SerkanG dedi:

Umut hocam nasıl daha ucuza alacaktınız yahu :S yani euro cok yukseldi daha yuksek olması gerekmez mi?
1.2 110hp midline plus ı baz alıyorum..

15 haziran kur 3.06=18954 euro ya satıldı.

20 temmuz  kur 2.90=20000 euro ya satıldı.

3 ağustos kur  3.04=19243 euroya satıldı..

18 ağustos kur 3.18=18.500 euroya satıldı.

20 ağustos kur 3.24=18200 euroya satıldı.

Yani arabasını bügün alan euro bazında haziranda alandan ucuz aldı...

Bugün golf r alan geçen ay golf R alandan(ben) ortalama euro bazında 3-4 bin euro ucuza alıyor...Haliylede bu durumdan müşteri olarak rahatsız oluyorum...

Fiyat politikasında dengesizlik var,aynı ama aynı oranda döviz artınca arttır ama düşünce de düşür,ama öyle olmuyor ben mi yanlış hesaplama yapıyorum veya kurguluyorum ama durum bu...

Herkesin parası dövizde olmayabilir,vadeli tl de olabilir,yarısı olur yarısı kredi her ne ise kabul, doviz artışı firmanın elinde değil hak veriyorum(hepimiz risk alıyoruz)...Ya fiyatını dövize sabitle ya da yukarıdaki uçurumu oluşturma...

Benim kafamın bastığı bu,yanlış düşünüyorsam format atarım kafama... :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
major24 dedi:
Euro böyle devam ederse eylül'ün 10 nu gibi tekrar zam gelir diyor ST. Eğer onlar böyle diyorsa araç bekleyenler ağustos ayındaki gibi eylül ayında da peşin sıra gelecek 2 zamma hazırlıklı olun derim ben.  Her ne kadar  aracımı daha alamasam da atıştırmalık niyetine yemek zorunda kaldığım 4 zam ile bu süreci kazasız belasız atlattım. (umarım atlatmışım dır. Aracım tıra yüklenmiş ama daha yola çıkmamış. Umarım kusuru yoktur.)
Maşallah,motor,donanım çok güzel...Özellikle 150 hp act izlenimleri ve yakıt tüketimini merak ediyorum.Valla şimdiden söyleyim sizi soru yağmuruna tutabilirim... :)

Umut dedi:
Maşallah,motor,donanım çok güzel...Özellikle 150 hp act izlenimleri ve yakıt tüketimini merak ediyorum.Valla şimdiden söyleyim sizi soru yağmuruna tutabilirim... :)
Su mavisi bir an once aksesuarlarıyla  alıp,  izmirde korumalarını yaptırıp temizlik malzemeleriyle beraber geri dönmek istiyorum. Gerisi önemli değil :)

Valla hocam o R sız bende olsa 150lik tsi iş 110luk dizel mis umurumda olmaz. Binerim R sizima , ceviririm kontağı, açar gazeteci okurum :)

25 ağustos 2015 fiyat listesi de arşive eklenmeyi bekliyor.Zor bir zaman dilimi...

Geri
Üst Alt