VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

Kodlama yaptıracaksam olmazsa olmaz durumda olan özellik "Rain Closing". Beklemedeyiz.  :( '

Rain closing i dışarıdan açan kullanicilarda var arastirmak lazim

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Orhan Hoca dedi:
En son Rls yi seçip kaydet dediğimde kaydedilmedigine dair bir uyari veriyor. Menüde cikiyor ama olesine bi su döktüm silecek otm konumda sonuç alamadim.

Biseylerle cakisiyor kesin çünkü gündüz farlarinida auto konumda yansin diye ayarlamistim fakat park konumunda yaniyor.
14 sürüm kabloyla bende rain closingin RLS menüsünü açtım. bit 0 da byt 1 ve 2 açıldı tıklayıp do it yaparak aktif ettim cod accept demesine rağmen aktif olmadı. demekki servisin elindeki tam orjinal kablo olması lazım bunun için. 12 sürüm kablo ile bit ve byt ların menüsünü hiç göremiyordum. 14 le gördüm ama aktif etmede sorun var

bu sefer 14 kablo ile 12.12.3 sürüm driverini kurarak bir kez daha denedim ama aşağıdaki hatayı verdi. kablo menuyü açtı ama kodlamaya izin vermiyor.

PoYpBd.jpg

@Ender
Hocam durum bendede aynen öyle..

Klima auto konumda iken üfleme hızını göstermeyi açtım, ancak el freni çekikken gündüz farlarinin sönmesini yapmak istedim, active oldu ancak hiçbir değişiklik olmadı, sanırım kablonun eski olmasından Kaynaklı [emoji5]️

Sent from my iPhone using Tapatalk

Orhan Hoca dedi:
Klima auto konumda iken üfleme hızını göstermeyi açtım, ancak el freni çekikken gündüz farlarinin sönmesini yapmak istedim, active oldu ancak hiçbir değişiklik olmadı, sanırım kablonun eski olmasından Kaynaklı [emoji5]️

araç model ve kablo neydi?
Arac 2015 kablo 12.12 [emoji16] kadran selamlama ve klima auto göstergesi acildi [emoji5]️

Orhan Hoca dedi:

araç model ve kablo neydi?
Arac 2015 kablo 12.12 [emoji16] kadran selamlama ve klima auto göstergesi acildi [emoji5]️

aynen bu sebeple. en azından hangilerinin açılabildiğini öğrenmiş olduk.
https://vimeo.com/135268833Orhan abi hepsi oldu kodların? Ya benim arabada Bise var ya da şans eseri oldu [emoji5]️

Gündüz farları da olmuş, ben far sensörü devreye Girdiği icin anlayamamışım.

Orhan Hoca dedi:
rain closingi servise açtırdım bugün. alper hocam da yanımdaydı. normalde yapılmıyor ama ricam çok sıkıydı ve tabi müşteri ilişkilerinin de çok iyi olduğundan beni kırmadılar.

elindeki kablo bizdeki vag kablosu gibi değil ve kodlamayı VCDS arayüzle yapmıyor. ben RLS kodunu verdim 06885D ve 00000110 şeklinde o da bunu girerek byt ve bit değerlerini aktif etmiş oldu. ben rls koduna kadarki bölümü kendi kablomla aktif etmiştim oraya giderken.

Seat_Leon_5F_STG09-RLS_Regenschliessen-Autobahnlicht-Regenlicht-Lichteinschaltschwelle.png

burada önemli bir nokta var. yağmur sensörü sürekli devrede olacağından akünün boşaltılmasını engellemek için aracın uzun süre garajda durmaması gerektiğini söyledi görevli. s=s16

bu özellik istenirse media ekrandan açılıp kapatılabiliyor ayrıca.

@Onur @alper32
Özön farkı diyelim buna abi . Gerek stler gerek servis görevlileri çok ilgili :)

Orhan hocam ben 15.7 ye güncelledim. Yeni bir özellik varmiki . Yani  uygulanabilecek baska ozellikleri nasil öğrenecegiz.

Stemei.de de hep ayni şeyler var.

Orhan Hoca dedi:
rain closingi servise açtırdım bugün. alper hocam da yanımdaydı. normalde yapılmıyor ama ricam çok sıkıydı ve tabi müşteri ilişkilerinin de çok iyi olduğundan beni kırmadılar.

elindeki kablo bizdeki vag kablosu gibi değil ve kodlamayı VCDS arayüzle yapmıyor. ben RLS kodunu verdim 06885D ve 00000110 şeklinde o da bunu girerek byt ve bit değerlerini aktif etmiş oldu. ben rls koduna kadarki bölümü kendi kablomla aktif etmiştim oraya giderken.

Seat_Leon_5F_STG09-RLS_Regenschliessen-Autobahnlicht-Regenlicht-Lichteinschaltschwelle.png

burada önemli bir nokta var. yağmur sensörü sürekli devrede olacağından akünün boşaltılmasını engellemek için aracın uzun süre garajda durmaması gerektiğini söyledi görevli. s=s16

bu özellik istenirse media ekrandan açılıp kapatılabiliyor ayrıca.

@Onur @alper32
Orhan Abi kafana koyduğunu yapıyorsun helal olsun vallahi  :)

Kablo orj diye biliyorum hocam. Merak ettim lipe timer ve ek yakit gostergesini yapamamistim yine olmuyor. Denemek icin klima auto fan hiz gostergesini açtım çalışıyor 15.7 sorun yok.

Hoş bi faydasida yok şu durumda

Sattığım araçta gösterge selamlamayı açmıştık şimdi eksikliğini hisseder oldum.  :mad:

Orhan hocam kumanda ile kilitleyince korna çaldırma varmıydı?

Orhan Hoca dedi:
Kablo orj diye biliyorum hocam. Merak ettim lipe timer ve ek yakit gostergesini yapamamistim yine olmuyor. Denemek icin klima auto fan hiz gostergesini açtım çalışıyor 15.7 sorun yok.

Hoş bi faydasida yok şu durumda
güncellemeden sonra halen kodlama yapabiliyorsanız bu iyi. güncellenebilir orjinal kablo almışsınız demektir. diğerlerinde güncellemeden sonra sorun yaşanıyor

laptimer bende de aktif olmayan tek özellik şu an. o da araçla alakalı sanırım. yoksa kodları açık vaziyette.

ancak kablonuz bu kadar iyiyken ve güncellemeleri alıp halen kod açabiliyorken rain closingi aktif edememiş olmanız düşündürücü. demek ki servise uğramadan olmayacak bu özellikte.

onur bir ara rain closingi dışarıdan açabilenler var demişti. onlar nasıl yapıyor anlamadım? s=bilmem

@Onur
Abi youtube de baya aktif eden var Türklerden. Ücretli vag com açan birinin profilinde de görmüştüm hepsi servise açtırmis olamaz bence :)

Negatiwe dedi:
Sattığım araçta gösterge selamlamayı açmıştık şimdi eksikliğini hisseder oldum.  :mad:

Orhan hocam kumanda ile kilitleyince korna çaldırma varmıydı?
Dwa onay baya dikkat çekiyor abi. Korna bildiğin birine selam vermeye çalmış gibi oluyor :D

Geri
Üst Alt